26 Mayıs 2026, 10:20:33 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »
  Yazdır  
Gönderen Konu: Meyre niresi / Aliçerçi burası...  (Okunma Sayısı 80052 defa)
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #45 : 25 Temmuz 2009, 17:28:53 »

İlk ve Orta Namazı hayırlı eyle,bizleri Iramazana gavuştur Ey Gözel Allah'ım...

Böyle güzel dileklere bizlerede amin demek düşer

Amin  Amin  Amin

Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #46 : 31 Temmuz 2009, 23:30:42 »

Ali Rıza abi neden kestin güzel paylaşıımlarını?? hepsini bekliyoruz abi , yüreğine sağlık.
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #47 : 01 Ağustos 2009, 00:14:24 »

Ali Rıza abi neden kestin güzel paylaşıımlarını?? hepsini bekliyoruz abi , yüreğine sağlık.

Evet abim ya..meyre neresiii alıçersi orası.....Abim selamlarını ilettim eniştemede halamada..Ama babanızı görmek nasip olmadı daha  gidemedim meyreye..halam beni görmeye geldi..Ama gidicem babanızında bir hatırımı sorcam selamınızıda iletecem inş...

Güven tek kullanımlıktır
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #48 : 02 Ağustos 2009, 16:24:04 »

Hatıralarımı zaman içerisinde paylaşmaya devam edeceğim.

Evet abim ya..meyre neresiii alıçersi orası.....Abim selamlarını ilettim eniştemede halamada..Ama babanızı görmek nasip olmadı daha  gidemedim meyreye..halam beni görmeye geldi..Ama gidicem babanızında bir hatırımı sorcam selamınızıda iletecem inş...
Teşekkürler.

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #49 : 20 Ağustos 2009, 08:36:51 »

İlknamaz,Ortanamaz dirken gelivirmiş Iramazan.

Şükürler olsun gavuşturan Gözel Irabbımıza.

Orucu barabar tutup,bayrama da barabar erişenlerden eylesin cümlemizi.

Bilmem kaç Iramazan geceleri,kendine has davul çalış ve söyleyişiyle köyümüzü sahura uyandıran,Hütdülü Hüseyin dayımızı da rahmetle anmadam geçmek olmazdı.

Aliçerçi'liler,Meyre'liler Iramazan'ınız mübarek olsun.

Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #50 : 20 Ağustos 2009, 09:30:33 »

İlknamaz,Ortanamaz dirken gelivirmiş Iramazan.

Şükürler olsun gavuşturan Gözel Irabbımıza.

Orucu barabar tutup,bayrama da barabar erişenlerden eylesin cümlemizi.  Alıntı

Hayırlı ramazanlar aliçerçi sitesi ailesine
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #51 : 26 Ağustos 2009, 16:04:36 »

domdak domdam dak dak domdak dom daka dom

Davulumun  ipi, ipektir,
Tokmağı şimşirdendir!
Benim karnım toktur amma,
Arkadaşımının canı börek ister!

Kalkın  gafil olmayın sahura,
Bakın gidiyor bayrama!
Bir daha kim kavuşa,
Böyle bereketli bir aya!

Dom dakka dom dom dom domdakka, dom dom domdakka

Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

« Yanıtla #52 : 26 Ağustos 2009, 17:24:08 »

Davulumun  ipi, ipektir,
Tokmağı şimşirdendir!
Benim karnım toktur amma,
Arkadaşımının canı börek ister!

Kalkın  gafil olmayın sahura,
Bakın gidiyor bayrama!
Bir daha kim kavuşa,
Böyle bereketli bir aya!

Dom dakka dom dom dom domdakka, dom dom domdakka
Alemsin abi .....

Güven tek kullanımlıktır
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #53 : 26 Ağustos 2009, 18:28:42 »

Kalkın  gafil olmayın sahura,
Bakın gidiyor bayrama!
Bir daha kim kavuşa,
Böyle bereketli bir aya!

Ali Rıza Özaslan tabiriyle .
   (TOPRAĞIM )
sizinle sahurda davul çalmaya çıkmak isterdim istanbul ramazan davulcusu görsün ; Kahkaha Kahkaha sevgi ve saygılar kardeş,  hatamız varsa af ola
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #54 : 13 Eylül 2009, 16:26:17 »

Köyde bayramları kutlamak

Ah o eski bayramlar,bambaşkaydı köyde kutlanışı!..

Kalmazdı kimse Konya'da. Taşnırdı köye arife gününde.Çol çocuk ,ana, kız, oğul ve gelin.

Fırınlar yakılır yapılırdı ekmekler seleler dolusu,hazırlanırdı yemekler çeşit çeşit,kalmazdı konuğu olmayan ev.Gelirdi mutlaka çocukları,torunları ya da bacı kardeşi,herkez köyde olurdu arife günü ikindi ezanında. Gidilirdi kabire cumbur cemaatgerçi şimdi de aynı anane sürdürülüyor ama  nerde şimdiki gibi herkezde araç, şimdi geliniyor kabir ziyaretine dönülüyor hemen evine geriye.

Çocukluğumu hatırlıyorum,şöyle kırkbeş sene evvelini,beklerdik dört gözle bayramın gelişini.Çıkardık arife günü sabahı eski garaja,babam bakardı ileri geri köye gidecek bir araca.
Dedemin kamyonu götürürdü bizi genelde ama her zaman kamyon hazır olmazdı ki,  bulurduk bir  kamyon,çıkardık kasasının üstüne sarardı bizi babam bir battaniyeye, oturturdu kasanın en baş köşesine.Hoplata zıplada o dar ve şose yolda tutardık köyün yolunu,inen binenler olurdu zaman zaman değişik köylerin önlerinde.Bir sevinç kaplardı içimizi köy sınırlarına girildiğinde,dinlemezdik babamın sözünü çıkarırdık kafamızı kasanın kenarından,başlardık göstermeye dedemin tarlasını,halamın bahçesini.,iyi biilirdik o mevkileri ,çünkü yaz geldimi buralarda geçerdi ömrümüz.

Durduğu zaman arabilende kamyon, bakardı köylülerim dam başından gelenin kendi bekledikleri olup olmadığına,koşardı önümüze dayım ,teyzem ya da halamın çocukları,sanki uzun zaman görüşülmemiş gibi sarılmalar öpüşmelere karışırdı ağlamalara.

Gelirdik eve gelmesine ama girmezdik koşardık ağıla severdik ala keçiyi, binerdik boz eşşeğe,haydi aşağı pınara sulamaya. Günün yorgunluğu ile uyuyakalıdık bir köşede, akşam yemeğinden hemen sonra toplanırdı sülale ,sohbetleri hasret gidermeleri büyüklerin biribirleri ile bağıra bağıra konuşmaları  bölerdi uykumuzu zaman zaman, yatılırdı iki göz eve balık sırtı kadınlar bir odada erkekler bir odada.

Kaldırırdı annem  acele ile giydirirdi bayramlıklarımızı,geri kalmamak için camiya bayram namazına . Çıkınca camiden toplanırdık zeybeklerin damına. Gelirdi sofralar sini sini evlerden toplanırdı aşağı mahalle.Top yekün yenirdi bayram yemeği gülüşe oynaşa, sonra dağılırdık köyün içine  adarlarımızla buluşmaya  toplanırdık yaşıtlar ver elini harmanlar oynardık çeşit çeşit oyunlar..

Yoktu şimdiki gibi şeker kolonya toplamak falan,inerdi genç kızlar yanımıza kurarlardı bir oyunda onlar.Kurban bayramı ise kesilirdi kurbanlar, tabi böbrekleri bizim olurdu çöp kebabında,pişerdi kapağı hamurla sıvanmış tencerelerde mis gibi etler.

Yoktu şimdiki gibi küsbe  ve fenni yemler,etler et gibi kokardı tütüsü buram buram gelirdi burnumuza.Yine toplanılır akşam yemegine,çekerdi kendine et ziyafetini bütün köylü,buluşurdu bütün millet biri biri ile bayramlaşırdı candan ve yürekten.

Nasıl geçtiğini bile bilemezdik bayram tatilinin,  gelir çatardı  dönüş günü.Çıkardık araba iline, sele, sepet, valiz torba  el kaldırılırdı, gelen arabalara, bakılmazdı kamyon mu otobüs mü diye? Amaç ulaşmaktı bir an önce Konya'ya!

Koçaş'lı                                                                                                                                   Ekrem hoca

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #55 : 25 Kasım 2009, 19:17:56 »

Bayram sabahı

Meyre com üyeleri,sevgili köylülerim.

Selamünaleyküm.

Nasılsınız,İnşaallah iyisiniz,sıhhat ve afiyettesinizdir? İyi olmanızı yüce Mevlam’dan niyaz ederim.

Malumunuz yine bir bayram ikliminin hayatımızı canlandırdığı mübarek günlerdeyiz.Şöyle gözlerinizi kapayın,bir an köyümüze gidelim.

Arefe günü,ikindi vakti,Sadettin veya Mullanın Osman dayımız Sala ile davet ediyorlar Camiye.Ömer Hoca dayımız kürsüde günün önem ve anlamını anlatıyor.Camii köylülerimiz tarafından doldurulmuş,hepsi saflardaki yerlerini almışlar.Beraber eda edilen namaza müteakip,dağılmadan,diziliriz yollara,Kabristana doğru.

Rahmeti-Rahmana kavuşanlarımızı sevindirmek,yad etmek için.Bu köyümüzün  bir geleneği,kültürümüzün olmazsa,olmazları haline gelmiştir.

Veee... Seherde köyümüzün semalarında bayram Salası çınlamaktadır.Evlerden,hanelerden goraf,goraf,heyecanlı  çıkışlar vardır.

Kadınlarımız,analarımız,bacılarımız ellerinde destiler çeşmelere akın ederler.Zem Zem suyu niyetine doldururlar çeşmelerden destilerini,boduçlarını.

Erkeklerimiz en temiz,yeni,asbablarını  giymiş,abdestini almış Camii nin yolunu tutmuştur.Kimi Tekke beleninden,kimi Ulumugar’dan,kimileri ta Asar’ın önlerinden,Mezerlik mahallesinden,Eğribucak’dan  akın akın bir davete koşarlar.

Çok önceleri Bahatlar ve Gündüğün mahallemizin sakinleri de bayram namazı için merkez Camiimize gelirlerdi.

Namaz eda edilmiş,Ömer Hocam kürsüdeki yerini alır.Bayramın faziletlerini,bizlere kazandırdıklarını bir güzel anlatır,anlatır,anlatır.

İnsanız,beşeriz,şaşarız.Bir birlerimizi incitmiş,incinmiş,kırmış,kırılmış,küsmüş,küstürmüş olabiliriz.Bayramlar sevinç günüdür.Aile,hısım,akraba,eş,dost,hülasa bütün köylülerimizi barışmaya,kaynaşmaya ve bayramı,bayram gibi kutlamaya davet eder.

Bu arada bir büyüğümüz ayağa kalkar.Bu Kamil Doğan amcamız,dayımızdır.Köylülerim sizlerden bir istirhamım olacaktır:

Lütfen Camii çıkışında dağılmayalım.Hepimiz toplu bir şekilde tokalaşalım,kucaklaşalım,bayramlaşalım.

Bütün köylülerimiz Ömer Hocamızın ve Kamil dayımızın davetine icabet eder.İnsanlarımız dizilmiş,Ortaharmana ulaşmıştır.Camii deki bayram atmosferi cadde ve sokaklardan bütün köyümüzü,hanelerimizi  kaplamıştır.

Bir köylümüz Ömer Hoca dayımıza takılmadan edemez:

Peki Hocam,siz Murtaza ile bayramlaştınız mı?
Ömer Hoca gülümseyerek,orayı garıştırma der.Tabiiki bayramlaşmıştır diyorum.

Köylülerim sizlere zahmet verdim,bu kadar satırlarla yordum.Bizler köyümüzden uzak,gurbet diyarlarındayız.Köyümüzün kültürünü,geleneklerini yaşayıp,yaşatmaya çabalıyoruz.Meyre com çatısı altına sığınmışız,ne güzel  bir sığınaktır.

Burada isteyerek,istemeyerek,bir birlerimizi incitmiş,incinmiş,kırmış,kırılmış,hatta darılmış,selamı,sabahı kesmiş olabiliriz.
Bu bayram günlerinde hepinizi,barışmaya,kaynaşmaya,bayramlaşmaya davet ediyorum.

Köylüm iyi dersinde sen Mehmet Sayın’la barışıp,kaynaştın mı? Şükürler olsun bunu ikimiz başardık.Kendisine teşekkür ediyorum.Aynı duyarlılığı hepinizden bekliyorum.Bizlere,Meyre’lilere  de yakışanda budur.

Meyre com ailesinin,Meyre’lilerin,Türk Milletin,Ümmeti Muhammed’in  Kurban Bayramları Mübarek olsun.

Yer yüzünün bayram yeri olması dileğiyle…

Burada oluşan bayram ikliminin,köyümüzü,ülkemizi ve bütün dünyayı kuşatacağından ümit var olmak ne güzeldir.

Haydı mektubun uğurlar ola,
Dağlar taşlar yol vere.
Nehirler ırmaklar yoldaş ola.

Kestane kebab,acele cevap beklerim…

Sürçi lisan eylediysem cahilliğime verin gitsin.

Mektubuma Murtaza Mustafa dayımızın bir duasıyla nihayet vermek istiyorum:

“-Allah’ım,varsın,birsin,teksin.Bu cahil kullarının ne demek istediğini bilirsin…”

Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

« Yanıtla #56 : 25 Kasım 2009, 20:32:18 »

paylaşım için teşekkürler abi..

Güven tek kullanımlıktır
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #57 : 07 Aralık 2009, 20:57:47 »

Poturon öldü

70 li yıllar.
Gurbete göçün yaşandığı zamanlar.Meyre'li, oğlunu,eli iş,zanaat tutsun,bir altın bilezi olsun diye,taşı-toprağı altın İstanbul'a uğurlar.

Daha önce gelenlerin yardımı ve önerisiyle bir meslek koluna verilir.Güccük köylümüz,sabah işe,akşam eve gide gele zaman akıp gitmektedir.Lakin çalıştığı işin zorluğu veya köy hasreti mi rahat bırakmaz?

Bir yolunu bulup,şurdan bir kurtulsam,köye gitsem düşleri kurarken;aklına bir "cinlik" gelir.
Hemen Poturona gider:

-Usta bana izin verir misin?
-Hayırdır izin de ne olaki?
-Usta,babam ölmüş.
-Pekii evlat,başın sağ olsun,gidebilirsin.

Güccük Meyre'li topukları yağlar.alır bileti,tutar köyün yolunu.Üzülmesi gerekirken,sevincinden içi,dışına sığmaz.

Neyse köye varır.
Babası hayırdır oğlum,ne güzel çalışıyordun,bayram değil,seyran değil niye geldin köye?

Güccük Meyre'lide "cinlik" biter mi,bahanesi hazırdır:

-Baba,Poturon öldü?

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #58 : 26 Ocak 2010, 18:37:00 »

23/24 Ocak hafta sonu bi vesile Ankara'daydım.

Kızım Emine Banu'nun yarı yıl tatilini ve asker oğlumun ziyaretini ve Ankara Harmanpınar Derneğinin ARABAŞI'lı toplantısını bahane ederek;

Hardarpaşa'dan ANADOLU EKSPRES'le,yağmurlarla uğurlandım.

Sabahın köründe Ankara Garında yine yağmurlarla karşılandım.Kızılay'a ulaştığımda yağmur kara bırakmıştı,karşılama vazifesini.Oracıkta bir simit sarayda yudumladığım çay ve simit bütün bunlara nazire edercesine ısıtmıştı,zaten ılıman olan havayı...

K.Esat,Seyranbağlarına ulaştığımda lapa,lapa,beyaz kelebekler gibi uçuşan,selamlayan karlarla girdim Muslu Kara dayımın hanelerine...

Şöyle bir Ulus'a uğradım.Anıt kabir ve Atakule gezildi.Açan güneşin tüm sıcaklığında.Kızılay'a döndüğümüzde aynı güneşin ısıtan sıcaklığı devam ediyordu.İstanbul'da kar-tipi,elektrik kesintilerinin haberleri bile gölgeleyemedi gönlümüzün sururunu...

Pazar günü Arabaşının etrafında buluşmuştuk bir epey Meyre delisi köylülerimizle.Güzel bir mekan tahsis etmişler DERNEK YÖNETİMİ köylülerinin hizmetine sunmuşlar,bütün imkansızlıkları zorlayarak,zorlanmayarak...

Burda bir durum muhakemesi yaptım.

Şükürler olsun Gözel Irabbıma ki:

İstanbul,Ankara ve Konya'da derme-çatma da olsa derneklerimiz kurulmuş.Hepsinin temsilcisi yönetimleri,ehh istenilen kadar olmasa da katılan köylülerimizde var,hepsinin katılması en büyük ÜLKÜMÜZ'dür tabiii ki...

İstanbul ve Ankara derneklerimizin mekanları ihtiyaca cevap vermek şöyle dursun,birleştiricilik yanında küsmelere,darılmalara vesile oluyor.Erkeklerimiz,kadınlarımız ve en önemlisi ÇOCUKLARIMIZ,GELECEKLERİMİZ mahrum oluyor,hep bir arada aynı mekanı paylaşamıyoruz.Konya'mızda bu kadarı da yok malesef...

Bu MEYRE DELİSİ inayır ve biliyor ki:

Köyümüzün insanlarından ekmek parası için gurbete,hatta ve hatta yurt dışına yurt tutmuşlar.Yerleşmişler,işlerini,şirketlerini kurmuşlar,para da kazanmışlar.Irabbım bereketlerini daim eylesin.
Hani deriz ya ben o paraları nelikle,ne zorluklarla,nasıl kazandım? Ben çalıştım,benkazandım!...

İşte burda sert bir fren yapmak lazım,isterse BALATALAR sıyırsın.Ali Vasfi dayım vardı rahmetlik,derdi ki,amcam Salim'e:

-Salim yiğenim;Allah bu varlığı size vermedi yanlız,etrafınınızı görüp,gözetmeniz için verdi,bunu hiç bir zaman unutman,gereğini yapın...

Evettttttttttt saadete geldik gibi miyiz?

Bütün Meyre'li zenginlere TELLAL çağırıyorum buradan,tabii gönlü zengin,kalenderlere de:

Eğer bizler,sizler istersek,hem İSTANBUL'a,hem ANKARA'ya ve de hemi KONYA'ya:

Birer HARMANPINAR KÜLTÜR MERKEZİ kazandırabiliriz.Toplantı,çocuk oyun ve çok amaçlı kullanılabilecek salonları kapsayan,katları...

Çünkü bu bir LÜTUF değil,doğup,doyup,büyüyüp,her ne kadar bizleri besleyemese de,her zaman barındıran MEYRE-HARMANPINAR'ımıza VEFA BORCUDUR.

VAKIF ADAM olmak kolay değil,lakin zor da değil...

Bu yolda ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ olsun...

Sım sıcak selamlarımla...

Not:

Siz Aliçerçi'liler olarak kendi köyünüz için yorumlayabilirsiniz.

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #59 : 02 Şubat 2010, 10:21:45 »

Meyre com... 2003 / 2010-^^^^^^^^^^^^^^^^^^Uğurlar,uğurlar ola!..

Meyre com,götürür bu fakiri taaa Harmanpınar İlkokulunun,okul olduğu,kayıtların yapıldığı,ilk heyacanların yaşandığı,eğitilmek,öğrenilmek için her ne varsa bilmek adına...

Okulumuzun büyük bir bahçesi,tören alanı,lojmanı,ilaveten öğretmenlerin teşviki,öğrencilerinin,köylünün katkısıyla yapılan ELMA BAHÇESİ,iki binadan oluşan derslikler manzumesi...

Her bir öğrencinin,numarası vardır,doğum tarihlerinin şahidi nüfus kağıtları.Soba var,odun mu,talebeler her sabah birer tane getirir koltuğunun altına,ısınmak,sıcaklığı paylaşmak adına.

Bazen geç kalmışsak,aç elini ceza sopası olur,yine elimizi ısıtır,acısıyla.

Gün gelir tebeşir tutar,gara tahtaya yazılar dizeler,minik,kirtişli,meraklı eller.Her sınıfın bir başkanı vardır,sukuneti sağlamak,derslerine yardımcı olmak için arkadaşlarının.Yerine oturmayan,gürültü yapan,sınıfın ahengi bozanların numaraları yazılır gara tahtaya,öğretmen sınıfa gelince bir şekilde cezalandıracaktır,lakin başkanların cezası, yolları kesilerek verilir,Ortaharman başlangıcında...

Çocukluk yaşları,sabah dövüşür,akşama beraber oyunlar oynanır kah Ulumugar meydanında,Bağlınca çayırlığında,çoğu zaman da KAVAKLI BAHÇADA...Küslük sürdürülmez KÜÇÜK DÜNYAMIZDA...

Çok azları üçüncü sınıfda bilerek bıraktırır çocuklarını,daha iyi öğrensinler,bişsin diye bilgileri.

Gelinmişdir beşinci sınıfa,kış ayları sıralarda,gara tahta başında;yaz ayları,belinde AZIK BOHÇASI,elinde DEYNEĞİYLE,kah üç beş dana,öküz,eşşek,sıpa,manda,at,İğde çayırında,Beymugarında,çoğu zaman da Eğrik çayırlığında,Demir gurnaları ERİTEN çeşmenin başında,YAZILARDA..

Olgunluk sınavları yapılırdı,Diploma,Şahadetname almak için.Heyyyy gidi günler hey,ne çok zaman olmuş bunları yaşamaz olmuş HARMANPINAR İLKOKULU...

Taaa ki 2003 yılında Meyre com kurulana,resimlerle tanımıya başlamışız,yeniden keşfedercesine Meyre-Harmanpınar'ı.
2006 yılında Meyre com FORM'u açılmış,yeniden dirilişin timsali HARMANPINAR İLKOKULU'na ikiz kardeş gelircesine.

Kimi kayıtlı,kimisi kayıtsız,üye,ziyaretçi olarak ziyaret edilir olmuş,köyümüzü taaa ciğerlerimizde hissedercesine.
Bir değil ona yakın yöneticilerini çıkarmış içlerinden zaman içerisinde,sınıf başkanlarına nazire yaparcasına.
Kalem tutmayı unutan eller,barmaklar,tıklar olmuş TUŞLARI hasretleri azaltmak,paylaşmak adına.

Gün olmuş,tartıştık,neyi tartıştığımızı bile bilmeden,varmadan farkına veya bilmeyerek kırıp,incitmişiz,CİLİTLERİ kırarcasına.Küslük,dargınlık baki kalmamış,yeniden CİLİT oynanır olmuş,kah Tekkebeleni,çoğu zaman Camii önünde,gelip,geçen Gamyonlara aldırmadan,kırgınlıklara takılmadan...

Veeee...

ŞAHADET NAME,DİPLOMA
yerine oldukça kapsamlı bir eser doğuyor ufkunda Meyre com 'un;
bütün üyelerinin,okul sobasına odun taşır gibi,Form'umuza taşıdığı paylaşımlardan!...

"MEYRE COM'DAN MESAJ VAR"
         (2003-2010)

Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!