Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
Sülale: Iskenderel
|
 |
« : 01 Mayıs 2008, 08:23:08 » |
|
> >>>> *Bir zamanlar, Uzak Dogu'da, artik yaslandigini ve yerine gececek** > >>>> birini secmesi gerektigini dusunen bir imparator varmis. > >>>> Yardimcilarindan ya da cocuklarindan birini secmek yerine; kendi > >>>> yerine gececek kisiyi degisIk bir yolla secmeye karar vermis. > >>>> Bir gun, ulkesindeki tum gencleri cagirmis ve: > >>>> > >>>> 'Artik tahttan inip yeni bir imparator secme vakti geldi. Sizlerden > >>>> birini secmeye karar verdim.' demis. > >>>> > >>>> Gencler sasirmislar, ancak o surdurmus: > >>>> 'Bugun hepinize birer tohum verecegim. Bir tek tohum... Ama bu cok > >>>> ozel bir tohum. Evlerinize gidip onu ekmenizi, sulayip buyutmenizi > >>>> istiyorum. Tam bir yil sonra buyuttugunuz o tohumla buraya > >>>> geleceksiniz. > >>>> Sizi, yetistirdiginiz o tohuma gore degerlendirip, birinizi imparator > >>>> sececegim.' > >>>> > >>>> Saraya cagirilan genclerin arasinda Ling adinda biri de varmis. O da > >>>> digerleri gibi tohumunu almis... Evine gidip heyecanla olayi annesine > >>>> anlatmis. Annesi bir saksi ve biraz toprak bulup, onun tohumu > >>>> ekmesine* > >>>> > >>>> * yardim etmis. Sonra birlikte dikkatlice sulamislar. Her gun > >>>> sulayip** > >>>> buyumesini bekliyorlarmis. > >>>> > >>>> > >>>> Yeterince zaman gectikten sonra diger gencler tohumlarinin ne kadar > >>>> buyudugunu anlatirken, Ling hayal kirikligi icinde, kendi tohumunda > >>>> hicbir degisIklik olmadigini goruyormus. > >>>> > >>>> Uc hafta, dort hafta,bes hafta gecmis... Hâlâ hicbir gelisme yokmus. > >>>> Digerleri yetisen bitkilerinden soz ederken Ling cok uzuluyormus. > >>>> Imparatorun onu beceriksiz sanmasindan cok endiseleniyormus. > >>>> Arkadaslarina da hicbir sey diyemiyor, sabirla bekliyormus. > >>>> > >>>> Sonunda bir yil bitmis ve genclerin yetistirdikleri bitkileri > >>>> imparatorun huzuruna goturecekleri gun gelip catmis. > >>>> Ling, annesine bos saksiyi goturemeyecegini soyleyince, annesi ona > >>>> cesaret verip; saksisini goturup durust bir sekilde olanlari > >>>> imparatora anlatmasini istemis. Ling, pek istemese de, annesinin > >>>> sozunu tutmus ve bos saksiyla saraya gitmis. > >>>> > >>>> Saraya varinca arkadaslarinin yetistirdigi bitkilerin guzellikleri > >>>> karsisinda sasirmis. > >>>> > >>>> Sonra imparator gelmis ve tum gencleri selamlamis. > >>>> Ling, arkalarda bir yerlere saklanmaya calisiyormus. > >>>> 'Ne buyuk bitkiler, cicekler ve agaclar yetistirmissiniz. Bugun > >>>> biriniz imparator olacak.' > >>>> demis imparator. > >>>> > >>>> Aniden arkada elinde bos saksisiyla Ling'i fark etmis. > >>>> Hemen muhafizlarina onu one getirmelerini emretmis. > >>>> Ling cok korkmus. 'Sanirim beceriksizligimden dolayi beni oldurtecek.' > >>>> > >>>> Ling one geldiginde imparator adini sormus. > >>>> 'Adim Ling.' demis. > >>>> > >>>> Diger gencler gulusup onunla alay etmeye baslamislar. Imparator onlari > >>>> susturmus. Ling'e ve elindeki saksiya dikkatle bakip kalabaliga dogru > >>>> donmus. 'Yeni imparatorunuzu selamlayin. Adi Ling!' demis. > >>>> > >>>> Ling inanamamis. Cunku tohumunu yesertememis bile, nasil imparator > >>>> olurmus?... > >>>> > >>>> Imparator devam etmis: > >>>> 'Bir yil once burada herkese bir tohum verdim. Siz ekip, sulayip bir > >>>> yil sonra getirecektiniz. Ama hepinize kaynamis tohum vermistim. Asla > >>>> buyuyemeyecek olan... Ling'in disinda herkes agaclar, bitkiler ve > >>>> cicekler getirdi; cunku tohumun buyumedigini fark edince hepiniz onu > >>>> bir baska tohumla degistirdiniz. > >>>> Sadece Ling icinde benim verdigim tohum olan bos saksiyi getirme > >>>> cesaret ve durustlugunu gosterdi. > >>>> Beklentisi gerceklesmeyince umutsuzluga kapilsa da, durustlugunden > >>>> vazgecmedi... Onun icin yeni imparatorunuz o olacak!'... > >>>>******* > >>>> En sade dogrular mi? > >>>> Rengârenk yalanlar mi?* >
|