22 Eylül 2026, 02:11:36 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Zeka Küpü  (Okunma Sayısı 2420 defa)
Ramis
Aliçerçili
*

Sülale: Karalar

« : 14 Mart 2008, 23:40:25 »

Zeka Küpü

New York'ta bir bankanin önünde duran son model Rolls Royce otomobilden inen adam, hizli adimlarla bankaya girdi ve önüne cikan ilk görevliye, bireysel kredi icin basvuruda bulunmak istedigini söyledi.
Görevli onu,müsteri temsilcisine götürdü. Adam, cok acele bir is icin Avrupa'ya gitmek zorunda oldugunu ve bu nedenle bir hafta vadeli bes bin dolar krediye gereksinim duydugunu söyledi. Müsteri temsilcisi kisa bir arastirma yaptiktan sonra döndü."Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almaniz icin bir engeliniz yok" dedi ve ekledi:

Fakat bir konuyu belirtmeliyiz.Bizim bankamizla daha önce hic calismamissiniz. Banka olarak sizi resmen tanimiyoruz. Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz icin karsiliginda sizden bir teminat almak
zorundayiz".

Adam cebinden RollsRoyce'un anahtarini cikardi, bankanin müsteri  temsilcisine uzatti:"Cok acelem var, ucaga yetisecegim"dedi."kapidaki Rolls Royce'umu teminat olarak alabilirsiniz".

Kredi islemleri cok hizli bir bicimde tamamlandi. Banka görevlileri Rolls Royce otomobili bankanin garajina cektiler, adama da bes bin dolar krediyi verdiler.

Müsteri temsilcisi, kisisel merakini gidermek icin bir hafta boyunca özel bir arastirma yapti ve  bankalarinin bu yeni müsterisinin cok büyük bir is adami ve cok büyük bir  servet sahibi oldugunu ögrendi.

Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun ana parasi bes bindolarla, bir  haftalik faizi dokuzbucuk dolari ödedikten sonra, müsteri temsilcisi bir türlü yenemedigi merakinin dürtüsüyle sordu:"Sizin, cok büyük bir is adami ve cok büyük bir servetin sahibi oldugunuzu ögrendim" dedi."Yalnizca kisisel merakimdan soruyorum. Lütfen söyler misiniz, sizin icin cok kücük bir miktar olan bes bin dolarlik krediye neden gereksinim duydunuz?"

Adam hafifce gülümsedi: "Siz de bana lütfen söyler misiniz?" dedi."Böyle lüks bir Rolls Royce otomobili, New York'ta hangi kapali garaja, bir hafta boyunca dokuzbucuk dolara birakabilirsiniz?
Öksüz
Aliçerçili
*

Sülale: Bozkırlı

« Yanıtla #1 : 14 Mart 2008, 23:57:03 »

Buda bizim zeka küpü

Turgutlulu süper dede

550 milletvekilinin ismini, 81 ilin belediye başkanını ve valilerini ezbere biliyor. Gözleri görmeyen Ali dede, Kuran'ı da hatmetmiş. İşte Turugutlulu süper dede

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Ali Kılınç henüz 2 yaşında iken geçirmiş olduğu çiçek hastalığı sonucu gözlerini , kaybetmiş fakat ailesi onu Kuran-ı Kerim Kursuna Yollamış ve Ali Kılınç Kuran-ı Kerim Hocaları ve Arkadaşlarının okudukları anlarda onları dinleyerek Kuran-ı Kerim’i hatim etti.

1983 yılında Turgutlu da müezzinliğe başlayan ve 15 yıl görev yaptıktan sonra 1997 yılında emekli olan Ali Kılınç Gözlerini kaybetmesinden sonra ezber kuvvetinin arttığını belirtiyor şuanda 81 ilin valilerini, 550 Milletvekilini ve 81 ilin Belediye Başkanlarını ezbere biliyor.Hatta il Müftülerini de bildiğini ama çok şık değiştiğinden dolayı tam olarak ezberleyemediğini dile getiriyor.

Ayrıca 4 çocuk sahibi olan Ali Kılınç Turgutlu'da şehrin çeşitli yerlerinde bulunan arkadaşlarını bile rahatlıkla yalnız başına gidip ziyaret edebiliyor, cep telefonu’nu normal kişiler gibi kullanıyor ve cep telefonuna asla telefon numarası kaydetmiyor çünkü hepsini hafızasında tutuyor.

Ali Kılınç ‘ Ben 2 yaşında gözlerimi kaybettim o günden bu yana hiçbir şey görmedim hayatta,ama hayattan azmimi,umudumu hiç kırmadım aksine hayatın üzerine yürüdüm tüm zorluklara rağmen, 370 YTL emekli maaşı alıyorum ve evim kira 260 YTL ev kirası ödüyorum. Hayat zor olsada Allah’ın bana verdiği güç ile ayakta durmaya çalışıyorum, hiç kimseye muhtaç değilim Allah'tan başka, benim gibi olan kişilere buradan tek bir şey söylemek istiyorum. Allah'tan umutlarını kesmesinler’dedi.

Camii cemaati tarafından da çok sevilen ve saygı duyulan Ali Kılınç İçin cemaat 'Biz 26 yıldır Ali Hocamızı tanıyoruz, biz çocukluğumuzda burada idi, bizim çocuklarımızda hocamın arkasında namaz kılıyorlar o herkese örnek bir kişi' dediler.

Haber7

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür...
Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...
Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür...
Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür...

Gandhi
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!