21 Eylül 2026, 00:47:14 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Neredeyiz?  (Okunma Sayısı 2479 defa)
Ömer Gül
Aliçerçili
*

Sülale: Gül (haci Mehmet Sulalesi)

« : 14 Mart 2008, 16:50:10 »

Neredeyiz?
İnsanlar da hakkın olduğunu düşünme! Ve şayet böyle bir düşünce
oluşur ise hemen o insana -Hakını helal et!-
Neden?
Kısaca şöyle düşünüyorum:
Cenabu allah uğruna alemleri yarattığı insana mahsus olmak üzere,
bir çok nimetler ve öteki yaratıklardan ayrıcalıklar verdi.
Bu nimetlerin yanı sıra, insanda, insanların hizmetine yaratmış olduğu alemlerin sırrını gizledi.
Yarattığı meleklerin, yarattığı insana secde etmesi ile, öteki varlıklardan üstün kıldı. Yine, insanı, kendine secde etmek ile, onurlandırdı.
Kısaca insan yaratanına layık olabildiği sürece mükemmel bir varlık.
Bu mükemmelliğin yanında insanoğlu hata yapmak melekesine sahip. Bu da cenabu allahın nimetlerinden.
Cenabu allah bir hadis’e göre  mealen şöyle diyor: „Dünyanın bütün nimetlerinin benim yanımdaki değeri, bir arpa danesi kadar bile değil“
Düşünen insan:
„Nasıl olurda bir arpa danesi kadar değeri olmayan dünyalık için, uğruna alamlerin yaratıldığı insanın öbür dünyasını (Kulluk hakki için) tehlikeye atarım? diye, kendisini sorgulaması gerekir.
Tabi cenabu allah o hesap gününde herkesin hakkını verecek, ama bizim ile bilerek veya bilmeyerek hukuku olan insanların, bizim yüzümüzden o hesap gününde zor durumda kalmasını istemememiz gerekli oldugunu düşünüyorum.
Haytımızı Hazreti Ebu bekirin şu duası ile şekillendirmeye gayret
etmeliyiz.
Mealen: „Yarabbi benim vucudumu öbür dünyada o kadar büyüt ki, cehennemini tamamen kaplayıp, başka kullarına cehenneminde yer kalmasın.“
Allaha amanet olun.
Ömer Gül
Stuttgart/Almanya

Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #1 : 14 Mart 2008, 20:33:08 »

guzel paylasim icin sukranlar Omer abi.
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!