Mehmet Sayın
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
 |
« : 09 Şubat 2008, 18:40:27 » |
|
 Noel Bayramında 'Müslüman oldum' dedi
Danimarka'da yaşayan ve kendi istekleriyle Müslümanlığı seçen genç kızlar, Tatil için türkiye'yi tercih etti ve Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otelde tatil yapmaya geldiler.. 09 Şubat 2008 13:45 Yazı boyutunu büyütmek için Fazıl Tunç'un haberi
Sorularını yanıtlayan Mette Madiha Holm (21) ile Vivian Pederson (22), tamamen kendi istekleriyle Müslüman olduklarını, Danimarka'da da İslam dininin geleneklerine göre bir yaşam sürdüklerini söyledi.
Hemşire olarak çalışan Vivian Pederson, daha 14 yaşındayken İslam dinine ilgi duymaya başladığını, uzun süre araştırdıktan sonra 18 yaşında Müslüman olmaya karar verdiğini belirtti.
Kararını annesine anlatmak için 8 ay beklediğini ifade eden Pederson, ''Anneme kararımı söylediğimde sert tepki aldım. Ancak annem de zamanla bu kararımı kabullendi'' dedi.
Kız kardeşinin de kendisini anlayışla karşıladığını belirten Vivian, babasının Müslüman olmasını bir türlü kabullenemediğini, bu nedenle evden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Müslüman olduktan sonra ilk dönemlerde tepkiler aldığını ve bazı sıkıntılar yaşadığını anlatan Pederson, şöyle konuştu: ''Müslüman olduğum ilk yıllarda başörtüsü takmadım. Ama sonradan, takmam gerektiğine inandım. Bu durum Danimarka'da bir sıkıntı yaratmıyor. İş yerime rahatlıkla bu kıyafetlerimle gidip gelebiliyorum. Şimdi Danimarka'da tek başıma yaşıyorum ve çok mutluyum. İlk başlarda çok sıkıntılı günler geçirdim. Ama şimdi daha rahatım.''
21 yaşındaki Mette Mediha Holm de 1 yıl önce Müslüman olmaya karar verdiğini, ailesine kararını Noel bayramında açıkladığını belirterek, ''Bu duruma ailem çok büyük tepki gösterdi. Özellikle babamın tepkisi büyük oldu. Bana evden gitmemi söyledi. Ben de hemen evden ayrıldım ve kendime yeni bir ev tuttum. Şimdi ben de yalnız yaşıyorum'' dedi.
Müslümanlığı benimseyerek, gereklerine yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Holm, 5 vakit namaz kıldığını, ramazan ayında oruç tuttuğunu anlattı. Holm, tatillerini de Müslüman ülkelerde geçirmeyi tercih ettiklerini, geçen yıl arkadaşı Vivian ile Bodrum'a geldiklerini belirterek, ''Bu yıl Alanya'ya geldik ve çok beğendik. Daha sonra İstanbul'u da görmek istiyoruz'' diye konuştu.
(aa) belçika gazetesi Le Soir 18 şubat tarihli sayısında 40 bin belçikalının isalmiyeti seçtiğini ve bunun avrupa daki en büyük oran olduğunu belirtti.
Belçikanın yaklaşık yarısı faslı 120 bini Türk 10 milyon nufusun 450 binini müslümanlar oluşturuyor
ilmi mercek Nisan 2006
İsveçde de % 70 i okula devam eden yaklaşık 500 bin Müslüman bulunuyor.
İslamiyet İsveç de Hristiyanlık tan sonra 2. en büyük din. Latin Amarika da yaşayan latin Amarika kökenli olan ve islamiyet iseçenlerin sayısı 40 bin e ulaştı bukimselerin çogunluğunun Amarika da ispanyoca Kuran ı Kerim in dağıtılmasından sora islamiyeti seçtikleri sanılıyor
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2009, 22:04:31 Gönderen: Mehmet Sayın »
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
Sülale: karalar
|
 |
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2008, 20:25:12 » |
|
tesekkurler Mehmet abi guzel bilgilerin icin.eskiden yabancilar yasayimiza gipta ile bakip ozenip Musluman olurlarmis.en basidi Kore savasinda Koreliler bizim Musluman Turk askerinin yasayina , merhametine ve iyiligine ozenip bir cogu Musluman olmus.Insanlara Islami kilinc , top , tufek ,dayatma ve misyonerlikle degil sadece yasayisimizla yaymisiz,bize ozenmisler bizim gibi olmak istmisler. ama simdi soyle bir bakinca bundan eser kalmadigi gorunuyor gibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2008, 21:41:09 » |
|
Kanoute'nin Resulullah sevgisi
Anelka’yı islamla tanıştırdı, kumar reklamı olan formayı giymedi, bir camiyi satın aldı yıkılmaktan kurtardı, kurduğu vakıf ile varlığını yoksul Müslümanlara adadı. İşte Kanoute...
Frederic Omar Kanoute Mali asıllı Fransız futbolcu. 1977 yılında Fransa’nın Lyon kentinde dünyaya gelen Kanoute 20’li yaşların başındayken Müslüman oldu sonra da hayatı tamamen değişti.
Önce İngiltere’ye transfer olan ardından İspanya’ya giden ünlü futbolcu bir yıldız haline gelirken, örnek yaşantısı ile dikkat çekti.
ANELKA’YI İSLAMLA TANIŞTIRDI Kanoute, İngiltere’de West Ham United forması giydiği dönemde Fransız futbolcu Nicolas Anelka’nın islama yakınlaşmasına vesile oldu.
Anelka’ya islamı anlatan ve onu Londra’da ünlü müzisyen Yusuf İslam’ın kurduğu İslam Okuluna götüren Kanoute için Anelka röportajlarında “beni islamla tanıştıran arkadaşım” ifadesini kullandı.
KUMAR REKLAMI OLAN FORMAYI GİYMEDİ Kanoute 2006 yılında İngiltere’den İspanya’nın Sevilla takımına transfer oldu. Sevilla’da gösterdiği performansla İspanyol taraftarların gönlüne taht kurdu. Attığı gollerle Sevilla iki yıl üst üste UEFA Kupasını müzesine götürdü.
Bu dönemde Kanoute İslam inancına aykırı olduğu için Sevilla’nın bir kumar şirketinin reklamının yazılı olduğu formasını giymeme kararı aldı. Krizin büyümesi üzerine kumar şirketi, Kanoute’nin daha sonra kuracağı vakıfa yoksul Müslümanlara ulaştırılmak üzere yüklü miktarda bağış yaptı.
VAKIF KURDU 2006 yılında Kanoute dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Mali’de yoksul Müslümanlar için bir vakıf kurdu. Vakıf Mali’de yüzlerce Müslüman fakir çocuğun açlığın pençesinden kurtularak korunduğu ve barındığı çocuk köyünü kurdu. Ünlü futbolcu hala vaktinin büyük bölümünü bu proje için harçıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2008, 21:15:57 » |
|
belçika gazetesi Le Soir 18 şubat tarihli sayısında 40 bin belçikalının isalmiyeti seçtiğini ve bunun avrupa daki en büyük oran olduğunu belirtti.
Belçikanın yaklaşık yarısı faslı 120 bini Türk 10 milyon nufusun 450 binini müslümanlar oluşturuyor
ilmi mercek Nisan 2006
İsveçde de % 70 i okula devam eden yaklaşık 500 bin Müslüman bulunuyor.
İslamiyet İsveç de Hristiyanlık tan sonra 2. en büyük din.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2008, 22:35:50 » |
|
İspanya'da nüfus bakımından en büyük ikinci dinin İslamiyet olduğunu biliyor muydunuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2008, 22:47:24 » |
|
Mehmet abi Ingilterede oyle, burada Turbanli insanlara ocu gozuyle bakilmiyor , inanaclari ugruna yaptiklari icin insanlar saygi duyuyorlar, bir cok restrountun onunde halal food yani helal yemek yazisi yapistiriyorlar,el gidiyor mersine bizde millet gidiyor tersine !! sanirim lafta!! musluman ulkeyiz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2008, 23:01:56 » |
|
DEdiklerine katılıyorum Çogunlu senin dedigin gibi Ülke müslüman olmaz insanlar müslüman olur ingiltere sözde kırallık la yönetilir ama dömokrasin en güzel yaşandıgı ülkelerin başında gelir TONY BLAIR, İngiltere Başbakanı
Tarih: 11 Mart 2000
"İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair'in, Kuran-ı Kerim'i üç kez okuduğu bildirildi... Blair'in Kuran'ı son aylarda gittiği Portekiz'deki Noel tatili sırasında bir kez daha okuduğu ve daha sonra biraraya geldiği İngiltere'deki Müslüman gruplarla yaptığı sohbetler sırasında İslamiyet hakkındaki bilgileriyle bu kişileri çok etkilediği ifade ediliyor..."25
Tarih: 30 Mart 2000
Blair, Muslim News adlı bir gazeteye verdiği röportajda..., İslam'ı, "barışçı, derin bir düşünce ürünü ve çok güzel bir dini inanç" olarak değerlendirdi... İngiltere Başbakanı Blair, gazeteye yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: "Eğer Kur'an'ı okursanız, açıkça görebilirsiniz. Sevgi ve arkadaşlık kavramları, insanlığı yönlendiren duygulardır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2008, 09:19:16 » |
|
Guardian Unlimited Prens Charles Kuran'dan Örnek Verdi
Eşi ile birlikte Konya'ya gelen İngiltere Veliaht Prensi Charles, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Prens, Kültür Merkezi'ndeki konuşmasında Kuran'dan örnekler verdi.
"Kimse kendisi için istediği bir şeyi mümin kardeşi için istemedikçe gerçekten iman etmiş olmaz"hadisini aktaran Prens Charles, "Ve Kur'an-ı Kerim, "Hani sizler birbirinize düşman idiniz de O (Allah), gönüllerinizi birleştirmişti ve O’nun nimeti sayesinde kardeş olmuştunuz" (Al-i İmran Suresi, 103) demiyor mu?" dedi. kaynak ilmi mecek http://www.guardian.co.uk
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2008, 09:20:56 Gönderen: Mehmet Sayın »
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2008, 18:04:07 » |
|
Filipinler'deki 85 milyon insanın, 15 milyonunun Müslüman olduğunu biliyor muydunuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2008, 21:46:58 » |
|
Hollanda’da Selimiye Camii
Hollanda’nın Haarlem şehrinde Türk Diyanet Vakfı’na bağlı olarak Hollandalı Türklerin katkılarıyla yaptırılan Selimiye Camisi görkemli törenle ibadete açıldı.
Çok sayıda Türk ve Hollandalı yetkili ile vatandaşların katıldığı törende konuşan Millî Eğitim eski Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam Selimiye Camii’nin açılışının, bu ülkedeki Türk toplumu adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek, anne babaların çocuklarının eğitimine her zamankinden daha çok önem vermeleri çağrısında bulundu.
Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Bülent Şenay ise, caminin yapımının birinci aşama olduğunu, bunun başarıyla tamamlandığını, şimdiyse ‘gönülleri ve cemaatini’ imar etme zamanı olduğunu söyledi. Şenay, bu açıdan ibadet yerlerinin yapılması kadar bunun içinin ve maneviyatının da doldurulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Haarlem Belediye Başkan Yardımcısı Martin Divendaal da “Haarlemli Türklerin anıtsal bir özellik taşıyan bu camiye kavuşmalarıyla yaşadıkları sevinci” paylaştığını söyledi. ‘’Büyük beklentilerle inşasına başlanan bu eser tam bir Hollanda ve Türk camisi oldu’’ diyerek sözlerine başlayan, Haarlem Belediyesi Eski Başkanı Jaap Pop yakasında Türk bayrağı ile yaptığı konuşmasında, caminin Türklerin entegrasyona katkıda bulunarak toplumun bir biriyle kaynaşmasında büyük bir rol oynayacağını söyledi.
Mehteran takımıyla halk oyunları gösterilerinin sunulduğu iki gün devam eden açılış Hollanda ve Türk toplumu tarafından takdirle karşılandı. Dâvetlilere ve vatandaşlara iki gün boyunca Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.
Haarlem şehrinde, arsası 2000’li yılların hemen başında satın alınan ancak semt sakinlerinin karşı çıkması yüzünden uzun süre inşaat izni alınamayan Selimiye Camii, mahkeme kararıyla bu hakkı kazandı ve yapımı son iki yıl içinde tamamlandı. Minaresi bulunmayan ve üzerinde toplam 40 üçgenden oluşan büyük bir yeşil kubbeyle kaplı camide, yaklaşık 2 bin kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Arsası dışında yapım maliyeti 2 milyon avroyu aşan caminin giderlerinin tamamı vatandaşların katkılarıyla karşılanıyor. / HAARLEM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2008, 21:51:20 » |
|
Örtüyle çalışmak huzur veriyor
Avrupa’daki başarılı Müslümanlara örnek olarak Time dergisine kapak olan Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı Famile Arslan, başörtüsüyle mesleğini icra etmenin kendisine huzur verdiğini belirtti. Arslan, “Başörtümü çıkarsaydım belki daha fazla başarılı olurdum, ama o zaman da huzurum olmazdı. Yani başörtüm olmasaydı veya çıkarsaydım tüm kapılar bana açılabilirdi, ama o zaman sorunlar çözülmezdi. Oysa benim örtümle işimi yapıyor olmam birçok genç insana örnek teşkil etti” dedi.
Türkiye’de başörtüsü tartışmaları devam ettiği sırada Avrupa’daki başarılı Müslümanlara örnek olarak ünlü Time dergisine kapak olan Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı Famile Arslan, Cihan’a konuştu. Başörtülü ve yabancı kökenli biri olarak eğitim hayatı boyunca geçirdiği zorlukları ve aşamaları anlatan Famile Arslan’a göre, genel anlamda Müslümanlar için Avrupa’da olumsuz bir ortam olmasına rağmen bunun avantaja çevrilme ihtimali de mevcut. Arslan, “Ben de hem eğitim hayatımda hem de kısmen şimdi başörtülü, Müslüman ve yabancı kökenli olmamdan dolayı kimi zorluk ve önyargılara maruz kalmıyor değilim, ama sürekli olarak bu olumsuz durumları olumluya çevirme gayreti gösteriyorum. Herkese tavsiyem de bu. Bunu yapmak belki zor, ama imkânsız değil” dedi.
Amerika’nın ünlü dergisi, Avrupa baskısında mercek altına aldığı Avrupalı genç Müslümanlarla ilgili kapak dosyasında Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı Famile Arslan’a da geniş yer vermişti. Avrupa ülkelerinde ikamet eden Müslümanların birçok alanda yükselişe geçtiği gibi bu kesime ait eğitimli genç sayısının da arttığına dikkat çekilen dosyada, bu duruma örnek olarak ise Hollanda’da avukatlık yapan Famile Arslan verilmişti.
Başörtüsüyle mesleğini icra etmenin kendisine huzur verdiğini dile getiren Arslan, “Başörtümü çıkarsaydım belki de daha fazla başarılı olurdum, ama o zaman da huzurum olmazdı. Yani başörtüm olmasaydı veya çıkarsaydım tüm kapılar bana açılabilirdi, ama o zaman sorunlar çözülmezdi. Oysa benim örtümle işimi yapıyor olmam birçok genç insana örnek teşkil etti. Çok şükür, benden sonra mesleğini icra eden insan sayısı arttı” yorumunda bulundu.
ÇİFTE STANDART VAR
Avrupa’da fikir özgürlüğünün yanı sıra çifte standardın da hakim olduğunu belirten Famile Arslan, bu yüzden çoğu ülkede yabancıların hak isteme taleplerinin görmezlikten gelindiğini söyledi.
Arslan, özellikle Hollanda’da Wilders’ın hazırlamakta olduğu, Kur’ân-ı Kerim’i karalayan filmle bağlantılı olarak tartışma konusu yapılan Müslümanlar ve İslâm dini ile ilgili gelişmeler konusunda ise “Fikir özgürlüğü herkes için geçerli olmalı. Geert Wilders söylediği zaman saygı gösterelim, tamam, ama yabancı veya Müslümanlarınkine de saygı gösterilmeli” dedi.
Ancak bunun yapılmadığına dikkat çeken Famile, “Bu konuda çifte standart var. Ama bu olumsuzluğa rağmen birçok başarıya da imza atmıyor değiliz. Bu olumsuzluk bizi ve dolayısıyla dinimizi tanıtmaya vesile olur. Çünkü bu tartışmalar insanların İslâm konusunda araştırma yapmalarına yol açar. Bunu yakın çevremizde görmek mümkün. Ben, benim gibi olan arkadaşlarıma kesinlikle sabır ve gayret göstermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
FAMİLE ARSLAN KİMDİR?
1971, Palu doğumlu. Dört yaşında Hollanda’ya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Lahey’de tamamladıktan sonra Lahey Yüksek Okuluna bağlı Sosyal Hizmetler Bölümü’nde eğitim gördü. Daha sonra Leiden Üniversitesinde Hukuk tahsili yaptı. Uluslararası Hukuk alanında lisans, Devletlerarası Hukuk alanında da master eğitimini tamamladı. Rotterdam İslâm Üniversitesi’nde bir sene İlahiyat eğitimi aldı. Adalet Bakanlığında hukukçu olarak beş sene görev yaptı. 2002 senesinden beri serbest avukatlık yapıyor. Çok sayıda yabancı, Müslüman ve kadın kuruluşunun yönetim kurullarında görev yapıyor. Hollanda’nın ilk başörtülü avukatıdır. / LAHEY
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2008, 23:46:54 » |
|
Butun engelemelere ragme yukseliyor Islam. onunu kesmelere , karalamalara ragmen cig gibi buyuyor.Allah devamini getirsin!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2008, 23:18:05 » |
|
Harvard´dan Müslüman öğrencilere jest Dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi’ndeki uygulama, Türkiye’de kanunlara karşı çıkarak başörtüsü yasağı uygulayan 'isyancı' rektörlerin düştüğü içler acısı durumu göstermesi açısından manidar bulundu. Türkiye’de anayasa değişikliğine rağmen, bazı üniversiteler hala başörtüsü yasağı uygulayarak üniversiteyi bilim yuvası olmaktan çıkarırken, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard, Müslüman kız öğrenciler için örnek bir uygulama başlattı.
SADECE KIZ öĞRENCİLERİN SPOR YAPACAĞI SAATLER Harvard üniversitesi, Müslüman kız öğrencileri spora özendirmek amacıyla, gym salonlarına sadece kız öğrencilerin kullanabileceği saatler koyarak yeni bir düzenleme yaptı. Haftada altı saat sadece kız öğrencilere açık olacak olan gym salonlarına getirilen yeni düzenleme, spor yapmak isteyen ancak dini gerekçeler nedeniyle erkeklerle aynı ortamda bulunmak istemeyen Müslüman kız öğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla yapıldığı kaydedildi.
KIZ öĞRENCİLER SPOR YAPARKEN, ERKEKLER ALINMIYOR Harvard İslam Topluluğu ve Harvard Kadınlar Merkezi, kız öğrenciler için spor salonlarında ayrı saatler konulmasına yönelik olarak topladıkları imzaları kabul eden Harvard üniversitesi, kız öğrencilerin daha rahat bir çevrede spor yapmalarına olanak tanımak amacıyla böyle bir düzenlemeye gittiği bildirildi. üniversitenin bu talebi kabul etmesinden sonra Quadrangle Recreational Spor Merkezi’ne kadınların olduğu saatlerde erkeklerin alınmadığı belirtildi.
MüSLüMAN OLMAYAN KIZ öĞRENCİLER DE DESTEK VERDİ Harvard İslam Topluluğu İslami Düşünce Komitesi yöneticisi Ola Aljawhary, 28 Ocak’tan bu yana devam eden uygulamanın şimdilik test amaçlı olduğunu, bahar tatilinde düzenlemenin yeniden analiz edileceğini kaydetti. Aljawhary, düzenlemenin erkeklere karşı bir ayrımcılık taşımadığını da belirterek, “Bu şekil bir düzenleme gerekliydi. çünkü Harvard’ta kız öğrenciler gymlerin karma olmasından şikayetçiydi” dedi.
Harvard üniversitesi’ndeki bu uygulamaya Müslüman olmayan diğer kız öğrencileri de destek verdi. üniversiteye yeni başlayan Kyle Harasimowicz, bu uygulamanın şimdiye kadar başarılı olduğunu ve bir ihtiyaçtan doğduğunu kaydetti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2008, 20:14:17 » |
|
Kuran-ı Kerim’i Afrika dillerine çevirdi Afrikalı Müslümanların daha iyi anlayabilmeleri için, altı aylık bir çalışmayla Kuran-ı Kerim’i Batı Afrika dili Mandinka’ya çevirdi. Amerika’da yaşayan Gambiya asıllı İmam Momodou Ceesay, Afrika milletlerinin daha iyi anlayabilmeleri için Kuran-ı Kerim’i Afrika dillerine çevirdi. El Ezher üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Amerika’ya göç eden İmam Momodou, Kuran tercümesini 2006 yılında bitirdi ve İslam alimlerinden de onay aldı.
İLK DEFA BATI AFRİKA DİLİNE çEVRİLDİ Afrika uluslarının çoğunun Arapça konuşmadığı için Kuran’ı okumadıklarını belirten İmam Momodou Ceesay, Kuran’ın ilk defa tam olarak Batı Afrika dillerinden Mandinka’ya çevrildiğini kaydetti.
DüNYANIN HER YERİNDEKİ AFRİKALILARA GöNDERİLECEK Afrika diline çevirdiği Kuran-ı Kerim’in Mandinka konuşan milletlere gönderebilmek amacıyla yardım fonu kuran Momodou, Mandinka’ya çevrilen Kuran’ın CD ve kasetlerinin Afrika, ABD, Fransa ve Afrikalıların yaşadığı diğer bölgelere gönderileceğini söyledi.
Amerika’nın Michigan eyaletindeki Afrikalı Müslümanlara imamlık yapan Momodou Ceesay, Afrika Müslümanlarına da danışmanlık yapıyor.
(habervaktim – Dış Haberler)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mehmet Sayın
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #14 : 01 Mart 2008, 16:31:41 » |
|
Müslümanların, yaşayışlarıyla örnek oldukları Burkina Faso'da, gayrımüslimlerin de zaman zaman oruç tuttuklarını biliyor muydunuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|