26 Temmuz 2026, 19:45:16 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Yazdır  
Gönderen Konu: Günün Duası  (Okunma Sayısı 82456 defa)
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« Yanıtla #135 : 12 Haziran 2009, 10:13:40 »

ALLAH,,ım anne miz ve baba mız bize küçüklügümüzde nasıl şefketli ve merhametli
davranmış lar ise sende ahirette anne ve baba mıza merhametli ve şefkatli davran.

amin amin amin....

HAYIRLI CUMA LAR DİLERİM...

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #136 : 12 Haziran 2009, 19:31:36 »

ALLAHIMMMMM...HÜKÜM SENİN YARABBİİİİİİ...İYKİ CEHENNEMİN VAR RABBİMMMMM...SANA İNANMAYAN İNAÇSIZLARA FIRSAT VERİPDE SANA  SÖZ SÖYLETME RABBİMMMM..DAYANAMIYORUM..ALLAHIM.....SEN HER ŞEYE SABIRLISIN..BEN SABREDEMİYORUM...ŞU CUMA GÜN HÜRMETİNE YARAB!!!!! İMAN EDENLERİ İNANÇSIZLARA BULAŞTIRMA..UZAK ET YARABBİ.......YOLUNDAKİLERİ YOLUNDAN AYIRMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERME...EY YÜCE RABBİMMM..YARATANIM...DERTDAŞIM..... SECDELERİMİN SAHİBİ....SENİ SEVİYORUM...SENİ SEVENLERLE SANCAGININ ALTINDA BULUŞMAKTAN BAŞKA ...CEMALİNİ GÖRMEKTEN BAŞKA....RASULLAH EFENDİMİZİN YÜZÜNE BAKABİLMEKTEN BAŞKA  BİR İSTEGİM YOKTUR..SEVDİKLERİNLE  HAŞR EYLE  RABBİMMMMM...

Güven tek kullanımlıktır
Hasan Dursun
Aliçerçili
*

Sülale: Ben Soğucaklıyım.bize Paşalar Derler.

Ölüm ve ötesi

« Yanıtla #137 : 30 Temmuz 2009, 16:05:08 »

Yarabbi bize kendini unutturma. Bizi İnsan olarak yarattın şükürler olsun, şükürler olsun İnsanlar arasından da Müslümanlar arasına koydun. Bu verdiğin büyük nimetlerin şükrünü eda edebilmeyi bizlere nasip et.(amin)

Farzetki öldün ve kabrinin ilk gecesi..
Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #138 : 11 Kasım 2009, 23:04:34 »

Efendimiz'in secdede okuduğu dua

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) sözleri aradan asırlar geçmesine rağmen insanoğluna yol göstermeye devam ediyor.

"En çok hadîs-i şerîf rivâyet eden sahâbî" olan Ebû Hüreyre'den (radıyallahu anh) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) secdede şöyle dua ederdi:

"Allâhümmağfirlî zenbî küllehû dikkahû ve cillehû ve evvelehû ve âhirehû ve alâniyetehû ve sirrehû:

Allahım! Günahımın hepsini; küçüğünü, büyüğünü, öncesini, sonrasını, açığını, gizlisini, bağışla, mağfiret eyle"

samanyolu haber

Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #139 : 12 Kasım 2009, 08:46:06 »

Allahım! Günahımın hepsini; küçüğünü, büyüğünü, öncesini, sonrasını, açığını, gizlisini, bağışla, mağfiret eyle

Cümlemizin inşallah amin  amin  amin
Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

« Yanıtla #140 : 21 Aralık 2009, 21:40:49 »

“Allah’ım! Nefs-i emmâreden Sana sığınıyoruz. Bize yardım et.“

Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #141 : 21 Aralık 2009, 22:34:36 »

AMİNNN.
Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

« Yanıtla #142 : 23 Şubat 2010, 11:55:27 »

Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır."
(Hz. Musa'nın (a.s) duası)

Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

« Yanıtla #143 : 29 Ağustos 2010, 22:25:12 »

Kuran'da anlatılan dua anlayışının insan hayatına geçirilmesi çok önemli bir konudur. Ne yazık ki insanların büyük bir kısmı Kuran'dan habersiz oldukları veya Kuran'ı yeteri kadar bilmedikleri için, belki de hayatlarında bir defa bile samimi olarak Allah'a yönelip, Kuran'da bildirildiği gibi dua etmezler.

Şu an okuduğunuz bu çalışmada ise, aslında Kuran'a göre "en büyük" olan (Ankebut Suresi, 45) Allah'ı zikretmenin önemi anlatılmıştır. Burada anlatılanları dikkate almak ve Allah'a tam O'nun dilediği gibi dua etmeye çalışmak ise hepimizin görevidir.

Bu hem büyük bir görev, hem de bizim ebedi hayatımızı kurtaracak büyük bir vesiledir. Çünkü Kuran'da, Allah'a dua etmeyenlerin sonunun ebedi cehennem azabı olduğu haber verilir:

Rabbiniz dedi ki: "Bana dua edin, size icabet edeyim. Doğrusu Bana ibadet etmekten büyüklenen (müstekbir)ler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir. (Mümin Suresi, 60)

Kaynak Kuran'da Dua

Hüseyin Ertuğrul Oğuz
Aliçerçili
*

Sülale: Karalar

« Yanıtla #144 : 30 Ağustos 2010, 09:58:10 »

" Ey Allahım! Sen affedicisin. Affetmeyi seversin,
beni de affet."   
                      Hadis-i şerif
Abdulkadir
Yönetici Yardımcısı

Sülale: köy imamı

« Yanıtla #145 : 05 Eylül 2010, 12:09:51 »

Bunu da Hazret-i Âişe (r.a.) vasıtasıyla yine Peygamberimizden, öğrenelim:
"Dedim ki, 'Yâ Resulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?’
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam
"Allahümme inneke afüvvün tuhibbü'l-afve fa'fu annî (Allah’ım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle) dersin' buyurdu"
Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

« Yanıtla #146 : 18 Mart 2011, 10:13:51 »

İşte yine kapına geldik ya Rabbi!

Ey nimetleri, sağanak sağanak yağan yüce Rabbimiz! İşte yine kapına geldik. Senin açık ve gizli nimetlerine muhtacız. Gözlere aydınlık, gönüllere huzur veren sürpriz lütuflarınla bizleri sevindir. Bizleri bütün şerli insanların kötülüklerinden ve endişe edip sakındığımız her türlü fenalıktan muhafaza buyur.

Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

« Yanıtla #147 : 19 Nisan 2011, 11:22:17 »

Allah'ım! Nimetinin yok olmasından, verdiğin afiyetin (nimet ve sağlığın) bozulmasından,ansızın cezalandırmandan ve öfkene sebep olan her şeyden sana sığınırım.
Müslim, "Zikir", 96

Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!