13 Haziran 2026, 18:40:18
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular
:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Bağlantılar
Giriş Yap
Kayıt
>
Genel Konular
>
Sohbet
>
İçimizden biriydi!
Sayfa:
1
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: İçimizden biriydi! (Okunma Sayısı 3123 defa)
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
Offline
Sülale: Meyreli
Mesaj Sayısı: 1044
İçimizden biriydi!
«
:
29 Aralık 2011, 09:14:21 »
Başkanların Aydın Menderes ziyareti/Lokman Ciğerci-Himmet Güzel-Hasan Basri Yalçınkaya
İçimizden biriydi!
27 Mayıs ihtilalcileri tarafından idam edilen Başbakan Adnan Menderes hakkında bir bilinmeyeni ortaya çıkardık.Yapılan titiz araştırmalar netice verdi…
1946’da demokrasi hareketini başlatan ve 1960 yılına kadar ülkenin büyük mesafelerde başrol oynayan Adnan Menderes’in anne tarafından Bozkır’ın Tepelice Köyü’nden olduğu yetkili ağızlarca açıklandı.
Geçmiş dönemlerde söylenti olarak kulaktan kulağa dolaşan laflar,derneğimizi harekete geçirdi.Olayın aslını araştırmak ve Menderes ailesine yakın kişilerle görüşmek için çalışmalar başlatan Dernek Başkanımız Himmet Güzel bu görüşmeyi gerçekleştirdi.
Bozkır Belediye Başkanı Lokman Ciğerci,Ankara Bozkırlılar Derneği Başkanı Hasan Basri Yalçınkaya ve Dernek Başkanımız Himmet Güzel’den oluşan heyet Adnan Menderes’in oğlu DYP Milletvekili Aydın Menderes ile Ankara’da görüştü.
Aydın Menderes konuyla ilgili yaptığı açıklamada böyle konuşmaların sık sık tekrarlandığını belirterek,derneğimizin yaptığı araştırmayı doğruladı.Dernek Başkanımız ve görüşmeyi yapan heyetin ifade ettiğine göre,Adnan Menderes’in anne annesinin Tepelice Köyü’nden olduğunu Aydın Menderes’in söylediği bildirildi.
Konuyla ilgili Dernek Başkanı’mızın yaptığı açıklamada,Tepelice’li Hacı Ali Paşa’nın (Kırlı Paşa) Adnan Menderes’in dedesi olduğu belirtildi.
Aydın Menderes’in de bunu doğrulaması,yapılan araştırmanın müspet olduğunu ortaya çıkardı.Bugüne kadar günyüzüne çıkmamış,sadece lafta kalmış bir gerçeği ortaya çıkarmanın ve Adnan Menderes gibi dirayetli,ülkesi için çalışan;fakat bazı güçlerce darağacına çekilmiş mazlum bir başbakanın hemşehrimiz olması bizim için onurdur!
27 Mayıs ihtilalinin karanlık güçlerince haksız bir şekilde idam edilen,daha sonra da devlet tarafından kendisine yapılan haksızlık kabul edilerek iade-i itibar verilen ve kendisi gibi düşüne 8.ci Cumhurbaşkanı merhum Tugut Özal tarafından Anıt Mezar’ı yaptırılan Adnan Menderes’i rahmet ve minnetle yadediyoruz.
Görüşme ve konuşmalarla ilgili geniş açıklamayı Dernek Başkanımız Himmet Güzel’in yazısında bulacaksınız.
Yeşil Bozkır Dergisi Mayıs 2002
Logged
Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Sayfa:
1
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Duyurular
-----------------------------
=> Genel Duyurular
=> Düğün Duyuruları
=> Doğum Duyuruları
=> Hasta Duyuruları
=> Ölüm Duyuruları
=> Kutlama Mesajları
=> İlan Panosu
-----------------------------
Genel Konular
-----------------------------
=> Dernek
=> Köyümüz ile ilgili
=> Tanıtma
=> Sohbet
===> Videolar
===> Güzel Sözler ve Hikayeler
===> Fıkralar
===> İlan Panosu
===> Bilmeceler
===> Slaytlar
===> Faydalı Bilgileler
===> Hanımlara Özel
=> Site ile ilgili
-----------------------------
İçerik
-----------------------------
=> Dini Bilgiler
=> Öyküler
=> Kişiler
===> Memiş Efendi
===> Doktor
===> Öğretmen
===> Yazar-Şair-Sanatçı
===> Profesör
===> Çanakkale , 1.Dünya Savaşına katılanlar
=> Şiirler
=> Online Hizmetler
Yükleniyor...