11 Haziran 2026, 01:28:09 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sakal fırçalarına dikkat?  (Okunma Sayısı 4184 defa)
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« : 19 Ekim 2010, 11:53:40 »

Bu bölümümüzde tıraş olurken kuaförünüzde Berberinizde nelere dikkat etmeniz gerekmekte oldugunu sizlerle paylaşmaya çalışaçam.

Türkiyede kuaförlerin %99 zu sakaltıraşı yapabilmek için küpürttükleri sabun fırçaları,sakal fırçaları  DOMUZ kılından imal edilmektedir. Yüce dinimizin emrettigi üzere Domuzun hertürlü şeklinden müslümanların kullanılması tiçaretinin yapılması c.b ALLAH, hımız tarafından haram kılınmıştır.

Bende bir kuaför Berber olarak uzun yıllar bilmeyerek bu fırcalardan müşterilerime kullandım ancak bu fırcaların kullanılmasının sakıncalı oldugunu ögrendigim zaman ne yapabilirim diye uzun uzun düşündüm başka antarnatifler aramaya başladım ve bu fırçaların imalatını yapan kişiyle görüştüm oda bu konudan dert yandı kendisinin bi ara AT yelesinden fırça yaptıgını fakat domuz kılına göre biraz sert oldugu için AT yelesinden yapılan fırçaların berber ler tarafından rabet görmedigini bize anlattı bende kendisinden riça ederek benim için özel olarak bu fırçalardan yapmasını riça ettim!

Sagolsun abimiz özene bezene fırçalarımı yapmış evet bu fırçalar diger domuz kılına göre biraz sert müşterilerim başlarda biraz şikayetci oldular fakat eski fırçaların Domuz kılı oldugunu duyduklarında AT yelesini terçih ettiler zamanla bu AT yeleleri kullandıkca yumuşuyor yaklaşık 5 yıldır müşterilerimizi AT yelesiyle köpürttügüm sabunlarla tıraş ediyorum bu hassasiyete uydugum için müşterilerimden teşekkür alıyorum.

Üstelik kuaför arkadaşlar iyi bilirler domuz kılları hergün onlarca kez yıkanmasına ragmen pis bi koku olur bu AT yelesinde inanın aldıgım günden itisaren hiç bi koku duymadım. Vatandaşlarımızın ve müşterilerimizin gerek kuaförlerde gerekse evlerde kullandıkları sakal fırçalarının hepsi domuz kılıdır pekala vatandaş bunu nasıl anlaycak çok basit sakal fırçasından sadece bir dal kılı çıkartın çıkartmış oldugunuz bu kılın uç tarafını parmaklarınının arasırda ovalayın göreceksiniz kılın üçünda başaklar oluşaçak işte bu başaklar uluşan kılar sadece domuz kılına özel bi bulgudur domuz kılıdır.

Sizde kuaförünüzden ısrarla sakal fırçalarını degiştirmesini isteyiniz. saygılarımla. (Bozkır güzellik salonu zeytinburnu istanbul kaynak.www.kuaforahmet.net

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Hüseyin Bahadır Tosun
Yönetici Yardımcısı

Sülale: İhtiyarlar

« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2010, 18:01:59 »

Uyarınız için Teşekkürler.
Ömer Gül
Aliçerçili
*

Sülale: Gül (haci Mehmet Sulalesi)

« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2010, 09:19:19 »

Kardesim Ahmet
Ikaz  in ve paylasimin icin tesekkürler.
Ben bilmiyordum, ve traslarimda devamli firca kullaniyor idim.
Simdi biliyorum ve düsünmeye basladim nasil tras olacagim diye.
Benim sizin gibi imkanim yok. At yelesinden firca yaptirmaya.
Simdi bildigim icin de kullanir isem mesul oluyorum.
Kullanir isem herhalde Haram veya en azindan mekruh olacak.

Sanayi devrinde kullandigimiz esyalari veya tükettigimiz gidalari detayli incelececek olur isek, islami acidan bir sürü sakincali ve uygulamsinda cok zorlanacagimiz sonuclar elde ederiz.

Onun icin sunu hatirlatmak istiyorum:
Yapabilecegimiz seyleri sorun ve ögrenin, yapamayacaginiz seyleri sorup arastirmayin. Bilmediklerimizden sorumlu tutulmayacaksiniz.
Simdi siz AT yelesi kullanarak sorumluluktan kurtuldunuz, sira bizde
canabu allah bize kolaylik versin.

Allaha amanet olun
Allah inananlarin yardimcisi olsun
Ömer Gül

Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2010, 12:37:13 »

s.a ömer abi aslında bu fırca sorunu kuaförlerde çok yaşanıyor..evde kulanmak için hazır köpükler. ve yeni geliştirilmiş birçok marketlerde satılan sakal jelleri çıktı.

Kuaförünüzde sakaltıraşı olmak zorunda kalırsanız domuzkılı fırça kullanıyorsa hazır köpük veya jelle tıraş olmak istediginizi söyleyerek bu hakkınızı kullanmak bir müşteri olarak hakkınızdır.

Dikkatimi çekti!!    Yapabilecegimiz seyleri sorun ve ögrenin, yapamayacaginiz seyleri sorup arastirmayin. Bilmediklerimizden sorumlu tutulmayacaksiniz diyorsunuz. işin dogrusu şudur müslüman şüphe duydugu herşeyden uzak durmalı günümüz teknolojisinde her işin bir antarnatifi araştırırsak mutlaka vardır.

Örnegin en güvenilir dedigimiz markalarda asitli içeçeklerde gazoz,cola, meyveli sodalarda araştırmalara göre arkol çıktı. Ben bunu tanıdıgım herkeze söylüyorum fakat digorlarki biz bunları içmeden duramayız. aslında herkez biraz duyarlı olsa bu firmalar butür ürünleri arkolsüzde ürete biliyorlar neymiş maliyet artıyormuş arkol kullanmazlarsa bizde biraz pahalı içeriz belki bu ürünleri fakat arkolsüz olur en azından. Ben yaklaşık altı yıldır asitli içeçeklerden uzak duruyor ve evime almıyorum bazen misafirler getiriyor onuda musafir gittikten sonra lavabo açaçagı olarak kullanıyorum gerçekten lavabo açmaya butür içeçekler daha iyi yarıyorlar.

Ayrıca bunlardan tatile gelince temin edebilirsiniz bu hazır köpük ve jeller evde kullananlar için hem pıratik hemde daha iyi sakalı yumuşatıyor bilginiz olsun.  saygılarımla almanyada yaşayan tüm hemşerilirimize ve sizlere selam olsun.

« Son Düzenleme: 23 Ekim 2010, 09:35:30 Gönderen: Ahmet Uçar » Logged

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!