18 Nisan 2026, 11:27:23 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: « 1 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Anneler Günü  (Okunma Sayısı 17088 defa)
Ramazan Oğuz
Yönetici

Sülale: Karalar

« Yanıtla #15 : 08 Mayıs 2011, 12:29:16 »

Anne sevgisini, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam "Cennet, annelerin ayağının altındadır." Hadis-i Şerifinden daha güzel anlatacak bir söz yoktur. Muhakkak ki, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, anne ve baba sevgisi en kutsal sevgilerdendir.

Annemize karşı olan sevgimizi, saygımızı ve hürmetimizi, yılda yalnız bir gün olarak kutlanan anneler gününde değil, kişinin annesinin ve babasının hayatta olduğu müddet zarfında, yılın her gününü anneler günüymüş gibi kabul edip, onlara karşı görevlerimizi eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz.

Bize kanından kan, canından can katarak aylarca karnında taşıyıp sonra da yaşadığımız dünyaya getiren, bununla da kalmayıp gecesini gündüzüne katarak büyütüp besleyen, o değerli varlığımıza ne kadar hürmet etsek azdır.

Dünyada eşi ve benzeri olmayan, başka hiçbir yiyecekte eş değer vitamin bulunmayan, çocukken tek beslenme kaynağımız olan anne sütünün hakkını vermek için, annemize ne kadar hizmet etsek azdır.

İyi ve kötü günümüzde her an yanımızda olan, güldüğümüzde bizimle gülen, ağladığımızda bizimle ağlayan, yegane varlığımız annemizi ne kadar sevsek azdır. Anne sevgisinin yerini dünyada başka hiçbir sevgi tutamaz.

Atalarımızın "Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar" sözü annelerin değerini bir kat daha artırmaktadır. Netice olarak, annemizi ve babamızı üzmemeliyiz, onlara karşı sevgi, saygı, hizmet ve hürmetimizi kat kat artırmalıyız. Onları mutlu etmeliyiz ki, bizler de mutlu olalım.

Annelerimizn anneler günü nü kutlarım.
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #16 : 09 Mayıs 2011, 09:19:30 »

Ana gibi yar,

Aliçerçi gibi diyar olmaz,

Ne yarsız,ne de diyarsız olunur,

Yar ve diyarınız her an yadınızda,

Kutlu,kademli olsun
..!

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Orhan Oğuz
Aliçerçili
*

« Yanıtla #17 : 13 Mayıs 2012, 13:35:18 »

Annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.
 "Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş..."
sadece bu günde değil de, her günde onların kıymetini bilelim.

Annelerimizin Anneler günü kutlu olsun.
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #18 : 13 Mayıs 2012, 15:21:20 »

bende başta ANNEMM olmak üzere tüm annelerin  gününü kutluyorum...

« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2012, 16:07:26 Gönderen: Ayşe Teke » Logged

Güven tek kullanımlıktır
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
*

Sülale: Iskenderel

« Yanıtla #19 : 13 Mayıs 2012, 16:35:21 »

Cennet onların ayağı altındadır

Muâviye ibn Câhime’nin anlattığına göre; Câhime (radıyallahu anh) Hz Peygamber’e ve (aleyhissalâtu vesselam) gelir ve: “Ey Allah’ın Resulü, ben gazveye (cihad) katılmak istiyorum, bu konuda sizinle istişare etmeye geldim” der. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselam): “Annen var mı?” diye sorar. “Evet” deyince, “Öyleyse ondan ayrılma zira Cennet onun ayağının altındadır” buyurur. (Nesâî, Cihad 6.)

Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: “Hz. Peygamber (sas) bir gün: “Burnu sürtülsün, burnu sürtülsün, burnu sürtülsün” dedi. “Kimin burnu sürtülsün ey Allah’ın Resulü?” diye sorulunca şöyle buyurdu: “Ebeveyninden her ikisinin veya sâdece birinin yaşlılığına ulaştığı halde (rızasını alıp da) Cennet’e giremeyenin.” (Müslim, Birr 9)

Esma Bintu Ebî Bekr (r. anhâ) anlatıyor: Henüz müşrik olan annem yanıma geldi. Hz. Peygamber’den (sas) sorarak: “Annem geldi, görüşüp konuşmayı arzu ediyor, anneme iyi davranayım mı?” dedim. “Evet” dedi, ona gereken hürmeti göster.” (Buhârî, Hibe 28, Edeb Karizmatik

İbn Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: “Bir adam Resûlullah’a (aleyhissalâtu vesselam) gelerek: “Ben büyük bir günah işledim, buna tevbe imkanım var mı?” dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselam): “Annen var mı?” diye sordu. Adam: “Hayır yok” dedi. “Peki teyzen de mi yok?” dedi. Adam: “Evet, var” deyince Resûlullah (aleyhissalâtu vesselam): “Öyle ise ona iyilik yap! Teyze anne makamındadır.” diye emretti,” (Tirmizî, Birr 6.)
Bu vesile ile bütün annelerin anneler gününü kutlar, ellerinden öperim...

Mehmet Akif Oğuz
Aliçerçili
*

« Yanıtla #20 : 13 Mayıs 2012, 21:51:04 »

Annemin ve annelerimizin anneler gününü kutlarım. 
Ramazan Oğuz
Yönetici

« Yanıtla #21 : 13 Mayıs 2012, 23:09:57 »

Annelerimizin anneler gününü kutlarım.
Hüseyin Ertuğrul Oğuz
Aliçerçili
*

« Yanıtla #22 : 12 Mayıs 2013, 11:41:07 »

Fedakarlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et deseler hiç düşünmeden annem derdim...
Canım annem seni bir gün değil her gün çok seviyorum.

Anneler Günün Kutlu Olsun Canım Annem...

Ramazan Oğuz
Yönetici

« Yanıtla #23 : 11 Mayıs 2014, 14:35:11 »

Bizleri büyüten, yetiştiren Annelerimizin anneler gününü kutlarım.
Hüseyin Ertuğrul Oğuz
Aliçerçili
*

« Yanıtla #24 : 08 Mayıs 2016, 11:29:05 »

Fedakarlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et deseler hiç düşünmeden annem derdim...

Hüseyin Ertuğrul Oğuz
Aliçerçili
*

« Yanıtla #25 : 12 Mayıs 2019, 12:13:43 »

"Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş..."
sadece bu günde değil de, her günde onların kıymetini bilelim.

Annelerimizin Anneler günü kutlu olsun.
Hüseyin Ertuğrul Oğuz
Aliçerçili
*

« Yanıtla #26 : 10 Mayıs 2020, 13:06:35 »

Sayfa: « 1 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!