10 Haziran 2026, 21:12:17 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: YOLUMUZ ALTIN EKİNE ÇIKTI?  (Okunma Sayısı 4013 defa)
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« : 06 Ağustos 2010, 11:42:53 »

Yolcunun halini ALLAH bilir bu söz çok sık söylenir bizde bu söz üzerine geçtigimiz carşamba 3 arkadaş ya bismillah dedik çıktık konyaya gitmek için düşdük ankara yolundan yollara göl başı, kulu, derken 120 km,hızla giderken çihanbeyli ye girerken patladı aracımızın sag arka tekerlegi zar zor durdukyolun kenarında indik bakdık aracımızın tekeri yarılmış.

Bundada vardır elbet bi hayır biz akşam saat 6 .7 arası köye girmeyi pilanlarken böylesine bi olay başımıza geldi isdetmeyi takalım takadım takmasınada aracda ne bi alet var nede bi erdavat köçücük bi alyans anahtarı yüzünden 1 saat yolda mahsun kaldık gelen gecen araç lara el eddik gerçektende yolda çok duyarlı vatandaşlar var kime el eddikse durdular durdular durmasınada ne hikmetse çogunda bizde oldugu gibi ne bi takım var nede bi alet,
derken bitane hacı amca hızır gibi yetişdi ALLAH razı olsun aradıgımız alyans anahtarı onda vardı hemen sökdük yarılan tekeri takdık istetmeyi düşdük yolara düşdük düşmesinede aklımızda ya yine yolda tekerimiz patlarsa isdetmede yok ne yaparız diye kara kara düşünürken aramaya başladık benzin isdasyonlarında lastikci belki 5 6 tanı benzinciye girdik  sadece 2 tanesinde lastikci vardı birtanesinde aradıgımız cıkma lasdik bulabildik.

İyi kötü bu bizi köye ulaştırır dedik düşdük yollara tekrardan derken çihan beylini çoktan çıkmışdık konyaya şukadar km. bu kadar km. kaldı diye levhaları okurken bide ne görelim Altın ekin 50 km. yazısını gördüm evet yalnış okumamıştım levhada altın ekin yazıyordu hemen yolun kenarında benzincide duran bi vatandaşa sordum altın ekin bu yol üzerindemi evet fakat 40 km. sonra sola dönerek 8 km. daha gitmeniz gerekiyor diye tarif etti.

Evet aranızda altın ekinde ne işiniz vardı diyenler olabilir altın ekinde bi işimiz yoktu fakat köyümüze büyük emekleri gecen ABDULKADİR TEMİZCAN hocamız köyümüzde gectigimiz yıllar görev yapan köy imamımız vardı onu ziyaret etmek hasret gidermek için girdik bu yola hocamıza söpriz yapmak istedik altın ekine girdik ilk camii nin yanında durduk ve kücük cucuk lara sorduk hocamızı bilse bilse en iyi cocuklar bilirdi çünkü hocamız çocukları çok severdi, aklıma büyükler yerine çocuklara sormak geldi içimden bu yüzden gercektende kalabalık bi çocuk topluluguna sordum çogunlugu hocamızı tanıyor o bizim hocamız şu karşı minareli camii nin yanında ki loşmanda kalıyor o camii de görev yapıyor diye bize tarif ettiler.

Ve telefon ettik hocam cay hazırsa biz köydeyiz sana geldik diye abdulkadir hocamız süprizimize önce inanmadı fakat baktıki gercekten biz köydeyiz çok şaşırdı hocamızın yeni görev yeri çok güzel bizi gelin cay pişene kadar size köyü gezdireyim dedi köyün içinde osmanlıdan kalan tarihi bi han bulunmakta yine osmanlı döneminden kalan bi tarihi camii var. şirinmi şirin bi ilçe altın ekin abdulkadir hocamız herşeyin en güzeline layık bi kardeşimiz altın ekindede faliyetlerine devam etmekte camii olarak yaklaşık 80 tane kız ve erkek ögrencilere ders vermekteler ALLAH hocamızın gönlüne göre versin hizmetlerini daim etsin.

Hocamızın misafir perverligindende söz etmeden gecemeyecegim biz cay derken köyü gezerken yengeyi eziyete sokmuş büsürü yemek falan hazırlatmış bizi 2 3 saat burakmadı
ALLAH razı olsun kendisinden ve yengedende.

Sizlerinde yolunuz ankara- konya yoluna düşerse konya,ya 50 km. kala 8 km. soltarafa girerseniz Altın ekin ilcesine ulaşa bilirsiniz hocamıza ugramadan köye gitmemenizi tavsiye ederim.

Hocamız gelenegini devam ettirerek ziyarete gelenlere güzel kitablardan hediye etmektedir.

En önemli şeyi yazmayı unutmuşum hocamızın tüm aliçerçililere çok çok selamı vardı.
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2010, 12:18:54 Gönderen: Ahmet Uçar » Logged

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2010, 22:58:58 »

Hocamız bizi bıraksada biz bırakmamışız demekki....Gönüller bir olunca böyle muhabbet çekermiş ...yeterki Allah için olsun sevgiler.....

Güven tek kullanımlıktır
Abdulkadir
Yönetici Yardımcısı

Sülale: köy imamı

« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2010, 14:09:36 »

Ahmed kardeşimin guzel duşunceleri icin çok teşekkur ederim .ALLAH husni niyetinize layık eylesin .menzilli ablamıda ailecek bekliyorum .yolu altıekinden geçen tum alicercilı cemaatimi bekliyorum.ALLAH ın izniyle alicerciyi unutmam ayrılalı 9 ay oldu ama iki kere ziyarete gittim . 

S E V G İ M İ Z ALLAH İÇİN O L S U N

Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2010, 19:15:17 »

Ahmed kardeşimin guzel duşunceleri icin çok teşekkur ederim .ALLAH husni niyetinize layık eylesin .menzilli ablamıda ailecek bekliyorum .yolu altıekinden geçen tum alicercilı cemaatimi bekliyorum.ALLAH ın izniyle alicerciyi unutmam ayrılalı 9 ay oldu ama iki kere ziyarete gittim . 

S E V G İ M İ Z ALLAH İÇİN O L S U N

Allah sizden razı olsun hocam.

Güven tek kullanımlıktır
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2010, 12:20:48 »

Asıl biz sana teşekkür ederiz hocam üzerimizde hakkınız çok hakkınızı helal ediniz.

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!