22 Nisan 2026, 00:23:50 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 »
  Yazdır  
Gönderen Konu: PİKNİK HAKKINDA GÖRÜŞ VE ELŞTİRİLER..  (Okunma Sayısı 11535 defa)
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« : 21 Ağustos 2009, 10:36:24 »

sevgili hemşehrilerimiz bu yılki pikniknigimiz hakkın olumlu veya olumsoz öneri ve görüşlerinizi belirtmenizi bekliyorum...

saygılar...

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2009, 18:31:10 »

Ahmedim bi şey görmedikki yorum yapalım.
Bağyurdu şenliğine benzemiş ne bi haber var ne bi resim,hadi bağyurdunu böş ver
ben zaten bağyurdu sitesini bi şeye benzetemem  cünki bütün bi işe yaramazlar
topluluğu olmuş.
Bari aliçerçiyi izleyelim dimi ama
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2009, 11:00:17 »

Ahmet kardeşim  benim bi eleştirim var..Aslında bu fikrime katılan çok kişi vardı..Çok kişinin fikrini aldım bu konuda..Tabi özellikle bayan kardeşlerimin..Bana göre bu şenlik iki gün degil üç gün sürmeliydi..Özellikle gece eglencesinde benim gibi bazı bayan arkadaşlar eglenemedi..Çünki kadın erkek karışıktı buda bize ters geldi..Bence eglenceden bir gün  öncesinin gecesinde yada iki gün  öncesinde  köyümüzün odasında bayanlar kendi arasındada bir eglence yapmalılar ... özellikle orta yaş hanımlar hani eski köy dügünlerinde deflerle felan oynanırdı ya...işte o şekil gönüllerince  bi araya gelmişken onlarda eglenmeli diye düşünüyorum..Dedigim gibi bunu tek ben degil bir çok  arkadaşım düşünüyor..Aslında siteye bu eleştiri yazacam dedigim zaman  sakın karışma sanane diyenlerde oldu..Ama  madem ki bu bizim köyümüzün bizlerin eglencesi yazmadan edemedim...Ertesi gün yine  isteyen kadın erkek karışık eglencesine devam edebilir..yani iki gece eglencemiz olsun istiyoruz...Birde sitemizin reklamını tam yapamadık diye düşünüyorum..herkes bir aradayken bir kart bastırılıp dagıtılabilirdi..Çünki hala siteden haberi olmayanlarda vardı ve şaşırdım... Bunların dışıunda bana göre herşey harikaydı... Ama bir şeyi daha eklemeden geçemiycem...Çok birlik göremedim piknik öncesinde..Başkanımız yalnızdı köyde...Görevliler daha erkenden gelebilirdi diye düşünüyorum..Ayrıca  gönüllü gençlere yardımlarından desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum..........İns seneye Allah ömür verirse yine buluşmak üzere....................

Güven tek kullanımlıktır
Nuri Yüceer
Aliçerçili
*

Sülale: Harmanpınar

« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2009, 13:21:13 »

Nuri Yüceer Bozkırlılar Derneği önceki Başkanı-İSTANBUL Konyalılar Derneği yönetim kurulu üyesi(Bozkırlıları temsilen) Aliçerçililer Derneğinin Gurbetten sılaya pikniğinin 2 tanasine katılma fırsatım oldu 2009 yılında ise köy ve kasaba pikniklerinin çoguna katılma imkanı buldum. Şunu burada belirtmekten mutlu olacağım bir konuyu dile getirmek istiyorum."Marifet iltifata tabidir" Artık pilav organizasyonlarının reçetesi aliçerçi köyü dernek yönetiminden isteyen dernekve vakıf yönetimleri alabilirler 30 dakikada içerisinde hiç kimse ayaga kalkmadan kuyruga girmeden  pilav yiyebilirler  pilav tepsilerinde etli pilavı-ayranı-suyu-mis gibi siyah üzümü poşetler içerisinde yufka ekmeği - kaşığı-tuzu ama her ayrıntı düşünülmüş program boyunca çay servisi muhteşemdi.emegi geçen herkesi ama herkesi tebrik ederim.samimiyetinize hayran kaldım.sayın dernek bşk Abdullah Yüksele-Ahmet Uçara-Fatih Koçaka-Abdullah Yavuza-Muhtara ismini yazamadığım bilemediğim herkesi tebrik ederim benim Aliçerçiye puanım 9.5 ten 10 selamlar saygılar Allaha emanet olunuz.Şuna emin olunuz ben inşallah 2010 yılı Aliçerçi Pikniğinde yine orada olmaya çalışacağım..!
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2009, 13:35:23 Gönderen: Nuri Yüceer » Logged
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2009, 14:28:17 »

Allah razı olsun abi..Gercekten  düzen çok başarılıydı hem hiç birşey israf olmadı hem yetti..Hemde kimseye karıştırtılmadı çok güzel bir organizasyondu..Emegi gecen herkese özellikle dayıcım çok yoruldu ona teşekkür ediyorum (Fatin koçak)a...

Güven tek kullanımlıktır
Esmahan Oğuz Erdal
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2009, 00:14:58 »

Ben de  Aliçerçili vede Meyreli olarak senelerdr süregelen pilav işimizden gurur duyduğumu belrtmek istedm,ama sade piknikle diil her türde örneğn
düğünolsn mevlt olsun.
diğer köylerde kavga kıyamet,birde o pilav başındakiler hem sıcağn başnda ter döküyolar hemde bisürü lafanlamazla uğraşıolar
köyümüzün bu düzenii çok gurur verici .bu düzeni bize veren ve bu düzeni devam ettirenlerdn ALLAH razı olsun...

‎- Okuyarak anlayamazsın hiçbir zaman "Hayat" denen o defteri.. Kaybedince anlar insanoğlu elinde tuttuğu o Kıymeti..!
Mehmet Bütün
Aliçerçili
*

Sülale: hacı efendi

« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2009, 02:23:24 »

evet hüm köylümüze teşekür ederim böyle bir davete katıldıkları için belki çeşitli sebeplerden dolayı katılamayanlarda vardır inş birdahaki seneyede onlarda aramızda olur neyse öncelikle bu köyümüz için 3 idi ama benim için ilk oldu diğerlerine malesef gelemedim evet herşey hemen hemen güzeldi bazı kendi bilmezlerde vardı ama onlarında hakından gelmesine bildik mademki bu ALİÇERÇİ KÖYÜ PİKNİĞİ ne işi var orda ahırlının adamı meyrenin adamı bozkırın  adamının vs biz kendi içmizde birlik olsak daha iyi olmazmı gerçi gelene gelme diyemesin ama genede iç içe olsak daha iyi olurdu artık buda zamanla olur ve görevli olan arkadaşlarım vardı herne kadar bende görevli isemde onlarında hakını yemek istemem isim vermek gerekirse  ahmet apo emre erol ufuk mücahit diğer emre  durmuş muhammed enes bekir tuncer mevlüt küçük apo ve enes hepsine ayrı ayrı teşşekür ederim hepsinden allah razı olsun okadar koşturuldu ve hiç yorulma bilmediler ve nedendiyse yapıldı hiç mi hiç karşılık verilmedi bu çalışma arzusu için hepsini canı gönülden tebrik ederim ALLAH EMANET OLUN tüm herkeze hayılı günler son söz herşey dahada güzel olma ümidi ile hoşçakalın  Kahkaha

dostluk denizin dibindeki inci tanesine benzer ikiside zor bulunur!!
Reşat ( Hüseyin Oğuz)
Aliçerçili
*

Sülale: Karalar

« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2009, 18:28:40 »

Nuri Yüceer Bozkırlılar Derneği önceki Başkanı-İSTANBUL Konyalılar Derneği yönetim kurulu üyesi(Bozkırlıları temsilen) Aliçerçililer Derneğinin Gurbetten sılaya pikniğinin 2 tanasine katılma fırsatım oldu 2009 yılında ise köy ve kasaba pikniklerinin çoguna katılma imkanı buldum. Şunu burada belirtmekten mutlu olacağım bir konuyu dile getirmek istiyorum."Marifet iltifata tabidir" Artık pilav organizasyonlarının reçetesi aliçerçi köyü dernek yönetiminden isteyen dernekve vakıf yönetimleri alabilirler 30 dakikada içerisinde hiç kimse ayaga kalkmadan kuyruga girmeden  pilav yiyebilirler  pilav tepsilerinde etli pilavı-ayranı-suyu-mis gibi siyah üzümü poşetler içerisinde yufka ekmeği - kaşığı-tuzu ama her ayrıntı düşünülmüş program boyunca çay servisi muhteşemdi.emegi geçen herkesi ama herkesi tebrik ederim.samimiyetinize hayran kaldım.sayın dernek bşk Abdullah Yüksele-Ahmet Uçara-Fatih Koçaka-Abdullah Yavuza-Muhtara ismini yazamadığım bilemediğim herkesi tebrik ederim benim Aliçerçiye puanım 9.5 ten 10 selamlar saygılar Allaha emanet olunuz.Şuna emin olunuz ben inşallah 2010 yılı Aliçerçi Pikniğinde yine orada olmaya çalışacağım..!
Nuri abi memnun kalmandan mutlu olduk . İnşallah bir dahaki sefere katıla bilme dilekleri ile.
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #8 : 24 Ağustos 2009, 09:43:10 »

piknik porogramımıza katılan tüm misafirlerimize, civar köylerden katılan komşularımıza,

hiçbi çıkar gözetmeden davet üzere gelen mavi karadeniz radyosu sunucumuz aslan mustafa çile,,yine  davetimizi kırmayıp gelen süpriz sanatcımız can arkadaşım
niyazi coşkun abime,, yine misafir olarak katılan bizi kırmayarak sahneye cıkan
bozkır türkülerimizin üstadı sanatcımız abdıraman aslan kayaya,,
ince saz gurubu nisan ve mehmet ince kardeşlere....itvaye göndererek piknik alanımızın

sulanmasında katkıda bulunan harman pınar belediyesi, başkanımız sayın osman ergüven
abimize,,  sahnemizin elektirik tertibatını ve aydınlanmasını saglayan (sistem elektirik)
raşit uçar abime yardımlarından ve katkılarından dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim..

pilav dagıtımına katılan ALİÇERÇİLİ GENÇLERİMİZE ayrıca teşekkür ederim)))

ALLAH hepisinden ve ismini yazamadıgım tüm emegi gecenlerden razı olsun..

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
abdullahyuksel
Aliçerçili
*

Sülale: güsünel

« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2009, 23:03:09 »

Sevgili Aliçerçililer ;

3. sünü düzenlemiş olduğumuz geleneksel "Gurbetten Sıla'ya" şenliğimizi sizlerin yüksek katılımlarıyla tamamladık.
Geçmiş senelerdeki eksik yönlerimizi görerek ve sizlerin önerilerinizi göz önünde bulundurarak daha iyi bir organizasyonla şenliğimizi kutladık.

Şenliğimize  katılan MHP Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI'ya  , Bozkır Belediye Başkanı Mustafa UYAR'ya , Ahırlı Belediye Başkanı Kadir YİĞİT'e , Harmanpınar Belediye Başkanı Osman ERGÜVEN'e ,ayrıca orkestra ve İnce Saz grubu ekibine , yardımlarından dolayı muhtarımız Abdurrahman ŞAHİN'e , pilavın tüm giderlerini karşılayan Hüseyin YILDIZ ve Hüseyin AYDOĞDU'a , hiçbir karşılık beklemeden memleket ve yöre sevgisinin en güzel örneğini gösteren  Mavi Karadeniz fm 'in VJ Aslan Mustafam'a ,yöremiz sanatçısı Niyazi Coşkun'a , cenazesi olmasına karşın bu şenliğimize bize hoşgörüyle karşılayan TOSUN ailesine , en önemlisi pilav dağıtımında tüm köylere örnek olan Aliçerçi gençlerine teşekkür ederim.

Bu sene köyümüz için yapılan çalışmalardan bahsedecek olursak ; mezarlıkların etrafını tel örgüyle çevririp , bahar aylarında yağmurların müsade ettiği sürede ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirdik. Köyümüz içine muhtelif yerlere 100  adet ıhlamur ağacı diktik.Yapılan bu çalışmaları her sene yapmaya devam edeceğiz.

Öneri ve isteklerinizi bizimle paylaşmanızı  bekliyor ; maddi ve manevi yardımlarınızı  bizden esirgememenizi temenni ediyoruz.

Bir daha ki "Gurbetten Sıla'ya" şenliğimizde buluşmak üzere.

Dernek Başkanı Abdullah YÜKSEL
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2009, 09:18:40 »

menzili hanıma ve mehmet bütün kardeşime cevaben....

sevgili menzili hanım kültürümüzün kaybolmaması için gecmişte yapılan kadınlar arasındaki  eglencelelere şimdide yapılması gerektigi hahkında önerinize bende katılıyorum hatta bu tür eglencelerre kına gecesi deniliyordu ben ve yönetim deki çogunluk bu fikri 2 yıldır savunuyoruz fakat sayın başkanımız bu fikrin ayrımcılıga yol acacagını bidaha ki piknige
kimsenin katılmayacagını kendince haklı olarak savunuyor.

oysaki son yapılan cumartesi günkü eglencedede görüldügü üzere eglenen sadece birkac
genclerdi kadınlarımızın çogunlugu cekindikleri için eglenemediler benim gözlemim de bu yönde o çogunluk kadınlarımızın eglenmekte en tabi haklarıdır onlara ayrı bi alan tayin etmedigimiz için ayrımcılık asıl bu şekilde yapılmaktadır sizinde belirttiginiz gibi ertesi gün isteyen kadın gencler istiyorlarsa erkeklerle birlikte oynaya bilirler bu onların bilecegi iştir.
bu konuda tüm kadınlarımızın önerilerini tekrar bekliyorum.....

sayın mehmet bütün kardeşim piknikler kardeşlik için vardır kaynaşmak için vardır yıllardır
yıllardır süre gelen köyler arasındaki bu kaynaşma bizim konyamızda özelliklede bozkırımızın köylerinde sürmektedir sen diyorsunki piknigimize civar kölerden gelmesinler ben şunu bilir şunu söylerim komşu komşunun külüne muhtactır bundan yaklaşık 11.12 yıl önce köyümüzde büyük bi yangın çıkmıştı köyümüzde bitane ev kompile yanmıştı çivar köylerden yangın söndürmek için onlarca insan geldi ahırlı, meyre, yalı hüyük, bozkır,dan gelen itvayeler ilk müdahaleyi yaptılar civar köylerden gelen insanlar canla başla calışarak yangını söndürmeye calıştıar..

şimdi diye bilirmiyizki bu bizim yangınımız biz kendimiz söndürecez kimse yardım etmesin
o insanlar gelmeseydi belkide köyümüz tamamen yanıp gidecekti bu sadece bi örnektir..
örnekleri çogalta biliriz..ahırlı herzaman bi cenazemiz oldugu zaman kepcesini gönderir
ve kabirimizin kazılmasında yardımcı olur o kepce olmasa kim kabirkazacak köyde kim varki?
meyre belediyesi ne istesek verir piknikte görmüşsündür itvayeyi bile ordan getirttik.
özler nezaman cenazemiz olsa nezaman onların cenazeleri olsa koşarlar koşarız.
buna benzer örnekleri çogaltmamız mümkündür.

onun içindirki bizi biz yapan örf ve adetlerimizdir bizlerde civar köylerde bi dügün mevlüt, piknik oldugu zaman davetsiz gideriz onlarda hoşgörüyle karşılarlar bizleri..

bizim civar köylerle kız alarak kız vererek milli ve manevi bide akrabalık baglarımızda vardır.
onun içindirki mehmet kardeşim biz butür organizasyonu dahada geliştirerek bu alış verişin pazarını genişletmemiz lazımdır. ben bu tür ayrımcılıklara karşıyım bütün civar köylerimiz
bizim komşumuz köylülerimiz kardeşlerimizdir.....saygılar ahmet uçar...

« Son Düzenleme: 19 Kasım 2009, 11:01:24 Gönderen: Ahmet Uçar » Logged

Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2009, 21:43:24 »

Sevgili Aliçerçililer ;

3. sünü düzenlemiş olduğumuz geleneksel "Gurbetten Sıla'ya" şenliğimizi sizlerin yüksek katılımlarıyla tamamladık.
Geçmiş senelerdeki eksik yönlerimizi görerek ve sizlerin önerilerinizi göz önünde bulundurarak daha iyi bir organizasyonla şenliğimizi kutladık.

Şenliğimize  katılan MHP Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI'ya  , Bozkır Belediye Başkanı Mustafa UYAR'ya , Ahırlı Belediye Başkanı Kadir YİĞİT'e , Harmanpınar Belediye Başkanı Osman ERGÜVEN'e ,ayrıca orkestra ve İnce Saz grubu ekibine , yardımlarından dolayı muhtarımız Abdurrahman ŞAHİN'e , pilavın tüm giderlerini karşılayan Hüseyin YILDIZ ve Hüseyin AYDOĞDU'a , hiçbir karşılık beklemeden memleket ve yöre sevgisinin en güzel örneğini gösteren  Mavi Karadeniz fm 'in VJ Aslan Mustafam'a ,yöremiz sanatçısı Niyazi Coşkun'a , cenazesi olmasına karşın bu şenliğimize bize hoşgörüyle karşılayan TOSUN ailesine , en önemlisi pilav dağıtımında tüm köylere örnek olan Aliçerçi gençlerine teşekkür ederim.

Bu sene köyümüz için yapılan çalışmalardan bahsedecek olursak ; mezarlıkların etrafını tel örgüyle çevririp , bahar aylarında yağmurların müsade ettiği sürede ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirdik. Köyümüz içine muhtelif yerlere 100  adet ıhlamur ağacı diktik.Yapılan bu çalışmaları her sene yapmaya devam edeceğiz.

Öneri ve isteklerinizi bizimle paylaşmanızı  bekliyor ; maddi ve manevi yardımlarınızı  bizden esirgememenizi temenni ediyoruz.

Bir daha ki "Gurbetten Sıla'ya" şenliğimizde buluşmak üzere.

Dernek Başkanı Abdullah YÜKSEL
Başkanım sana ve tüm ekibin ile birlikte , emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #12 : 25 Ağustos 2009, 22:57:05 »

Ahmedim bi şey görmedikki yorum yapalım.
Bağyurdu şenliğine benzemiş ne bi haber var ne bi resim,hadi bağyurdunu böş ver
ben zaten bağyurdu sitesini bi şeye benzetemem  cünki bütün bi işe yaramazlar
topluluğu olmuş.
Bari aliçerçiyi izleyelim dimi ama

Herhalde aliçerçiyide izleyemeyeceğiz sağlık olsun bizde eskilerle idare ederiz. 
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #13 : 26 Ağustos 2009, 08:45:54 »

haklısın ali ihsan amca piknigi cekim yapan arkadaşlar resimleri ve vidi oları yükleyin artık neyi bekliyorsunuz..daha

Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

« Yanıtla #14 : 27 Ağustos 2009, 13:08:35 »

Benim bir  tavsiyem daha olacak kardeşim..Şenlikte bayanlara  küçükte olsa bi kapalı yer ayarlanmalı diye düşünüyorum..Şenlik yerimiz köye uzak oldugundan bazılarımıza  özellikle bebegi olan  hanım kardeşlerimize  tkrar köye gidip namaz kılıp tekrar şenlik yerine gelmek külfet oluyor...çadırlarla etrafı çevrilmiş küçük bi kapalı alan olsa çok iyi olur diye düşünüyorum...

Güven tek kullanımlıktır
Sayfa: 1 2 »
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!