20 Nisan 2026, 15:22:54 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Okulumuz ing. öğr. Aynur Hanım'ın oğlu (7. sınıf) Orçun'un başarısı  (Okunma Sayısı 2371 defa)
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
*
Offline Offline

Sülale: Iskenderel
Mesaj Sayısı: 365


« : 25 Ocak 2009, 21:20:23 »

'Ergenekon' Esprisiyle Ödülü Kaptı
 
14 yaşındaki Orçun Gökçen, `Ergenekon' konusuyla katıldığı Espri Yarışması'nda ikincilik ödülünü kazandı.
Çukurova 2'nci Kitap ve Eğitim Fuarı kapsamındaki Çiçeği Burnunda Karikatürcüler Mizah Festivali etkinlikleri kapsamında `Espriyi Sen Bul' yarışması da düzenlendi. Bir karikatüristin çizdiği karikatürdeki kahramanların konuşma balonlarının içinin espriyle doldurulması istenen `Espriyi Sen Bul Yarışması'na, farklı yaş gruplarından 370 kişi katıldı. Yarışmada 21 yaşındaki Savaş Akbaş birinci, Özel Gündoğdu Okulları İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Orçun Gökçen ikinci, 18 yaşındaki Tugay Köse üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödül olarak Leman dergi seti verildi.


TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle ödülünü, festivalin mimarlarından Mustafa Öncül'den alan Orçun Gökçen'in esprisi en fazla konuşulan espri oldu. Ülke gündemini aylardır meşgul eden Ergenekon Soruşturması'nı espri konusu seçen Gökçen, bakkal ile müşterisinin çizildiği karikatürde, müşteriyi "Yav usta. Bu Ergenekon Davası'nda çok büyük haksızlık yapılıyor. Hükümet işlere karışıyor. Bazı deliller yetersiz kalıyor, herkesin kafası karıştırılıyor, komplolar oyunlar yapılıyor. Sen ne düşüyorsun?", bakkalı ise "Ne veriyim? Peynir mi? Zeytin mi?" diye konuşturdu.

Gündemdeki bir konu olduğu için Ergenekon'u esprisine yansıttığını belirten ilköğretim öğrencisi Orçun Gökçen, "Ergenekon gündemdeydi. Ama insanlarımız bu konudan biraz uzak. Fazla bilgi sahibi değiliz. Bakkal biraz sefil, cahil gibi görünüyordu. Müşterinin de kıyafeti düzgün. Gündemi yakından takip ettiğini düşündüm. Müşteri Ergenekon ile sürekli konuşurken, halkın içinden biri olan bakkalın fazla bilinçli olmadığını yansıtmak istedim. İnsanların daha fazla bilinçlendirilmesi lazım diye düşünüyorum. Uzak kalmaması lazım bu gibi konularda. Bir de herkes Ergenekon'u konuşurken, halkın bunu umursamayıp, geçim derdinde olduğunu da yansıtmak istedim" dedi.

Törene katılanlar da, Gökçen'in esprisiyle ilgili, "Gözaltılar, bakkalı bile o kadar korkutmuş ki, kendisi bile gözaltına alınabilir diye konuyu hiç açmak, konuşmak istemiyor", "Ergenekon o kadar çok gündemi meşgul ediyor ki ilköğretim okulundaki öğrenciler bile takip ediyor" yorumu yaptı.


 
Logged
Sayfa: 1
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!