26 Temmuz 2026, 20:29:19 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kırık Testi  (Okunma Sayısı 2775 defa)
Hüseyin Ertuğrul Oğuz
Aliçerçili
*

Sülale: Karalar

« : 25 Aralık 2008, 19:56:20 »

İhtiyar bir adam, her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna asılı testilerle dereden su taşırmış evine.
Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış. Eve varıncaya kadar suyun yarısı damlaya damlaya dökülürmüş.
Diğer testi ise hiç kusursuzmuş.
   Adam evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış. tabii ki kusursuz testi, vazifesini mükemmel yaptığı için
çok gururlanıyormuş. Kusurlu testi , çok utanıyor ve üzülüyormuş.
    İki yıl sonra bir gün çatlak testi, adama demişki :
 -Kendimden utanıyorum. Yanımdaki çatlak sebebiyle , suların yarısı eve gidene kadar akıp boşa gidiyor.
   Adam gülümsüyerek testiye demiş ki :
 -Göremedin mi hiç? yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu . Fakat diğer testinin tarafında hiç çiçek yok.
Ben başından beri senin çatlağını biliyordum. Senin tarafına çiçek tohumları ektim. Ve her güno yolda ben su taşırken,
sen onlar suladın. İki senedir o güzel çiçekleri toplayıp evimi süslüyorum. Senin o çatlağın olamsaydı, evime güzellik ve
 zerafet veremeyecektin. 
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2008, 20:32:17 »

İnsan kusurundan dolayı üzülmemesi lazm, demekki hikmeti ilahi
her şeyde bir hayır vardır. Hayır bildiğimiz şer, şer bildiğimizde, hayır olabilir.
Bakışta sağlam testi hayırlı gözüküyor, oda kendine göre hayırlı.
Yanı çatlak testi özründen dolayı,faydasız gözüküyor ,ama sağlam testiden,
daha faydalı bir iş yapıyor çünki,farkında olmadan çiçek tohumlarını
sulayarak eve neşe getiriyor. Azda olsa evin su ihtiyacınıda karşılıyor.

teşekkürler toprak
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2008, 21:31:43 »

İhtiyar bir adam, her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna asılı testilerle dereden su taşırmış evine.
Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış. Eve varıncaya kadar suyun yarısı damlaya damlaya dökülürmüş.
Diğer testi ise hiç kusursuzmuş.
   Adam evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış. tabii ki kusursuz testi, vazifesini mükemmel yaptığı için
çok gururlanıyormuş. Kusurlu testi , çok utanıyor ve üzülüyormuş.
    İki yıl sonra bir gün çatlak testi, adama demişki :
 -Kendimden utanıyorum. Yanımdaki çatlak sebebiyle , suların yarısı eve gidene kadar akıp boşa gidiyor.
   Adam gülümsüyerek testiye demiş ki :
 -Göremedin mi hiç? yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu . Fakat diğer testinin tarafında hiç çiçek yok.
Ben başından beri senin çatlağını biliyordum. Senin tarafına çiçek tohumları ektim. Ve her güno yolda ben su taşırken,
sen onlar suladın. İki senedir o güzel çiçekleri toplayıp evimi süslüyorum. Senin o çatlağın olamsaydı, evime güzellik ve
 zerafet veremeyecektin. 
Her insanın tutacak bir yerleri vardır.İşe yaramayan insan yaratmamıştır Yüce Yaradan.
Paylaşım için teşekkürler.

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!