26 Mayıs 2026, 10:18:36 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »
  Yazdır  
Gönderen Konu: Meyre niresi / Aliçerçi burası...  (Okunma Sayısı 80046 defa)
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #60 : 05 Şubat 2010, 23:47:34 »

"MEYRE COM'DAN MESAJ VAR"

(2003-2010)

Seninle kavlimiz böyle miydi,Zeyneb'im diye bir türkümüz vardı,dillere destan,gönüllere mestan,işte o misal gibi...

"Meyre com'dan Mesaj var.."

Kitaplaşma yolunda ilk adım atıldı,bilgiler aktarılıyor.

Formumuzda,köylülerimiz tarafından,Meyre ile ilgili her türlü mesajlardan oluşacak bu ESER için hepinizin müsadesini istirham ediyorum,mesajlarınızı değerlendirip,kitabımıza almak için!...

Bu ESER,Meyre com ailesinin bir EVLADI olacaktır.

Meyre(Harmanpınar)'ye hizmet bir LÜTUF değil,doğduğumuz,hasretini çektiğimiz topraklarımıza,MEYRE KÜLTÜRÜNE;

bir VEFA borcudur!..

Gözel Allah'ım yar ve yardımcımız olsun...

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #61 : 20 Şubat 2010, 16:54:23 »

Kur'an şifadır,rahmetdir Mü'minlere.

Tilavet,hatm ediniz,tekrar başlayıp,yine hatm ediniz.

Kur'an okuyana kişi Allah'la konuşuyor gibidir adeta.

Nebiler,Nebisinin bir vasfı da;YÜRÜYEN,YAŞAYAN KUR'AN dır...

Günde bir sayfa da olsa tilavet ederek,hatm etme bahtiyarlığına eriştim,Rabbim okuyup,anladıklarımla amel etmeyi nasip etsin,sizlere de.

Meyre com ailesiyle bu bahtiyarlığımı paylaşmak,dualarıma hissedar olmalarını arzu ettim.

Buyrun Meyre'linin Dilinden Hatmi şerif Duasına:

Eüzübillahimineşşeytanirracim

Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdülillahi Rabbil Alemin!

Essalatü,vessalamü ala Muhammedin ve ala ve ali Seyyidina Muhammedin ve sahbihi ecmain...

Ey Gözel Allah'ım!

Bizleri eşrefi mahlukat kıldın,kendine kul,habibine ümmet eyledin.Kur'anın mesajına muhatap ettin.
Müslüman bir ana-babadan yarattın,İslam diyarında kaim eyledin.

Sana ne kadar şükretsek,şükrümüzü ifade edemeyiz.

Ey Gözel Irabbimız!

"Biz emaneti dağlara,taşlara teklif ettik,kabullenemediler.
Ancak insan oğlu kabul etti emanetimi (Kur'anı Kerim) hitabına,cevaben kabullendik emanetini..."

Şifadır,rahmettir Müminlere Kur'an,hem yoldaşdır dünya ve ahret yurdunda. Tilavet şerefine nail eyledin,bizler dahi hatmeyledik kelamını.
Ellerimizi açmaya yüzümüz yok,lakin el açacak kimsemizde yoktur,senden gayrı.
Lütfuna sığınıyoruz,geri çevirme açılan ellerimizi,söyleyen dillerimizi.

Ey Gözel Allah'ımız!

Bizlerden sonra neslimizden okuyanlar,hatmedenler nasip eyleye,şu Şirin Meyre'mizin masum insanlarına.
Okuduklarımızla,anladıklarımızla,duyduklarımızla,amelesi,hamalı olmayı nasip eyle,
Meyre'mizin benzi soluk,bağrı yanık kanaatkar insanlarına ve Ümmeti Muhammede!

Bu vesile ile duamıza ortak ediyoruz,şu mübarek zatları:

Öncelikle Nebiler,Nebisi,İns,Cin'sin Rasulü,olmasaydın yaratmazdım alemleri hitabının muhatabı,
İki cihan serveri,şefaatcımız,

"Ahmet,Mahmut,Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizin"

ruhu tayyibelerine ikram etmeye yüzümüz yok,sen ikram eyle!
O'nun aline,evladlarına,ehli beytine,ashabına,onu görme şerefine erişenlere,erişenleri görenlere hediye eyliyoruz,kabul buyur biz günahkar kullarından.

İlk insan,ilk  peygamber Hz. Adem safiyullahdan,son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V) kadar her ne kadar peygamberi zişan efendilerimiz gelip,geçmiş ise cümlesinin ruhlarına gönderiyoruz,şefaatlarından mahrum bırakma,Meyrelileri ve Ümmeti Muhammedi!

Kur'anı Kerimi,dilden,dile,gönülden gönüle; bugünlere ulaşmasına vesile olmuş,bil cümle ehli Hafızlarımızı,Hoca ve Üstadlarımızı rahmetinle yadediyoruz,onları ve Musafı Şerifi hoşnut eyle bu fakirlerden.

Bu gocaman Coğrafyayı,kanları -canları pahasına vatan yapan,Şühedalarımızı,Malazgirt'de Sultan Alpaslan,İstanbul surlarında Fatih Sultan Mehmet Han,Çanakkale'de ,Sakarya'da Gazi Mustafa Kemal,Kıbrıs'da İbrahim Karaoğlanoğlu,senelerdir Güneydoğuda,vatanın her bir köşesinde,bu vatan için mücadele etmiş,adlı ve atsız şuhedalarımızı,kahramanlarımızı dahi ortak ediyoruz dualarımıza;

Luft eyle Ey Gözel Irabbimız.

Cumhuriyetimizin banisi,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün şahsında, bütün silah arkadaşlarının ruhlarına da hediye ediyoruz,Lutf eyle.

Kahraman Güvenlik güçlerimizi,Din-Devlet-Millet,vazifelerini,hizmetlerini ifa ederken şehit olmuş,kurban bu can, bu vatana diyenleri de
unutmuyoruz dualarımzdan,kabul eyle,bizlerden.

Meyre'mizden,Bozgır'mızdan,yetmiş iki pare köyünden ahrete göçmüş bütün geçmişlerimize,özellikle, mezarları kaybolmuş,nesilleri kesilmiş,bize de dua gönderen yok mu,diye bekleşenlerin cümlesine; rahmetinle lutf eyle,bu mübarek kurban bayramı arefesinde.

Ey Gözel Allah'ım.

Meyre'lilerin ve Ümmeti Muhammedin,hastalarına,hastalıklarına acilen şifalar talep ediyoruz.
Borçlularına edalar yapmasını en makul sürede,ödeme gücü ihsan eyle.
Dertlilerimize,dertlerimize devalar nasip eyle,hastahane köşelerinde şifa bekleyen,inleyenlere Şafi ismi celilinden şifalar diliyoruz.

Ey Gözel Allah'ımız,Irabbimız!

Habib'in Muhammed Mustafa, Kitab’ların, bütün sevdiklerin yüzü hürmetine, bizleri dergah-i bârigâh-ı ulûhiyyetinden bos çevirme, duâlarımızı kabul eyle, yâ Gafur u  yâ Gaffâr.

Amin, Amin, Amin… Bi hürmeti seyyidi'l-mürselin ve'l-hâmdülillahi Rabbi'l-Alemin.

Sübhâne rabbike rabbi'l-izzeti amma yasifûn ve selâm ün ale'l-mürselin ve'l-hamdü lillahi Rabbi'l-Alemin ..

Hayırların fethi, şerlerin def'i, ehl-i imânın selameti, insanlığın kurtuluşu,
memleketimizin her türlü kötülüklerden korunması,

Meyre'lilerin,Ümmet-i Muhammed'in selameti için EL-FATIHA.

Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #62 : 20 Şubat 2010, 17:06:00 »

Amin, Amin, Amin… Bi hürmeti seyyidi'l-mürselin ve'l-hâmdülillahi Rabbi'l-Alemin.

Sübhâne rabbike rabbi'l-izzeti amma yasifûn ve selâm ün ale'l-mürselin ve'l-hamdü lillahi Rabbi'l-Alemin ..

Gönderen açık: 05 Şubat 2010, 23:47:34Gönderen: Ali Rıza Özaslan 

Mevlam senden razı olsun. Ali Rıza kardeş, ne güzel dua, mevlam hatmini ve dualarınızı kabul etsin inşalah
 Amin  Amin    AMİN   
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #63 : 22 Şubat 2010, 20:19:58 »

Gönderen açık: 05 Şubat 2010, 23:47:34Gönderen: Ali Rıza Özaslan 

Mevlam senden razı olsun. Ali Rıza kardeş, ne güzel dua, mevlam hatmini ve dualarınızı kabul etsin inşalah
 Amin  Amin    AMİN   

Cümlemizden razı olsun Toprağım.

Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #64 : 02 Mart 2010, 08:06:49 »

Hayır hasanatınızı ve dualarınızı kabul makamında kabul buyursun Gözel Allah'ım...

AMİN  AMİN   AMİN
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #65 : 29 Haziran 2010, 14:59:26 »

SORKUNCA KÜLTÜR ŞENLİKLERİ FESTİVALİ

Harmanpınar Belediyesi tarafından düzenlenen Sorkunca Kültür Şenlikleri Festivali'ni

24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde Kasabamız Sorkunca piknik alanında yapacağız.

Mevlit, düğün v.b. özel gün yapacak olan halkımızın şenlik tarihini göz önüne almalarını rica ederiz.

OSMAN GÜVEN
BELEDİYE BAŞKANI

"İMECE"

Özleyip,hasretini yaşadığımız köyümüz ve insanlarına;

Geleneksel "Gurbetten Sılaya" Buluşmalarımız çıtayı yükselterek "Kültür Şenliklerine" dönüşüyor.

Bütün amaç köyümüzün unutulmaması,kültürümüzün yaşatılması,insanlarımız arasındaki tanışma,kaynaşma ve dayanışmanın canlı tutulmasıdır.

Hepsi birer kurum olan,"Muhtarlıklarımız,Belediyemiz,Derneklerimiz ve bütün bunların varlık sebebi insanlarımız,köylülerimiz."

Kasabamız ve dışında yerleşik insanlarımızın katkı ve kurumlarımızın organizeleri ile buluşmalarımız bu günlere taşındı.

Yetişmiş insan bakımından oldukça iyi bir noktadayız.Bütün iş kollarında faaliyet gösteren,sivil toplum kuruluşlarında,üniversitelerde ve diğer alanlarda görev almış şahsiyetlerimiz var.

Bu ve gelecek senelerde yapılacak şenliklerimize katılım ve katkının bütün insanlarımıza yayılması,maddi,manevi her bir Meyrelinin yapacağı ne ise "İMECE" kültürümüzün yaşatılması bakımından önem arz eder.

Hiç birimizin görev beklemeden bu şenliklere el vermemiz,Meyre Kültürümüzün bir gereğidir.

Özellikle şenlik günü saygısına alkol alınmaması,silah atılmaması yönünden insanlamızın gereken hassasiyeti göstereceklerini umuyorum.

Kameraya şenliğimizi çekip,CD ve Meyre TV de paylaşabilirler.

Yine şenliğimizi yansıtacak tavsurlar çekilebilir.

"Belediye,Dernekler ve Köylülerimizden" şenlikle ilgili bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Çünkü bu şenlik hepimizin şenliği,şenliğe katılan her bir Meyreli şenliğin "FAHRİ görevlisidir.

Kısmet olursa bu fakirde Sorkunca’da olacak.

Muhtaç olduğumuz dayanışma "MEYRE KÜLTÜRÜMÜZDE" mevcutdur.

Sorkunca’da buluşmak dileği ve duasıyla…

Ali Rıza Özaslan/28 Haziran 2010

Şiir

Ayak izi aradığımız taşları
Pekmez ile yediğimiz karları
Mis gibi kokan kekik otları
Işıl ışıl parlayan meşe ağaçları
Haşmetli duruşuyla sivri dağı
Karpuz çatlatan sularıyla Sorkunca unutulur mu?

Kara Abdullah dayıdan aldığımız lokumlar
Hafızın İbrahim dayıdan aldığımız şekerler
Berber Ali dayının kerpetenle çektiği dişler
Korkarak babamızı çağırdığımız kahveler
Tarihi eski eserden Ulu Camimiz unutulur mu?

Cır cır akan hiç kurumayan Circiroluğu
Ömrümüze ömür katan bey mugarı
Demir oluklar yiyen Eğrik çeşmesi
Ağustos gelince kurumayan İğde çayırı
Gün dönümünde kör kör batan Körkuyu unutulur mu?

Hekim yokken gittiğimiz Deliktaş sıtma suları
Görünce çılgınaca büyüyen kavaklar
Yeşil biberimizle meşhurlaşan turşuları
Mucuk Ahmet dayının Osman Paşası
Gölgede serin serin akan Oğulbeyi unutulur mu?

Ahmet Ayyıldız

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #66 : 22 Temmuz 2010, 12:34:59 »

HARMANPINAR'A GİDECEĞİM

İnsanları dobra dobra Harmanpınar'ın
Meşeler arasından geçiyor incecik yolun
Bir kolun toroslara dayanmış
Konya'ya da dayanmış bir kolum

Dediğim Harmanpınar'a gideceğim.

Sarıoğlana vardım mı sevinesim geliyor.
Şoför orada durup su için mola veriyor.
Orda yüzüm gönlüm benliğim gülüyor.
Yavaş yavaş yaklaşıyoruz

Tarlalarımızın adını bile unuttum
Bu şehre geldim ben hapı yuttum
Zengin olacağım diye kendi kendimi avuttum
İki de bir de ah sılam

Sılam Harmanpınar olsun da ne olursa olsun
Dağlarda kayaları tutuyor yosun
Hatıllara soğuk suları dolsun
Sorkuncanın yukarısına villalar konsun

Harmanpınar'ım buralara hiç benzemiyor
Toros dağının karı hiç erimiyor
Yüksekliği ne kadar o hiç bilinmiyor

Ölürken dahi ah Harmanpınar'ım diyeceğim
Sılama gitsem de burda doyuyorum geleceğim
Sivri dağına çıkıp çevreyi seyredeceğim
Soğuk tatlı sularını içeceğim

Gitmeyince hayal oluyor memleket bana
Bir gidip yine geliyorum bu diyarlara
İhtiyacım var memeleketden gelen selamlara
Güceniyorum Harmanpınar'a doyanlara

Benim benliğim burda gönlüm yüreğim orda
Bir gün gidebilsem oh be diyeceğim yurda
Benliğimi buluyorum vallahi orda

Güzelim bayramlarını düğünlerini özledim
Bir gidişimde Kasım ayını güzledim
Baharında doğmuş güzel kuzularını özledim
Çiğdemli çiçekli Toroslarını gezmedim

Sıla özlemi hiç aklımdan çıkmıyor
Buranın çiçekleri oranınki gibi kokmuyor
Güzel sularımız buralarda akmıyor
Sılayı düşünen gönlüm beni bırakmıyor

Ne yakında ne uzakta memleketim
Ayrıyım sılamdan ben burda yetim
Vazgeçmedi ordan yıllarca sevgim
İçi bomboş duruyor ordaki evim

Hemşerilerimi sılamı daim seveceğim
Dernek toplantılarına hep geleceğim
Mutlu mutsuz yaşantıma hep devam edeceğim
Eğer bir gün ölürsem şanlı bayrağıma sarılıp

Hep dediğim Harmanpınar'a gideceğim.

Mustafa ÇAKIR
Harmanpınar
Mayıs 2001

Harmanpınar Belediyesi Sorkunca Kültür Şenlikleri Festivali 24-25 Temmuz Pazar 2010

anısına paylaşmak istedim.

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #67 : 26 Temmuz 2010, 10:29:25 »

Kasabamız tarihi günlerinden zaman dilimleri yaşadı.Aylar öncesinden başlayan tatlı telaş yerini bayram havasında tatlı yorgunluklara dönüştürmüştü.

24 Temmuz Cumartesi

-Öğleyin Mevlit ve İmam evi açılışı,

-İkindi Nuhun Ankara Makarnası tanıtımlı,ikramlı proğramı,

Ahmet Şen'in sunduğu Festival proğram akışı:

-Belediye önünde Bozkır Kaşık Ekibi ile şenlik havası iyice hissedilir oldu,
-Belediye ve Dernek Başkanlarımızın (Osman Güven,Ahmet Ayyıldız,Muharrem Özkaya,Hacer Karahan,Abdullah Kolsuz)günün anlam ve önemi üzerine yaptıkları konuşmaları gecemize ayrı bir renk kattı;

-Kaşık oyunlarıyla bu günümüzü tamamlayıp,Sorkunca için motive olmuştuk.

25 Temmuz Pazar

-Sorkunca şenlik alanı kasaba halkı ve komşu kasaba-köylerden katılanlarla Festivale hazırız diyorlardı,meşe gölgeliklerinden,

-İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu,

-Protokol konuşmaları takibinde şenlik alanı Festival havasını bürünmüştü,

-Bozkır kaşık ekibi gün boyu yöremize özgü türkü ve oyunlarıyla Sorkunca'daydı,

-Konya Milletvekillerimiz,Mustafa Kalaycı,Hüsnü Tuna,Belediyeler(Bozkır,Çumra,Dere,Sorkun,Çağlayan),dernek başkanları

(Karacaardıç,Çağlayan,Aliçerçi,Konya Bozkırlılar),siyasi parti temsilcileri şenliğimize iştirak ettiler,

-Pilavımızı Bozkır Kral yemek firması pişirdi,

-Öğle namazına mütekabien etli düğün pilavı Traktör üzerinde sıra ve kargaşa olmadan sunuldu.

-Plaketlerin   verilmesi,

-Çekiliş için şapka ve tişört satımı gün boyu devam etti,

-Çekilişlerle kazananlara hediyeleri verildi,(Tv,Bisiklet,ev aletlerinden oluşan)

-Çocuklarımız yoğurt,yumurta,halat yarışı ayrı bir güzellikle katmıştı,çocuk gönüllere,

-Ve Sami Çelik sahne aldı,çoşkulu müzikler,oyunlarla kıvamına ulaşmıştı Festivalimiz.

-Ağa seçimi,esprili yarışmalarla tamamlandı.

-2010 Festival Ağamız 5000 TL Mehmet Sayın'da kaldı.

-Gurbetten-SılayanPikniklerinin,Kültür Şenlikleri  Festivaline dönüşmesiyle,1.ci Sorkunca Kültür Şenlikleri Festivali yoğun bir katılım ve büyük bir olgunlukla yapılmış oldu.

-Belediye Başkanımız Osman Güven olmak üzere belediye personeline,Konya,Ankara,İstanbul Dernek Başkanlarına,bugünümüzü paylaşan değerli misafirlere,pilav ve çekilişimize katkı veren esnaflarımıza,hayır sahiplerimize,hepsinden öte kasabamızın varlık sebebi Harmanpınar
halkına şükranlarımı sunarım.

2.ci Sorkunca Kültür Şenlikleri Festivalinden buluşmak dileğiyle,sağlıcakla kalınız bizim köylüler...

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #68 : 08 Eylül 2010, 18:56:27 »

MEKTUP

Harmanpınar'da Bayram Sabahı

Selamün Aleyküm.

Meyre com üyeleri,sevgili köylülerim.

Nasılsınız,İnşaallah iyisiniz,sıhhat ve afiyettesinizdir? İyi olmanızı yüce Mevlam’dan niyaz ederim.

Malumunuz yine bir bayram ikliminin hayatımızı canlandırdığı mübarek günlerdeyiz.Şöyle gözlerinizi kapayın,bir an köyümüze gidelim.

Arefe günü,ikindi vakti,Sadettin veya Mullanın Osman dayımız Sala ile davet ediyorlar Camiye.Ömer Hoca dayımız kürsüde günün önem ve anlamını anlatıyor.Camii köylülerimiz tarafından doldurulmuş,hepsi saflardaki yerlerini almışlar.Beraber eda edilen namaza müteakip,dağılmadan,diziliriz yollara,Kabristana doğru.

Rahmeti-Rahmana kavuşanlarımızı sevindirmek,yad etmek için.Bu köyümüzün  bir geleneği,kültürümüzün olmazsa,olmazları haline gelmiştir.

Veee... Seherde köyümüzün semalarında bayram Salası çınlamaktadır.Evlerden,hanelerden goraf,goraf,heyecanlı  çıkışlar vardır.

Kadınlarımız,analarımız,bacılarımız ellerinde destiler çeşmelere akın ederler.Zem Zem suyu niyetine doldururlar çeşmelerden destilerini,boduçlarını.

Erkeklerimiz en temiz,yeni,asbablarını  giymiş,abdestini almış Camii nin yolunu tutmuştur.Kimi Tekke beleninden,kimi Ulumugar’dan,kimileri ta Asar’ın önlerinden,Mezerlik mahallesinden,Eğribucak’dan  akın akın bir davete koşarlar.

Çok önceleri Bahatlar ve Gündüğün mahallemizin sakinleri de bayram namazı için merkez Camiimize gelirlerdi.

Namaz eda edilmiş,Ömer Hocam kürsüdeki yerini alır.Bayramın faziletlerini,bizlere kazandırdıklarını bir güzel anlatır,anlatır,anlatır.

İnsanız,beşeriz,şaşarız.Bir birlerimizi incitmiş,incinmiş,kırmış,kırılmış,küsmüş,küstürmüş olabiliriz.Bayramlar sevinç günüdür.Aile,hısım,akraba,eş,dost,hülasa bütün köylülerimizi barışmaya,kaynaşmaya ve bayramı,bayram gibi kutlamaya davet eder.

Bu arada bir büyüğümüz ayağa kalkar.Bu Kamil Doğan amcamız,dayımızdır.Köylülerim sizlerden bir istirhamım olacaktır:

Lütfen Camii çıkışında dağılmayalım.Hepimiz toplu bir şekilde tokalaşalım,kucaklaşalım,bayramlaşalım.

Bütün köylülerimiz Ömer Hocamızın ve Kamil dayımızın davetine icabet eder.İnsanlarımız dizilmiş,Ortaharmana ulaşmıştır.Camii deki bayram atmosferi cadde ve sokaklardan bütün köyümüzü,hanelerimizi  kaplamıştır.

Bir köylümüz Ömer Hoca dayımıza takılmadan edemez:

Peki Hocam,siz Murtaza ile bayramlaştınız mı?
Ömer Hoca gülümseyerek,orayı garıştırma der.Tabiiki bayramlaşmıştır diyorum.

Köylülerim sizlere zahmet verdim,bu kadar satırlarla yordum.Bizler köyümüzden uzak,gurbet diyarlarındayız.Köyümüzün kültürünü,geleneklerini yaşayıp,yaşatmaya çabalıyoruz.Meyre com çatısı altına sığınmışız,ne güzel  bir sığınaktır.

Burada isteyerek,istemeyerek,bir birlerimizi incitmiş,incinmiş,kırmış,kırılmış,hatta darılmış,selamı,sabahı kesmiş olabiliriz.
Bu bayram günlerinde hepinizi,barışmaya,kaynaşmaya,bayramlaşmaya davet ediyorum.

Köylüm iyi dersinde sen Mehmet Sayın’la barışıp,kaynaştın mı? Şükürler olsun bunu ikimiz başardık.Kendisine teşekkür ediyorum.Aynı duyarlılığı hepinizden bekliyorum.Bizlere,Meyre’lilere  de yakışanda budur.

Meyre com ailesinin,Meyre’lilerin,Türk Milletin,Ümmeti Muhammed’in  Ramazan Bayramları Mübarek olsun.

Yer yüzünün bayram yeri olması dileğiyle…

Burada oluşan bayram ikliminin,köyümüzü,ülkemizi ve bütün dünyayı kuşatacağından ümit var olmak ne güzeldir.

Haydı mektubun uğurlar ola,
Dağlar taşlar yol vere.
Nehirler ırmaklar yoldaş ola.

Kestane kebab,acele cevap beklerim…

Sürçi lisan eylediysem cahilliğime verin gitsin.

Mektubuma Murtaza Mustafa dayımızın bir duasıyla nihayet vermek istiyorum:

“-Allah’ım,varsın,birsin,teksin.Bu cahil kullarının ne demek istediğini bilirsin…”

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #69 : 03 Kasım 2010, 22:55:04 »

MEYRE - KONYA 24 SAAT

Babalarımızın,dedelerimizin ağzından Konya’ya Sobran,Akören,Hatunsaray cihetiyle yaya gidilip gelindiğini bu yolculuklardaki serüvenlerini yine bu yolun 18 saatlik bir yol olduğunu çok dinlemiştim. Ama bizim çocukluğumuzda Konya’ya kıt da olsa otobüslerle ve kamyonlarla gidilip geliniyordu artık.

Köyümüzden iki arkadaş daha İVRİZ KÖY ENSTİTÜSÜNDE tahsilde idik. Öğretmen olacaktık. Orada ilk yılımızdı. 1952 yılbaşında, o kışta kıyamette yılbaşı tatilini köyümüzde, daha doğrusu ailemizin sıcaklığında geçirmek için gelmiştik. (O zaman ki adı Meyre, şimdi Harmanpınar).Bir haftalık tatil hemencecik bitti. Artık dönüş günü gelmişti.

Kışın delikanlı zamanıydı (Zemheri). Dağlar taşlar yazılar karlı ve o günde hafiften atıştırıyordu. Babalarımızla gidiş günü erken saatlerde Bozkır’a geldik. Kamyon, otobüs ne bulursak binip Konya’ya gelecektik.Aşıcının Ali diyorlar, onun kamyonu gidecek.Kamyonun üzeri çadırla kapanmış, oturaklar konmuş. 15-20 kişi varız. Sabah saat 9 suları Bozkır’dan çıktık. O zaman şimdiki yol yok.

Bozkır’ın çıkışında hemen Çarşamba çayı vadisine iniliyor. Pınarcık, Avdan ve Belkuyu köyleri hudutları içinde Konya Ovası köylerinin başlangıcı olan Apa’ya kadar yılan gibi kıvrılan derin U şeklinde bir vadi.Yanılmıyorsam bir de Jandarma karakolu var.

Mavi Boğaz’ın da yavaş yavaş Konya’ya doğru yol alıyoruz. Meşelerin çok olduğu ormanlık bir yerde Ali Dayı kamyonu durdurdu. Eşeklerine meşe odunu yüklemiş köylüler orada idi. Ali Dayı onları görmüş olmalı ki durmuştu. Pazarlık yapıp birkaç eşek yükü odun alıp kamyonun arka tarafına istif etti "Konya’da evi var, oraya götürüyor galiba" diye konuşuldu. Daha öğle saatleriydi. Akşama doğru Apa köyüne ulaştık. Bundan sonrası tamamen Konya ovasında gidecektik artık. Yaklaşık 60 km. yolumuz vardı.

Ova dümdüzdü, ama yol patika idi. Yazın toz, kışın çamur içindeydi. Ali Dayı, Apa yolu çıkışında durdu. Kendinden emin, deneyimli bir insan edasıyla"yol donuncaya kadar burada bekleyeceğiz" dedi ve kamyondan odunları indirmeye başladı. Hemen bir ateş yakıldı.Azıklar çıkarıldı, ateş başında yendi. Çaresiz bekleyeceğiz.Sanki denize açılmak için fırtınanın dinmesini bekleyen bir teknenin tayfalarıyız.

Mavi Boğazında alınan odunların hikayesi de böylece anlaşılmıştı. Derken yatsı ezanı okundu. Yolculardan bazıları çıkalım artık dediler. Ali Dayı kabul etmedi. Gece yarısına doğru yola çıktık. Ağır ağır yol alıyorduk. Yol donmuştu. Artık bu şekilde Konya’ya ulaşacağız derken kamyonumuz birden bire patinaj yapmaya başladı.Gidemiyordu. İndik ve çok derin bir çukura battığımızı anladık.

Ali Dayıya göre bu sürprizdi. Zira buradan az önce batan bir traktör çıkarılmıştı. Orası donmadan biz batmıştık.Bu defa odunlar tekrar indi. Tekerleklerin altına bataklık yere döşendi. Hep beraber kamyonu ittik. Zar zor buradan da çıktık. Ama bu da epey zaman sürmüştü. Karaman yoluna çıktık. Burası asfalt olmasa da oldukça bakımlı bir devlet yoluydu. Artık bir mani kalmadı derken kamyonumuz yine durdu.

Bu defa da benzin bitmişti.

Karaman yönünden gelen bir araç durduruldu. Ali Dayı muavini benzin için Konya’ya gönderildi. Biz orada kalan odunları yaktık. Belki bir kısmımız kamyon içinde titredi. Derken sabaha kaşı Konya’dan benzin geldi, yola tekrar koyulduk.

Konya’da Toros oteline geldiğimizde (burası Bozkırlıların kaldığı eski bir oteldi) sabah ezanı okunuyordu. Yaklaşık 100 km.lik Meyre Konya arası 24 saat sürmüştü.

Meyre Köyü Notları/Hüseyin Çetin
2003

Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #70 : 04 Kasım 2010, 22:50:44 »

ÇOK GÜZEL ANLATILMIŞ..bozkır nettede okumuştum...emeklerine saglık abi...yaşanmışlıkları yaşayamayanlarla paylaştıgın için...

Güven tek kullanımlıktır
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #71 : 19 Aralık 2010, 19:09:43 »

Sesini duymak..!

Aloo,aloo Anaaaaaa!

-Irza’mısın?

Benim Ana,ben.Ana ne yapan,nasılsınız?

-Ay oğlum nasıl olayım, kulağımın biri duymaz,Aşşa doktora götürdü,temizletti,teyze duyanla idare edecen,ehhh ihtiyarlık.Bunada şükür,bunada şükür guzum.

Babam yok mu?

-Duru mu O,birşeyler atıştırdı,ataş alır gibi dükkana gitti,ben orda günümü geçiririm,ev de ne yapayım der.

Eyi  olsunda,gitsin,vaktini orda geçirsin.
Kar,yağmur yağmış,zarar var mı köyde?

-Kar ,yağmur yağdı,su oldu akıp gitti,ben zararı,mararı bilmem.

Mahallede ne var yok?

-Tefiğin Mustafa-Hacer vardı,evi tamir ederler.Ben bu evde doğdum,tamir ettirip oturacağım,sakın öleyim deme yaza gomşu geleceğiz sana dirler.

Habibe var,Ahmet emmin-Sıddıka gelin var,Abduraman emmin-Gündüğünlü var,Nigarıyil var,Hacılıyin Alime var,Köy hocamız var,dolu bizim meylemiz dolu,öte meylelere bakınca.

Cümlesine selam söyle,ışığını yanan evlerin sahablarına.Kendinize iyi bakın.

-Allah baksın,Allah baksın!

Ellerinizden öpüyorum.Var mı benden bir isteğiniz?

-Ben bir şeyinizi istemem,her şeyim var,sesinizi duyayım yeter.

Sesini duydum,dünyalar benim oldu ay gara guzum.Oralarda üşütme,üstünü sıkı giyin.

Ali Rıza Özaslan/18 Aralık 2010;07:20

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #72 : 25 Aralık 2010, 15:37:46 »

Seyrantepe’den Seyreyledik Harmanpınar’ı.

Aslan Mustafa-Eda-Bizim Oralar-Harmanpınar Tempo TV de

23 Aralık 2010 Perşembe uykusuz geceler başlıyor saat 23:15 de Tempo TV de.

Sami Aydın (Aslen Giresun’lu,fakat ben Çat’lıyım diyor)Yönetiminde,Aslan Mustafa-Eda sunumuyla.

Eda yorumu Oralar çalışması,VTR takviyeli gidiyoruz Bizim Oralara, Harmanpınar’a.

Konuşmacılar:

Belediye Başkanımız Osman Güven,
Dernek Başkanımız Muharrem Özkaya,
Piknikler Ağamız Süleyman Özaslan,
Festival Ağamız  Mehmet Sayın,

Katılım Türübünden:

Bozkırlılar Dernek Başkanımız Ahmet Ayyıldız,Musa Soyucak,Ahmet Şen,Osman Ergüven,Abdullah Uçar,Recep Erdem,Salim Soyucak,Sevgi Güven,Ali Rıza Özaslan.

Ekranları başında, Harmanpınar-Ferhatlar-Gündüğün-Konya-Ankara-İstanbul-Almanya’daki köylülerimiz,Bozkır,kasaba ve köyleri,bizim insanlarımız.

Belediye Başkanımız Osman Güven,

Kasabamızın sorunları,çözümleri hakkında bilgileri,devam eden Kanalizasyon çalışmasında gelinen aşamayı,tamamlanması için ilave katkıları devletimizden beklediğini belirtmiş,

Milletvekillerimiz Hüsnü Tuna(AKP),Mustafa Kalaycı(MHP),verdikleri desdekler için teşekkürlerini iletmiş,

“Tek taşdan duvar olmaz…”

Belediye,Dernekler,İnsanlarımız arası birlik-beraberliğin önemine değinmiş,Yaşadığımız bu güzellikler için emeği geçen herkese şükranlarını sunmuştur.

Dernek Başkanımız Muharrem Özkaya,
Dernek Genel Kurulu,Pilav İkramını,yeni ve taze kan ile derneğimizin yoluna devam etmesini arzuladığını paylaşmış,

Piknikler Ağamız Süleyman Özaslan,
Bu topluluktan duyduğu memnuniyetini,hayır sever köylülerimizi duyarlılığa davet etmiş,verdikçe,daha çok kazandığını belirtmiş,

Festival Ağamız  Mehmet Sayın,
Buraba oluşan  dostluk havasının Harmanpınar’a taşınmasının önemini paylaşmıştır.

Telefonla bağlananlar;

Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı;

şimdiye kadar olduğu gibi,bundan böyle de Harmanpınar’ın hep yanında olmaya devam edeceğini,sorunlar ve çözümlerinin takipcisi olacağını ifade etmiştir.

Bozkır Belediye Başkanımız Mustafa Uyar,

sel felakati dolayısıyla devletimizin alakasına teşekkür etmiş,lakin verilen sözlerin henüz yerine gelmediğini,bir lira paranın dahi Bozkır’a gelmediğini söylemiştir.

Dere Belediye Başkanımız Mustafa Şahin,

dün olduğu gibi bugün ve de yarın her alanda Harmanpınar’ın yanında,yardımında olacağını özellikle dile getirmiştir.

Sarıoğlan Belediye Başkanımız iyi dilek ve tememnilerini sunmuştur.

Ankara-Etimesut-Sincan Konyalılar Dernek Başaknımız Mehmet Sorkun,

oluşan bu atmosferin derneklerine de taşınmasını temenni etmiş,Musa emmisinin ellerinden öpmüştür.

Bozkırlılar Dernek Başkanımız Ahmet Ayyıldız,

bu güzelliklerin geleceğe taşınması,derneğimize sahip çıkmamız gereğini önemle vurgulamıştır.

Musa Soyucak,Belediyemiz çalışmaları,burada oluşmuş güzellikleri çok beğendiğini,hepinize teşekkür ederim diye sözlerini sonlandırmıştır.

Ahmet Şen,Belediyemiz kalması için devletimize çağrıda bulunmuştur.

Osman Ergüven,Sulama suyu için Suğla ve Çağlayan Göletlerinden kasabamızında faydalanması için ilgililerin dikkatin çekmek istediğini ifade etmiştir.

Abdullah Uçar,bir ve beraber olarak bu güzelliklere sahip çıkmamızı istemiştir.

Recep Erdem,birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam etmemiz gereğini vurgulamıştır.

Salim Soyucak,derneğimize sahiplenme açısında herkesi göreve davet etmiştir.

Sevgi Güven,kısa ve öz olarak hepinizi seviyorum dedi.

Ali Rıza Özaslan,Meyremin güzel insanları diyerek başladığı konuşmasını,Belediyemiz-Ankara-Konya-İstanbul dernekleri ve Meyre Com İnternet sitesiyle sivil toplum manzumesi bir Harmanpınar’ımız var.

Meyre Com kitabının 2011 Yılında okurlarımızın hizmetine sunmayı söylemiş,kasabamızın sessiz çığlığına,devletimizin ses vereceğine olan inancını belirtmiş,

Harmanpınar:kimimiz içinde yaşar,kimimiz de yaşatır içinde hasretini diyerek özetlemiştir.

Saat ne zaman 01:15 olmuştu bilmiyoruz,Eda’nın yorumu ve çalışmasıyla piste dolan köylülerimiz,bir güzelliği oynarak,heyyyyyyyyyyyyy çekerek,tarihe yolcu ediyordu.

Harmanpınar’lılar belki de tarihinde yaşanmamış bir uykusuz geceler yaşamış,ilk horozların öttüğü saatlarde ayakta,içleri Harmanpınar özlem ve hasretiyle dolu-dolu yeni güne başlamak için hanelerine çekilmiş,Meyreli düşler görmek umuduyla.

Tempo TV,Sami Aydın,Aslan Mustafa-Eda,-Pervez Aliyev,Konset Turizm,Maddi,Manevi,katkı,katılımı olan köylülerimize,Milletvekili-Belediye-Dernek Başkanlarımıza,Ağalarımıza,varlık sebebimiz insanlarımıza,mesaj ve telefonlarla bizimle olanlara minnet,şükran ve teşekkürlerimi sunarım.

Her Şey Harmanpınar İçin

Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« Yanıtla #73 : 25 Aralık 2010, 22:35:53 »

Tebrikler ederim harmanpınarı darısı aliçerçi mizin başına işa.  alirıza abi ben tv azizligine ugradım programı izleyemedim vidio görüntülerini yüklersen sevinirim bu arada kaçıranlarda izlemiş olurlar sayende.

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #74 : 29 Aralık 2010, 19:57:51 »

"Tek taş duvar olmaz..."

İstanbul Harmanpınar'lılar Derneği Olağan Genel Kurulundan İzlenimler

Dernekler...İl,İlçe,Kasaba,Köy Dernekleri.Aslında hikayeleri bir birlerinin aynısı,aynasıdır.Hizmetleri,başarıları temsil ettikleri kitlelerin katkı ve katılımı ile ölçülür.Dernek yönetimleri bir vesiledir,alan el,veren eller arasında,idare ve sevk köprüsüdür.

Okuyacağınız notlar her ne kadar Harmanpınar Derneği Genel Kuruluna aitse de bir şekilde sizlerin derneklerinde de yaşanmaktadır,benzer vakalar.

26 Aralık 2010 Pazar günü Zeytinburnu dernek lokalimizde yapılan olağan genel kurulumuza katılımcılar:

Lokman Ciğerci(Zeytinburnu Belediye Encümen Üyesi)
Sami Aydın(Tempo TV,Yapımcı,Yönetmen,Bizim Oralar)
Mustafa Çil(Aslan Mustafam-Kültür-Sanat Elçimiz)
Emin İbili(Eskişehir-Emekli Emniyet Mensubu-İçimizden biri)
Bahadır Şahin(İş adamı-Bademli köyü)
Nuri Yüceer(Bozkırlılar Derneği,Eskimeyen Başkanı)

Mehmet Sayın(Harmanpınar Derneği-Eskimeyen Başkanı)
Ahmet Ergüven(Harmanpınar Derneği-Eskimeyen Başkanı)
Recep Erdem(Harmanpınar Derneği-Eskimeyen Başkanı)
Süleyman Özaslan(Piknikler Ağamız)
Mehmet Sayın( Festival Ağamız)

İş adamlarımız:Bekir Akgün,Ahmet Şen,Ahmet Duran,İbrahim –Ali Gündüzalp,Abdullah Uçar)

Muharrem Özkaya(Başkan),AbdullahAkseki (Bşk.Yrd.),
Salim Soyucak (Genel Sekreter),Hüseyin Erdem  Hasan Hüseyin Erdal,Mehmet Özkaya,Mehmet Yakalı 
Ali Erdem,Ali Ördem,Mehmet İnce,Halil Sabuncu,Ali Rıza Özaslan,Ali Demirbağ,Osman Demirbağ

İstanbul'un Harmanpınar'ı,Zeytinburnu,Bağcılar-Yüzyıl,Bahçelievler,K.Çekmece,Kadıköy'den işci,iş adamı,eli sanat tutan,sanatını ticarete dönüştüren köylülerimiz,Ferhatlar mahallemizden Seyit Can-Bekir Güney-Mehmet Koca,Gündüğün mahallemizden Mehmet Demirtaş-Mehmet Akgül-Ömer Ege,

Harmanpınar'ımızdan;Musa Soyucak,Abdurrahman Duran,Ahmet Erdem,
Veee...
Harmanpınar Belediye Başkanımız Osman Güven.

Dernek Başkanımız Muharrem Özkaya,aramıza kasabamızdan katılan Başkanımız Osman Güven'e hoş geldiniz,sıladan bize neler getirdiniz?

Osman Güven:

Belediye Başkanı seçilmesinden bugüne bizimle paylaşdığı icraatlarından bazıları:
Çocuk parkının düzenlenmesi(Ereğli Belediyesinin hediyesi)
Eğrik çayırlığına Kanalizasyon Deposu(Seydişehir Belediyesi,hayır sever köylülerimizin katkıları ile)
İmam Evi(Belediye-hayır sever köylülerimizin katkılarıyla)
İçme suyu isale hattı(Ferhatlar-Han Boğazı)
Gölcük Trafo-Dinamo Yenilenmesi,
Kasabamızın iki girişi;Köprübaşı,Dolayı'ya tanıtıcı tak kurulması(Harmanpınar Kasabasına Hoş Geldiniz)
1.ci Sorkunca Kültür Şenlikleri Festivali,
Bizim Oralar Ekibi Tempo TV Harmanpınar Tanıtım Çekimi,yayını,
Hu Dede de ağaç dikim çalışmaları ve diğerleri.

Dernekler,Belediye ve kasaba halkımızın birlik,beraberliğine dikkat çekmiş;"Tek taş duvar olmaz..."ata sözünü örnek göstermiştir.

Daha sonra Muharrem Özkaya;2000 yılından beri bir şekilde dernek yönetiminlerinde görev aldığını,arkadaşları ile beraber tekrar görev almayacaklarını,en az iki sene dinlenmek isteğini paylaşmış,yeni seçilecek yönetime her türlü desdek olacaklarını ifade etmiştir.

Faaliyetlerini özet olarak:

Mesaj sistemini devam ettirdiklerini,yoğun taleb olduğunu,
2009-Gurbetden-Sılaya Pikniği,
Hayır sever insanlarımızın katkılarıyla derneğimiz pilav ikramları,kaynaşma,dayanışma sağlamak,
İftar ve Bayramlaşma,
Bozkır Kasaba v Köy Dernekleri arası Futbol Turnuvasında Harmanpınar'ı temsil ettiklerini,
2010 -Bahar Pikniği(İstanbul)
2010 -1ci Sorkunca Kültür Şenliklerine katılım,
Dernek Lokalimizi açık tutmaya çalıştık,katılım olmadığı için sonlandırdıklarını sundu.

Genel Kurulu Yönetecek Divan Başkanlığına Recep Erdem'i önermiş,oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

Atatürk,Silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşu,
Faaliyet ve Denetleme raporlarının okunması,
Dilek ve temenniler.

Söz alan konuşmacılar:

Belediye Başkanımız Osman Güven;Göreve gelecek yönetime her türlü desdeği vereceğini vurgulamış,Sorkunca Kültür Festivalini yine belediye olarak üstleneceğini,bu konuda derneklerle koordine çalışcağını belirtmiştir.

Muharrem Özkaya;Derneğimizin 17 yaşında bir delikanlı olduğunu,askere göndermeyi kurucu başkanlara teklif etmiştir.

Lokman Ciğerci;Bozkır'ın kasaba ve köylerinde hala derneği olmayanların var olduğunu,olanlarında lokal kirasını karşılamadan zorlandıklarını,buna karşılık Harmanpınar'ın kendi lokalleri,Konya,Ankara,İstanbul'da üç dernekli bir kasabamız olduğunu,bütün bunlara bakınca epey mesafe aldığımızı,derneğimize sahip çıkmamızı önemle belirtmiştir.

Zaman ilerliyor,pilav kazanından buharlar yükseliyor,pilavı yiyelim de,devam edelim seslerini bastıran tok bir ses:

"Yeni Yönetim Açıklanmadan Bulguru Salmak Yok..."

Dursun ustamız rahmetli Şinik Halil dayımıza has çıkışıyla yeni yönetim oluşuna ivme kazandırdı.

Sami Aydın;bütün bu paylaşımlara,yaşanan güzelliklere sebeb derneğimize sahip çıkmamızı,değilse kapatmamızı önererek gaz verse de yeterli olmamıştı,yeni yönetim seçilmesi için.

Bu da yetmedi,Belediye Başkanımız,Ağalarımız,İş Adamlarımız,Yönetimde olan köylülerimiz seçilecek yönetime tam desdek vereceklerini deklare ettiler,sonuç mu?

Derneğimizin 17 yaşında,gençliğinin baharında,sahipsiz,yetim,öksüz kalmasının ne demek olduğunu,çocuk yaşında öksüzlüğü yaşamış biri olarak gönlü razı olmadı ve delikanlı kabulüm,yönetim kurulu başkanlığına talibim dedi,kim mi?

Mehmet Sayın!..

Bulgur salındı,pilavımız ikram edildi,doyan ruhumuza nazire yaparcasına karnımızda doymuştu.
Hemen oracıkda Mehmet Sayın Başkanlığınıda bir yönetim kurulu oluşturuldu.

Çaylar içildi,yarenlikler edildi.Herkesde bir rahatlama olduğu iyiden,iyiye sezilir olmuştu.

Ya yönetime seçilenler?

Evvel Allah,onlarda rahat olsunlar,1993-2010 yılları içerisinde dernek çalışmalarının semeresini,meyvesi,hizmetlerinin tadını aldıkça,katkı ve katılımlarını artırarak sürdüşmüştür.Bundan böylede sürdürecektir,İnşaallah!..

Çünkü:"Bunayanı bunda koymaz Meyre'li..."

Bir Genel Kurulu da böyle hikayelere yolcu ederken,bizleri yalnız bırakmayan”Bizim Oraların,Harmanpınar'ın güzel insanlarına şükranlarımı,önceki yönetime teşekkürlerimi,yeni yönetimi tebriklerimle başarılar dilerim.

2011-12 Dönemi Dernek Yönetimi

Mehmet Sayın(Başkan)
Abdullah Akseki(Başk.Yard.)
Ali Rıza Özaslan(Gen.Sekreter)
Nuri Bayoğlu(Muhasip)
Recep Erdem(Üye)
Abdullah Koyuncu(Üye)
Mehmet Yetiş(Üye)
Mustafa Kıpramaz(Yed.Üye)
Ali Demibağ(Yed.Üye)
Murat Avlu(Yed.Üye)
Metin Bacaksız(Yed.Üye)
Abdullah Uçar(Yed.Üye)

Denetim Kurulu:
Halil Sabuncu(Den.Kur.Üye)         Mustafa Ecevit(Den.Kur. Yed.Üye)
Ahmet Ergüven(Den.Kur.Üye)        Bekir Demir(Den.Kur. Yed.Üye)
Bekir Akgün(Den.Kur.Üye)

Sevgi,Saygı ve Selamlarımla.

Gayret Bizden,Yardım Allah'dan...

Sayfa: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!