13 Haziran 2026, 19:08:27 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: seyyidharun,camii nde cuma günleri sabah namazı?  (Okunma Sayısı 4229 defa)
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« : 26 Ocak 2012, 17:51:44 »

seyyidharun camisi Cuma günleri sabah namazı bayram günlerini aratmıyor.

Seydişehirliler için Cuma günleri sabah namazını Seyyidharun camiinde kılmak gelenek haline geldi.
Gece karanlığının son demleri, gün ağarmak üzere,Seydişehir de yüzlerce insan uyanmış Soğuğa, tatlı uykuya aldırış etmeden hazırlanıyor, sonra da Seyyidharun camisinde sabah namazı kılmak için yola koyuluyor. Seydişehir’in ilçe merkezinden köylerinden yüzlerce cemaat Cuma günleri sabah namazını Seyyidharun camisinde kılabilmek için camiye akın ediyor.
Seherin bu vaktinde yollara düşen yüzlerce cemaatin tek bir maksadı var; sabah namazını cemaatle kılmak, namaz sonrası   yapılan tembihata katılabilmek ve duaya amin demek.
Kadın erkek yüzlerce kişi sabah   namazını kıldıktan sonra   cami imamı   Süleyman koyuncu ve müezzinler Fatih Erdemir ve Mevlüt Büyükavcıoğlunun  yaptığı tembihata gönülden katılıyor.. Tesbihat sonrası   İmam Süleyman Koyuncu   günün önemine göre  yaptığı duaya hep birlikte amin diyen cemaat Cami çıkışı dağıtılan    pohaca ve süt ile   gün ağarmış oluyor.    
Yaklaşık üç ay önce başlayan bu organizasyondan sonra   cami cemaatinin sayısı 3 saftan sekiz   safa çıkmış.
Her yaştan cemaat kimisi eşiyle,   kimisi arkadaşı ile   sabah namazına geliyor. Namazda sonra cami çıkışında dagıtılan pohça ve süt dağıtmak içinde   sıra beklemek gerekiyor.
Şimdiden aylar sonrası kimin pohaça ve süt dağıtacağı sırası dolmuş bile.

istanbulda yaşayanlarıda kocamustafa paşa sümbül efendi camii nde pazar sabahları aynı güzellikler sizleri bekliyor. sümbülefendicamii.com

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Mustafakurt
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreden Kurtlar

« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2012, 08:00:33 »

Cumağınız mübarek olsun allaha emanet olunuz Dualarda buluşalımmı Ali çerçili pancarcılar.
Sizi ve köyünüzü Seviyorum nedenmi .şoseniz özel birde rahmetli cici anama Bu köyden giderdim.birde!
İlk ve son sevdiğime ilk ve Son göz ağrımdı,da ondan
Cuma
bugün günlerden bilirmisin
cuma gönüllerin huzur bulduğu gündür
cuma haftanın bittiğini bildirir
cuma müslümanların bayramıdır
cuma sen günlerin içerisinde kıymetlisin
cuma senin uğruna neler feda edilmezki
cuma kainatın ilk yaratıldığı gündür
cuma ah keşke sana ulaşabilsem
Namazımı miyrede Kılabilip hasret giderebilseydim dostlar
Mustafakurt
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreden Kurtlar

« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2012, 10:25:47 »

ANNE KALBİ

Delikanlı,katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti.Ancak kız,korkunç bir şart ileri sürerek:
-Senin sevgini ölçmek istiyorum,dedi.Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin.
Delikanlı,tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti.Annesi,belki de durumu farkettiği için oğluna fazla direnmedi.Ve çocuk,annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu.Delikanlı,kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken,ayağı bir taşa takıldı.Kendisi bir tarafa,mendil içindeki kalp bir tarafa fırladı.Canının acısından,ağzından ister istemez"Ah anacığım!"sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:

-Canım yavrum,bir yerin acıdı mı?
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!