21 Nisan 2026, 13:16:47 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: « 1 2 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: FIKRALAR :)  (Okunma Sayısı 25057 defa)
Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #30 : 11 Kasım 2006, 22:56:47 »

Bakanliklar Caddesinde mutevazi bir berber dukkani...
Mutevazi ama unlu bir berber dukkani...
Fikret usta yillardir musterilerini ayni mekanda tras etmekte..

Gunun birinde kapi acilir... Iceri giren musteri Aziz YILDIRIM dir...
-Acelem var...! der... Saclarimi soyle bir duzeltir, sakal trasimi yeniler misin ?
Onemli bir randevum var , gec kaldim...

Fikret usta meslegine ozgu maharetini sergiler, bir cirpida sac-sakal trasini bitiriverir...

- Eline saglik usta...Borcum ne kadar? ?? diye sorar gayet memnun bir bicimde Aziz YILDIRIM...

- Aaaa, olur mu? Siz koskoca Fenerbahce baskanisiniz... Sizden para almam soz konusu olamaz...
Dukkanimi sereflendirmeniz yeter bana...
Kesinlikle almam...

Israr falan....nafile.....

Tekrar tekrar tesekkur eder, dukkandan ayrilir Aziz YILDIRIM...!

Fikret usta ertesi sabah dukkanini acmaya geldiginde, kepengin hemen onunde koca bir paket ve pakede
ilistirilmis bir zarf bulur....

Pakette 15 adet sari-lacivert forma, zarfta ise 15 adet 100 Dolarlik bankonot vardir...

Mutlu mutlu kafasini iki yana sallar Fikret usta,ne geregi vardi....

Aradan bir kac gun gecmistir, dukkaninin kapisi acilir... Iceri giren musteri Suleyman SEBA dir...
- Seyyy..der...Acelem var...!
Saclarimi soyle bir duzeltir, sakal trasimi yeniler misin ?
Biyiklarima dokunma ama.. Onemli bir randevum var , gec kaldim...??

Fikret usta meslegine ozgu maharetini sergiler, bir cirpida sac-sakal trasini bitiriverir...

- Eline saglik usta...Borcum ne kadar? diye sorar gayet memnun bir bicimde Suleyman SEBA...

- Aaaa, olur mu? Siz BESIKTASlilarin onursal baskanisiniz...Turk sporuna hizmet etmis cok degerli bir
insansiniz..Sizden para almam soz konusu olamaz... Dukkanimi sereflendirmeniz yeter bana...
Kesinlikle almam..

Israr falan....nafile.....

Tekrar tekrar tesekkur eder, dukkandan ayrilir Suleyman SEBA.... !

Fikret usta ertesi sabah dukkanini acmaya geldiginde, kepengin hemen onunde kucuk bir paket ve pakede
ilistirilmis bir zarf bulur....

Pakette 15 adet BJK rozeti, zarfta ise 15 adet 1? er milyonluk Turk Lirasindan toplam 15 Milyon TL
vardir...

Mutlu mutlu kafasini iki yana sallar Fikret usta. Ne geregi vardi....Hem de emekli maasindan...!!!

..........

Tesaduf bu ya....aradan bir kac gun daha gecmistir,dukkanin kapisi aralanir... Iceri giren musteri Faruk
SUREN dir...

-Cok acelem var...! der... Bir yandan da telasli telasli saatine bakmaktadir...
Saclarimi soyle bir duzeltir, sakal trasimi yeniler misin ?
Onemli bir randevum var , gec kaldim..

Fikret usta hemen ise koyulur, meslegine ozgu maharetini sergiler, bir cirpida sac-sakal trasini
bitiriverir...

- Bravo sana usta...Dedikleri kadar hizliymissin...Borcum ne kadar? diye sorar gayet memnun bir bicimde
Faruk SUREN ..

- Aaaa, olur mu? Siz koskoca UEFA sampiyonu Galatasaray'in baskanisiniz... Sizden para almam soz
konusu olamaz...
Dukkanimi sereflendirmeniz yeter bana...Kesinlikle almam....

Peki usta...Nasil istersen der...aceleyle berber dukkanindan ayrilir Faruk SUREN....

Fikret usta ertesi sabah dukkanini acmaya geldiginde, kepengin hemen onunde 15 adet Galatasaray yoneticisi
sira beklemektedir....
Hakan Boran
Aliçerçili
*

Sülale: tunçalp

« Yanıtla #31 : 11 Kasım 2006, 23:16:11 »

süpeeeeeer!!!!!!!
tebrik ediyorum soner!ellerine saglik.
selamlar
Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #32 : 24 Kasım 2006, 11:25:34 »

Büyük Yalan

Çok eskiden Kral tellallarla halkına bir duyuru yaptırmış ülkemde en büyük yalanı söyleyene bir küp altın vereceğim diye .
Hemen yalancılar sıraya girmiş
1.yalancı kralım bir kuş kocaman arslanı pençeleri ile tuttuğu gibi agaçtaki yuvasına çıkardı demiiiş,kralda bunun yalan olmadığını bazı yırtıcı kuşların hayvanları kaldırıp götürecek güçte olduğunu söylemiş.
2.yalancı kralım ben havaya bir ok attım altı ay yere düşmedi altı ay sonra ok yere düştü demiş kral bunada hemen attığı okun yere düşerken bbir agaca saplanmış ve rüzgarların sallaması ile altı ay sonra yere düşmüştür demiş.
3.yalancı kralım ,ben kral olan bir köpek gördüm demiş kral bunada (eski devirlerde krallık tacı kimin başında olursa kral o olurmuş) o esnada kral camdan aşağıya bakıyormuştur başındaki krallık tacı başından düşüp aşağıda duran köpeğin başına geçmiştir onun için kral olmuştur der.
3.yalancı kayseriden gelmiş kralım benim babam sana geçen sene bir küp altın vermiş der.eğer bu doğruysa borcunu öde yok yalansa ! vadettiğin bir küp altını ver der.   

Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #33 : 24 Kasım 2006, 11:27:31 »

LAZ FIKRASI GİBİ  (gerçek öykü) 

Raporlara yansımayan bir başka konu da, hosteslerin uçuş esnasında taşınabilir elektronik alet kullanan yolcuları engellemeye çalışırken karşılaştığı zorluklar...

THY Kabin Hizmetleri Başkanı Selma İçöz konunun basında sık sık yer almasına, yolcuların cep telefonu kullananları uyarmasına ve konunun uçuş öncesi anonslarda özellikle vurgulanmasına rağmen hala sorunlarla karşılaştıklarını, tam bir başarı elde edemediklerini belirtiyor.

Sabah Gazetesi yazarı Can Ataklı'nın geçenlerde Diyarbakır - İstanbul seferini yapan bir uçağın hostesinden aktardığı olay bilinçsizliğin boyutlarını gösteren çok özel bir örnek:

Pilot uçuş esnasında göstergelerde bir gariplik olduğunu hissediyor ve hostesleri arayarak uçakta hızlı bir tur atmalarını söylüyor. Hosteslerden biri önden üçüncü sırada birinin cep telefonuyla konuştuğunu görüyor ve "Beyefendi, lütfen o telefonu hemen kapatın, bu kadar yolcunun hayatını tehlikeye atıyorsunuz" diyor.

"Beyefendi" telefonu kapatıyor, hostes zaferini kaptana bildirmek için geri dönerken bir de ne görsün, bir sıra arkada birisi daha cep telefonuyla konusuyor. Bu kez daha sert bir şekilde "Az önce önünüzdeki beyi uyardım, siz de duydunuz, ama hala konuşuyorsunuz" diye sızlanıyor. Adam hiç istifini bozmadan cevabı yapıştırıyor: "Benimki önemli değil, çünkü ben arka sıralarda oturan arkadaşımla konuşuyorum."

Hostesimiz Allah'tan Türk mentalitesine karşı efsunlu bir kızcağız, oracıkta şak diye düşüp bayılmıyor, soğukkanlılığını koruyup telefonları kapattırıyor ve uçağın göstergeleri normale dönüyor.

Bu olay dünya fıkraları antolojisinde yer alabilir. Hatta idama mahkum olan Karadenizli'nin, "Söyleyeceğin bir şey var mı" diye sorulduğunda  "Bu da bana ders olsun" dedigi fıkrayı hatırlatıyor ama, işin ciddiyeti nedense sadece uçuş esnasında tehlike atlatan yolcular tarafından anlaşılıyor. Bu nedenle uçuşlarda yapılan uyarıyı bir kez daha tekrar etmekte yarar var: "Şimdi lütfen cep telefonlarınızın kapalı olduğunu bir kez daha kontrol ediniz ve inişten sonra terminal binasına girinceye kadar kullanmayınız.
İbrahim Vural
Aliçerçili
*

Sülale: Vural

Galatasaraylı dogru yoldadır:D

« Yanıtla #34 : 02 Şubat 2007, 13:52:39 »

__ Bir gun tum dunya ulkelerinden feministler bir konseyde toplanmış.
//  Fransız konuşmaya baslamıs.Bir daha kocalarımıza hizmet etmicez.
---İngiliz ona katılmış
-ewt demiş
----Sıra bizim türk e gelmiş o da
-_- - Ewt hanımlar size katılıyorum.Artık bulasık yıkamak falan yok
/// aradan 10 gun gecer.......
--- feminist ler tekrar toplanır
=  ingiliz 1. gun bişey yok tu 2.gunde 3.gun ise yaradı der
=  Fransız İngilize katılır
=) Sıra bizim türk e gelir türk
=) 1. gun bişi goremedim
=) 2. gun de bişi goremedim
=) 3.gun sağ gözüm şisliği biraz inmiş sol gozumdeki morartı gecmişt ti demiş =)=)=)=) =) =) =)=) =) =)
İbrahim Vural
Aliçerçili
*

« Yanıtla #35 : 04 Şubat 2007, 01:12:44 »

Kadının biri doktora gitmiş:
-"Doktor bey benim biraz garip bir problemim var ben çok sık ve fazla osuruyorum, ancak neyse ki hiç ses ve koku çıkmıyor, yine de her dakika her dakika bayağı rahatsız olmaya başladım lütfen bir çare bulun." demiş.Doktorda birkaç ilaç yazmış ve 1 ay sonra kontrole gelmesini rica edip kadını yollamış. Aradan 1 ay geçer geçmez kadın yine pat damlamış.
-"Doktor bey ne yaptınız? Yine çok sık gaz çıkarıyorum ama bu sefer bir koku çıkıyor bir koku çıkıyor, dayanılır gibi değil istediğiniz kadar cam kapı acın saatlerce gitmek bilmiyor." Doktor memnuniyetle cevap vermiş: 
-"Hmmm güzel, demek burnunuzu tedavi edebildik şimdi sıra kulağınızda."
İbrahim Vural
Aliçerçili
*

« Yanıtla #36 : 04 Şubat 2007, 01:15:54 »

Amerikalılar bir gün son teknoloji ürünü mükemmel bir uçak yapmışlar. Bu uçağı düşünmüş taşınmış ve Arabistan’da test etmeye karar vermişler... Ülkenin en iyi pilotuna vermişler uçağı... Uçak havada arıza yapmış. Arap telaşa kapılıp ne yapacağını şaşırmış bu durumda iken monitörde bir yazı çıkmış: "This is American technology, don't afraid." Arap biraz rahatlamış uçak düşerken aynı yazı birkaç kez daha tekrarlamış ve sağ sağlim inmiş adam... Düşünmüşler taşınmışlar elin Amerikanı yapar da biz niye yapmayalım ki? diye düşünmüşler ve aynı uçaktan imal etmişler ve ilk testi Amerikalılara yaptırmak istemişler.... Amerikan pilotu uçarken motorda sorun çıkmış ve uçak irtifa kaybetmeye başlamış... monitörde "don't worry this is arabic technology" yazmış.. neyse pilot rahatlamış... bu bizim uçak gibi demiş ve sakinleşmiş. Aynı yazı iki
-üç kez daha çıkmış ve çakılmaya az kalmışken monitörde bir yazı daha çıkmış : " Repeat after me; eşhedünla ilahe illallah ve eşhedüennemuhammeden abdühü ve rasülühü"
Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #37 : 13 Şubat 2008, 01:17:27 »

Temel
Karadenizde köyün birinde bir çukur varmış ve pek çok kişi içine düşüp
yaralanıyormuş.
Köyün ileri gelenlerinden 3 kişi toplanmış ve çözüm aramaya
başlamışlar. Birincisi demiş ki:
- "Çukurun yanında bir ambulans beklasin ve düşenleri hemen hastaneye
yetiştirsin." İkincisi:
 - "Çukurun yanına hastane kuralım düşenleri yetiştirmesi vakit almaz"
demiş. Sıra Temel'e gelmiş.
 - "Kafanız hiç çalışmıyor" demiş."Bunu kapatalım ve
 Gidelim hastanenin yanında bir çukur açalım"
Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #38 : 13 Şubat 2008, 01:28:49 »

Trabzonlu Temel Aga'nin sevgili torunu Eda'ya verilen ödev ile basi derttedir... Eskisehir'e göç eden arkadasi Niyazi'ye basina gelenleri yazar:

" Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen aksam, geturdi ödevini önüme koydi.. Bi yandan da aglay. Zaten dertlerini hep baga açar.

Dedi ki;

-"Ha bunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadum. Yarin ögretmen beni dövecek."

Dedum ki; "Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk."  Ne mümkün Niyazi kardasum: Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum yapamadum. Usak aglay. Derken bubasi geldi. O da çözemedi. Diyrum oga ki, " damat, senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim, belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur."

Ha, biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk. Tiren görmemis ki... Ne anasi görmis, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardasum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye? Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum, hamsi diy; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay. Biz gelduk araba yaristiriyruk.

Yani efendi, otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler saga otobosun inecegi zamani.. Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun? Usacuklarda sarki yok, türki yok, oyun yok; dayamis matamatigi. Ayuptur... "

Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #39 : 24 Şubat 2008, 19:49:01 »

Temel bir kavahane gelen giden Temel e Babanın cani için bir bardak çay verir misun temelde kıramaz verir

bir gün öyle iki gün temelin üçüncü gün yine temel bababın canı için deyince yok öyle

gece babamı rüyamda gördüm Oğlum mezarım çayla doldi artık çay gönderme dedu

Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #40 : 31 Mart 2008, 23:44:41 »

Adamın biri yasak bölgede balık avlıyormuş hemen bekçi yanına gelmiş ve
- o elindeki ne?
-olta
-oltanın ucundaki ne?
-iğne
-iğnenin ucundaki ne?
-solucan
-sen balıkmı tutuyorsun?
-hayır. solucana yüzme dersi veriyorum
Kahkaha
Yasin Koçak
Aliçerçili
*

Sülale: memiler

« Yanıtla #41 : 29 Nisan 2008, 20:15:51 »

TAKSİM DOLMUŞU
Başlarına gelecekten habersiz üç fenerli bir gün kadıköy-taksim dolmuşuna binmişler. Sallana sallana gidiyorlarmış. Stadın önünden geçerken dolmuşa Shevchenko binmiş. Tabi Fenerlileri görünce dayanamamış, arkayı dörtlemiş. Fenerliler mecburen böyle bir taraflarını dağıta dağıta yola devam etmişler. Köprüyü geçmişler. Bu sefer uzun boylu biri dolmuşa işaret yapmış. Dolmuş sağa yanaşmış kapı açılmış. Fenerlilerin suratı bu sefer iyice asılmış.
Şöför seslenmiş, "Gençler Hakan Şükür binecek arkayı beşleyelim !..."
Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #42 : 28 Şubat 2009, 12:20:48 »

Sürücü dikiz aynasında kendisini izleyen polisi görünce kaçabileceğini
düşünüp basmış gaza.Ancak polisi atlatamayacağını anlayınca, pes edip çekmiş
kenara.Polis arabasından inmiş.Bezgin, kızgın ve de küskün bir sesle:
- Bana bak, çok yorgunum, üstelik keyfim de kaçık. Mantıklı bir özür söyle
yoksa yaktım çıranı!
Kısa bir ara ve Sürücü:
- Karım geçen ay bir polisle kaçtı. Aynada sizin aracınızı görünce, kaçtığı
polis, onu bana geri getiriyor sandım...)
Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #43 : 28 Şubat 2009, 13:21:45 »

Kaynana olmak sanattır...

Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve aşık olduğunu, evlenmek istedigini ve tanıştırmak istedigini söyler.

Ama sadece eglence olsun diye eve 3 kız getirecegini ve annesinin evleneceği kızı tahmin etmesini ister.

Ertesi gün 3 güzel kızla eve gelir.

Otururlar, bir süre sohbet ederler. Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar:

'- Tahmin ettin mi' diye.

Anne duraksamadan cevap verir:

'- Ortadaki kızılsaçlı.'

Oğlan hayretle annesine sorar: '- İnanılmaz, nasıl bildin?..'

Anne cevap verir:

'- Bir tek ondan hoşlanmadım...'
Karalar
Aliçerçili
*

« Yanıtla #44 : 02 Mart 2009, 00:48:34 »

AYNA

İstanbul'dan Karsa gelen bir kadın bir dükkanda aynasını unutmuş.

Ve böylece tarihte ilk kez Kars'a ayna girmiş olmuş!

Kadın gittikten sonra dükkan sahibi aynayı görüp eline almış...

Daha önce hiç kendini görmediği için ölen kardeşine benzetmiş
karşısındakini.

-Adam:- Ey gidi gardaşımm, seni bi daha görmek nasipte varmış !

-Aynayı eve götürüp sarılıp uyumuş kardeşine.

-Karısı bakmış, adam bişeye sarılıp uyuyor !

Almış aynayı bir bakmış bir kadın !
Allah belanı vireee.Bu karıda kim ?

Bi .okada benzese diyerek feryat figan evden çıkmış kadıya gitmiş.

- Kadın; 'Kadı efendi adam beni bu çirkin karıyla aldatiiii'

-Kadı aynaya bakmış ve şöyle demiş : 'Yav bu karıdan çok kavata benziir'
:-))))

« Son Düzenleme: 02 Mart 2009, 00:52:10 Gönderen: Karalar » Logged
Sayfa: « 1 2 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!