Ahmet Uçar
Aliçerçili
Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.
|
 |
« : 08 Nisan 2011, 11:13:11 » |
|
Konya Bozkır Dogumlu Aliçerçi köyünden olan ALİ DEMİR i yakından tanıyalım.
YÖK tarafından ÖSYM Başkanlığı’na atanan İTÜ öğretim üyesi Prof. Ali Demir, titiz, dakik, gece-gündüz çalışan, savunduğu fikirden kolay vazgeçmeyen biri olarak tanınıyor.
YÖK tarafından ÖSYM Başkanlığı’na atanan İTÜ öğretim üyesi Prof. Ali Demir, titiz, dakik, gece-gündüz çalışan, savunduğu fikirden kolay vazgeçmeyen biri olarak tanınıyor.
Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın istifa etmesinin ardından, ÖSYM Başkanlığı’na ‘türbana özgürlük’ bildirisine imza atan akademisyenlerden biri olan İTÜ öğretim üyesi makine mühendisi Prof. Dr. Ali Demir vekâleten getirildi. Üç aylık zorlu süreçte Demir’den aralık ayının sonuna kadar ertelenen 12 sınavı yapması, geçmişteki usulsüzlük ve eksiklikleri açığa çıkarıp düzeltmesi bekleniyor.
Makine mühendisi Ali Demir, üniversitelerde uygulanan türban yasağının kaldırılmasına destek amacıyla 2008’de başlatılan imza kampanyasının katılımcılarından biri. Toplam 3 bin 549 öğretim üyesinin destek verdiği kampanya, 1- 7 Şubat 2008 tarihleri arasında öğretim üyelerinin katılımına açık tutulmuş ve değerlendirmede sadece öğretim üyelerinin kendi e -posta hesaplarından gelen e-postalar ile bizzat telefonla yaptıkları katılım bildirimleri esas alınmıştı.
1982 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Demir, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı ve daha sonra İngiltere’deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Demir, İTÜ’de Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri arasında yer alıyor. Tekstil üretim yöntemleri üzerine yazdığı tez ve kitapları da bulunan Demir’in önünde ilk etapta, ertelenen 12 sınavla, iptal edilen KPSS eğitim bilimleri testinin yapılması var. Demir ve kurulacak yeni ekibinin yeni sınav takvimini en kısa sürede kamuoyuna duyurması bekleniyor.
Demir sınavlarla uğraşırken, YÖK yetkilileri de ÖSYM’nin yeniden yapılandırılması ve skandallara ilişkin sorulara yanıt arayacak.
Öğrencileri: Zor biri...
Facebook’ta ‘Prof. Dr. Ali Demir’in öğrencileri’ başlıklı bir grup bulunuyor. Gruba 29 öğrenci üye.
Grup sayfasının tanıtımında, ÖSYM’nin başına getirilen Prof. Dr. Demir hakkında, “Ali Demir gördüğüm en zor insanlardan biri, lugatinde bahane adında herhangi bir kelime mevcut değildir, aşırı idealist, herşeye rağmen bir İTÜ aşığı olarak tanımlayabileceğim biri” ifadeleri yer alıyor. Ali Demir’in dikkat çeken ilgi alanı ise filament iplik. Demir, pek çok sanayi kuruluşuna, filament iplik üretim ve tekstüresi alanında teknolojik danışmanlık yapıyor.
YÖK tarafından ÖSYM Başkanlığı’na atanan İTÜ öğretim üyesi Prof. Ali Demir, titiz, dakik, gece-gündüz çalışan, savunduğu fikirden kolay vazgeçmeyen biri olarak tanınıyor. Ölçme değerlendirme alanında çalışması olmayan Prof. Demir’i, öğrencileri ise şöyle tanımlıyor: “Aşırı idealist. Lugatinde bahane yoktur.”
Doktorası İngiltere’den
İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Demir, Tasarım Mühendisliği’nde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra doktorasını İngiltere’deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi’nde yaptı. İTÜ’de Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nün yanı sıra Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapıyor. 1959’da Konya’da doğdu ve iki çocuk babası. İngilizce ve Almanca biliyor. Büyük kızı Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenci. Diğeri ise bu yıl üniversite sınavlarına girdi ve ablasıyla aynı okulu kazandı. Demir’in eşi de diş hekimi.
Tekstil danışmanı
Tekstil alanında birçok projede danışmanlık yapan, TÜBİTAK’ta birçok proje yürüten Demir’in yeni göreviyle ilgili olarak, ölçme ve değerlendirme alanında çalışmaları bulunmuyor. Demir, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, öğrencilerinin oluşturduğu, “Prof. Dr. Ali Demir’in Öğrencileri” adlı grupta “Ali Demir gördüğüm en zor insanlardan biri, lügatinde ‘bahane’ adında herhangi bir kelime mevcut değildir, aşırı idealist, herşeye rağmen bir İTÜ aşığı olarak tanımlayabileceğim biri” sözleriyle anlatılıyor.
|