09 Haziran 2026, 06:40:49 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Allah'la Kul Arasına  (Okunma Sayısı 2394 defa)
Mehmet Sayın
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« : 03 Mart 2010, 23:52:11 »

Allah'la Kul Arasına

Serdengeçti - Seçme Yazılar

Serdengeçtiyi dini neşriyattan dolayı mahkemeye verirler. Savcı, “Sayın hakimlerim, bunlar kulla Allah arasına giriyorlar, dini siyasete alet ediyorlar...” gibi ithamda bulunur.

Mahkemede Serdengeçti hemen atılır:

- Hayır,biz Allah'la kul arasına girmiyoruz. Kendileri Allah'la kul arasına polisi sokuyorlar, deyince hakimler şaşırırlar. Maznundan sorarlar:

- Ne demek istiyorsun?

Serdengeçti anlatmaya başlar:

- Efendim, bilhassa Malatya hadisesinden sonra peşimde iki polis beni gölgem gibi takip etmeye başladı. O kadar ki Cuma günü camii kalabalık olduğu için camiinin dışında namaz kılıyordum. Sağıma selam verdim; baktım: Üç-beş adım ileride beni takip eden boynunda mavi atkı bulunan sivil polis... Soluma selam verdim: Bir diğeri... İkisini de iyi tanıyordum. Biri sağımda, biri solumda. Sevap ve günah melekleri gibi... Ben namaz kılarken acaba nereye, nasıl kaçabilirim. İsa gibi göğe mi uçacağım; Musa gibi mucize mi göstereceğimi sanmış bu adamlar!.. İşte bu adamlar Allah'la kul arasına polisi sokan zihniyetin mümessilleri... deyince hakimler biraz daha şaşırırlar. Tabii savcıda mecal yok!..

Osman zeki yüksel Serdengeçti net

Ömer Gül
Aliçerçili
*

Sülale: Gül (haci Mehmet Sulalesi)

« Yanıtla #1 : 08 Mart 2010, 09:39:05 »

Beni kimse takip etmiyor ve allah ile arama kimse girmiyor.
Neden acaba?
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!