22 Nisan 2026, 22:44:57 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 »
  Yazdır  
Gönderen Konu: Radyo/Televizyon/Bozkırlılar  (Okunma Sayısı 13450 defa)
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« : 06 Ocak 2010, 11:01:01 »

"Aslan Mustafa(Mustafa Çil) / Radyo Mavi Karadeniz"

Bozkırımızın bağrından çıkmış, "Aslan Mustafa," nam salmış,ün sürmüş,türkü olup çığrılmış bizler,bizi bileli.

Kaşık oyunlarımıza nakşetmişiz.

Aslan Mustafa yaşar olmuş,Radyo Mavi Karadeniz'de...

Hafta içi her gün sabah 09-11 arası canlı,canlı yayın yapmakta.

Konya merkezli Orta Anadolu türkülerini dinlettirmekte,gurbetin beton yığınları arasında sıkışmışlara,çıkış yolu,taze bir nefes olmuş.

Bu mesajı "Bülbül feryat etti,ben de ağladım" türküsünü inter net üzerinde Aslan Mustafa'yı dinlerken yazıyorum.

"Oynamayın kaşığı kırılsın..."

Bozkırımızın kültür-sanat elçisi,Türkiyemize,Dünyaya taşıyanı,Aslan Mustafa'ya teşekkürlerimle,başarılarının devamını diliyorum.

"Tam desdek,hep desdek;Aslan Mustafa gitti..."
« Son Düzenleme: 24 Ekim 2010, 09:49:30 Gönderen: Ali Rıza Özaslan » Logged

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #1 : 29 Ocak 2010, 14:50:05 »

Karlı-dumanlı dağların zirvelerinden,

Bozgır'lıların üzerine doğan,kültür-sanat güneşimiz,Aslan Mustafam...

Abdurrahman Yalçınkaya'dan,

"Zabahınan  güneş de vurur duvara"

çalışması bütün Bozgır'lılar ve Anadolumuza gelsin...

Kadıköy'den,Bozgır Delisi,Meyre'li Özel Güvenlik...

Mavi 3969 gönderiniz mesajları...
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2010, 14:54:45 Gönderen: Ali Rıza Özaslan » Logged

Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2010, 21:13:43 »

abi bu aslan mustafa bizim pitnikte sunuculuk yapan mustafa galiba olsa gerek peki radyonun firakansı kac.. veya internet üzerinden nasıl dinleye biliriz bi bilgi verirsen sevinirim

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2010, 12:39:22 »

ta kendisi ahmet yeğenim  mavikaradeniz 106,4 yaz  saat  9  / 11 arası dinleye bilirsin
isteklerinide  mail olarak atıp dinleye bilirsin hafta içi her gün

iyi dinlemeler
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2010, 15:08:24 »

abi bu aslan mustafa bizim pitnikte sunuculuk yapan mustafa galiba olsa gerek peki radyonun firakansı kac.. veya internet üzerinden nasıl dinleye biliriz bi bilgi verirsen sevinirim

Kahkaha

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2010, 08:01:09 »

MAVİ

boşluk bırakıp

mesajınızı yazın

3969 'a

Gönderin...

Cezayir

Cezayirin mermer evleri
İçi dolu ağaları beyleri

Cezayir Sultan Cezayir

Sokakları mermer taşlı
Güzelleri hilal kaşlı

Cezayir Sultan Cezayir

Kalk sevgilim sabah oldu
Üstümüze güller doldu

Cezayir Cezayir Sultan Cezayir

Cezayirin gemileri yağlanır
Yağlanırda dört yanından bağlanır

Cezayir Sultan Cezayir

Bütün Meyre'lilere ve Bozgır'lılara Gelsin.

Aslan Mustafam,iyi ki varsın.

Hep Desdek,Tam Desdek...

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #6 : 30 Mart 2010, 10:41:33 »

ASLAN MUSTAFA

KÜLTÜR-SANAT GÜNEŞİ

ASLAN MUSTAFA / RADYO MAVİ KARADENİZ

Hafta için her gün 09:00-11 arası canlı yayında.

Müzik ağırlıklı proğramlarını,zaman,zaman canlı yayın konuklarıyla devam ettiriyor.
Bizleri türkülerimizle MEST ediyordu,bu tür yayınlarla daha bir MEST ediyor.

Garlı-Dumanlı Dağların zirvelerinden,Bozgır'ın-Bozgır'lıların üzerine doğan KÜLTÜR-SANAT GÜNEŞİ

ASLAN MUSTAFA...

29 Mart 2010 Pazartesi Günkü Proğramında

Söğüt kasabası belediye ve dernek başkanlarını misafir etti.İki saat boyunca faydalı,eğlenceli, zamanlar yaşadık,telefonlarla,mesajlarla iştirak edenler ve radyo başındaki biz dinleyiciler.Bizim oralara gittik,geldik,nefeslendik,pozitif enerji depoladık.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ

Sayın Ramazan ÖĞÜT Bey'in sohbetinden ben de iz bırakanlar:

1978 Konya İmam Hatip ve İlahiyat Fakültesi mezunu,Kur'an Kursalarında eğitimci,idareci olarak çalışmış,emekli olmuş.Fakat hemşerileri emekli etmemiş.Hizmetlerine belediye başkanı olarak devam etmesi için teveccüh göstermişler.

"Müslümana dünya da rahat yok..." Duyguların bu cümle ile özetlediler.

2004-2009 İki dönemdir devam etmiş bu hizmetleri.

İki gündür İstanbul'da olduklarını,ziyaret amaçlarının hemşerileriyle buluşup,durum değerlendirmesi yapıp,hedeflerini,çalışmalarını paylaşmak diye devam ettiler:

- Anadolu ve Avrupa yakasında iki toplantı yapılmış.İstanbul'daki hemşerilerinin MEMLEKET-SILA ŞUURU na hayran olduklarını ve şükranlarını sunduğunu,

- Maddi sıkıntılara rağmen projelerinin % 80 ini bitirmişler,yarım kalan yatırımları tamamlamışlar;

-İçme ve sulama suyu projelerini,İller Bankası katkılarıyla halletmişler:

"Göksu akmış,biz bakmışız..."

-İlköğretim okuluna yeni bina kazandırmışlar ,hem de kalorifer ısıtmalı.12-13 Öğretmen kadrosuyla devam eden eğitimiyle,

-Kasaba girişinde tek arabanın zor geçtiği köprü ve yolu,aynı anda üç araba geçecek hale getirmişler, Sayın Muharrem Candan vekilimizin katkılarını anmadan geçemem,

- Ana caddeleri çamurdan kurtarmışlar,kilit taş döşeyerek,Camii şadırvan ve tuvalet düzenlemesi yapılmış,

-Elektrik şebekesini yenilemişler.Rüzgar ve hava şartlarına karşı tedbir olarak,

-Mayıs ayında üç mezarlığın iç ve dış çevre düzenlemesini yapacaklarını,

- Alt yapı malesef yapılamamış,lakin İller Bankasına proje vermişler,% 75 kredi,%25 kendi kaynaklarıyla halledeceklerini,

- Göksu-Mavi Tünel için hayli dertli.Suyun geçtiği topraklar hasretken bu suya,Konya ovasına götürmesine,

-Yine,İller Bankası,Tarım İl Müdürlüğü katkılarıyla bütün arazilerinin "DAMLAMA SULAMA" sistemine kavuşturmuşlar,

-BOZKIR BARAJI;zaten yetersiz olan ekilebilir toprakları,tamamen baraj havzasına giriyormuş:

"Bir avuç toprağımız vardı..."

- Bunun yanında baraj havzasındaki araziler tapusuz olduğundan sıkıntılarının had safhada olduğunu,

-1963 Yılında havadan çekilen harita da buralar ORMAN görünmesine rağmen,zamanla tarıma açıldığı için bu gün eser yok,ORMAN dan,

- Çözüm olarak,yerinde inceleme ile durum tesbiti ve halkının mağdur edilmemesi,

-Mevlana kalkınma fonu / Özel idare / Kaymakamlık kanalıyla BAĞCILIK ve KİRAZ yetiştiricilerine her türlü desdeğin verileceğini,

- Bunlara ilaveten,kasablarına,hemşerilerine,halkına hizmet için kararlılık ve inatla çalışmaya devam edeceklerini,

-Veee kasabasını ve meselerini duyurmak için misafir eden ASLAN MUSTAFA ya,RADYO MAVİ KARADENİZ e,katılanlara,dinleyenlere teşekkürleri ile tamamlamıştır sohbetini.

DERNEK BAŞKANI

Sayın Ali Bey'de bu sohbete ara,ara katılıp,duygu ve düşüncelerini paylaşmıştır.

- 2002 Yılında Konya merkezli kurduklarını derneklerinin:

- Konya mahalle temsilcilikleri,Kasabalarında temsilcilik,İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakası temsilcilikleri ile hemşerilerinin hizmetinde oldukların,

-Yeni göreve gelmişler,EĞİTİMCİLER den oluşan yönetim kurulu olarak,

- Amaçlarının öğrencilere BURS vermek,eğitime-insan yatırım olduğunu,

-Her yıl yapıla gelen PERŞEMBE YAYLASI buluşmalarının; bu yıl yapılıp,yapılmayacağını kasaba halkı,Konya,İstanbul'daki hemşerileriyle görüşmeleri neticesine karar vereceklerini,

- Devraldıkları HİZMET BAYRAĞINI hizmet aşkıyla daha ilerilere taşıyacaklarını vurgulamışlardır.

Proğrama Rıza Konyalı'dan Şerife Hanımla veda edelim mi?

Hey Hey Hey Heyyyyyyyyyyyyy

Şerif hanım odaları köşeli,köşeli
Edalım hey hey heyyyyyyyyyyyy
Tenhalarda görüşelim
Gizli gizli buluşalım hey hey heyy

Şerife hanım su doldurur ırmaktan
Altın yüzük fırladı gitti parmaktan
Tenhalarda görüşelim

Şerife hanım Ata biner estirir
Ayağını Üzengiye gıstırır
Tenhalarda görüşelim
Şerife hanım hey hey heyyyyyyyy

Aslan Mustafa Gittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
« Son Düzenleme: 30 Mart 2010, 18:27:13 Gönderen: Ali Rıza Özaslan » Logged

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #7 : 02 Nisan 2010, 18:48:57 »

"BİR GÜN DE DÖRT MEVSİMİ YAŞAMAK İÇİN"

Aslan Mustafa Başlıyor

Ben bu sevda ateşinde kavruldum
Saçlarını rüzgar sandım savruldum
Felek büktü kolum kanadım kırıldım
Sen de beni bilmemişsin ne deyim

Ağustos'ta kar istedin kış oldum
Gel dedinde dağlar aştım düş oldum
Sen ağladın ben gözünde yaş oldum
Sen de beni bilmemişsin ne deyim,ne deyim

Mustafa Yıldızdoğan çalışması dinledik.

Aslan Mustafa Geldiiiiiii

2 Nisan 2010 Cuma

Cumanız mübarek, işleriniz kolay,hastalarımıza şifalar dileyerek iki saatlik buluşmamıza başlıyorum.

Bu gün misafirlerimiz:
Büyük Hisarlık Belediye ( Ali Arlı ) ve Dernek Başkanları (Mustafa Aydın).

BELEDİYEMİZ

Ali başkanımız ayağının tozuyla gelmiş tabir caizse proğrama.
Havalar,sular,memleketde ne var yok derken yarenliklere geçildi.

Belediyenin hizmet ve yatırımları hakkında:

-Alt yapı öncelikli olarak,projesi oluşturulmuş,onaylanmış,ihalesi yapılmış,2010 Haziran gibi başlanıp kısa zamanda bitiriceğini,

-Ağaçlandırma çalışmalarına devam ettiklerini,Yayla için ağaç ve toprak etüdü,coğrafi şartalar rakım yüksekliği
(1850) dikkate alınarak nasıl bir yol takip edeceklerini,

-Bahar ve Yayla Pikniği ve Buluşması hakkında:

30 Mayıs 2010 İstanbul ve 30 Temmuz 2010 Yayla

olmak üzere hemşehrilerini buluşturacaklarını,

-Yayla Piknik Alanı Tesislerinin az bir eksiğinin kaldığını,dönüşte onları da tamamlayacağını,buluşmaya hizmete alınacağını,

-Tarım İl ve İlçe Müdürlüğünü nezdinde BAĞ  ve KİRAZCILIK için her türlü desteğin,Mühendislik de dahil,4 yıl boyunca karşılanacağını,

YAYLA DONDURMASI

-Başkanımız, Yayla Buluşmasında herkese ikram edileceğini duyurdu da,ne dir bu YAYLA DONDURMASI?

Yıllar önce Bozkır Cuma Pazarında oğlu Mehmet dondurma ister,biraz rahatsızdır çocuk,lakin hayır de diyemez:

-Söz oğlum köye varalım sana YAYLA DOMDURMASI yedireceğim der,der de bu günlere kadar ünü gelir.

KAR VE PEKMEZİN BULUŞMASINDAN ibarettir.

Tabii Mehmet'in çok hoşuna gider,iştahla yer.Zaman,zaman bu gün bile baba haydi bir Yayla Dondurması yiyelim dermiş.

-30 Temmuz 2010, Dört Mevsimin Aynı Günde Yaşandığı,Bir Kamyon Kar ve Kafi Miktar Pekmezli,Yayla Dondurması Buluşmasına bütün Bozkır'lıları,Büyük Hisarlık'lar başta olmak üzere davet ederek sohbetini tamamladı.

DERNEK

Başkanımız Mustafa Aydın,1961 Hisarlık doğumlu,ilk okulu köyünde bitirmiş,İstanbul,Küçük Pazar'da Etliekmek,lokanta işleticisi,sahibi.

Bozkırlılar Derneğinin faal olarak yönetim kurulu üyesi,CENTİMEN BAŞKAN lakabının layığıdır.

Özellikle Nisan ayında yapılacak;

BOZKIR KÖY VE KASABA DERNEKLERİ ARASI FUTBOL TURNUVASI hakkında değerlendirmelerini paylaştı:

-Köy ve Kasaba Dernekleri arasındaki kaynaşmanın  sağlanamasında büyük emekleri olan

Lokman Ciğerci ve Ahmet Ayyıldız Başkanlarımıza ve

bu kaynaşmaya desdek veren dernek başkanları,yönetim kurulunlarına şükranlarını  sundu.

Bozkır'lılara,Bozkır'a yakışacak,güzelliklerin yaşanacağı bir turnuva temenni ettiler.

Abdurrahman Yaçınkaya'dan bir çalışmayla,

Sabah olur güneş vurur duvara
Allı gelin senin gocan hovarda
Faydasız kerpici koyma duvara
Yağmur yağar emeklerinin zayi olur

Aman aman allı geli allı gelin

Çeşmenin başına uzanmış yatmış
Kaşına gözüne kuş yuva yapmış
Seni sarmalara kıyamazdım
Elin berduşuyla sarılmış yatmış

Aman aman allı gelin allı gelin

Aslan Mustafa Gittttiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2010, 17:57:21 »

Radyo Mavi Karadeniz / Aslan Mustafa / Geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

09-11 arası canlı,canlı Bozkır kaşık ekibi,Esintileri,kulaklarımız pası silinsin.

Sloganımız

Sesiniz çıksın,Sesimiz çıksın.

Ve bir açık davet:

Konya-Bozkır ve İç Anadolu Dernekleri, kapımız her zaman sonuna kadar açık,buyrun gelin misafirimiz olun,burdan sesinizi duyurup,projelerinizi anlatın.

Çaylar benden.

Lüzumu üzere açıklamak istemiş,

Aslan Mustafa'dan duyrulur.

Evet tüm hızıyla devam ediyoruz,oynamayın kaşığı kırılsın.

Hey hey heyyyyyyyyyyyyyy.

Bu gün telefonla Konya-Ilgın Dernek Başkanımız bağlandılar:

-Hafta sonu, Gebze Konyalılar Derneğinin Bayramoğlu'da düzenlediği kahvaltılı toplantısına iştirak ettiğini,

-Şunu bir kez daha gördüm ki,Konyalılar arasındaki birlik,beraberlik,dayanışma,kaynaşma olgunlaşıyor,

-Sanayici,iş adamı,siyasetci,bürokratlar,bu çoşku seline kapılmışlar,ses vermişler,sesimize,

-Çağrılan,davet edilen her yere gittiğini,

"Çağrıldığın yere erinme,çağrılmadığın yere görünme.

Sesiniz çıksın,sesimiz çıksın..."

diye özetlediler.Teşekkür ediyoruz Başkanımıza bilgilendirmeler için.

Aslan Mustafa çağrısını yineledi:

Kimse sitem etmesin ki:

Derneklerimize,sivil toplum kuruluşlarımıza MİKROFUM her zaman açıktır.Ben kimseyi davet etmiyor,bana gelen davetleri kabul ediyorum.

Bozkır dedikleri büyük kasaba
Sevilen güzelller gelmez hesaba

Aslan Mustafa Gitttttttiiiiiiiiiiiiiii.

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2010, 08:04:09 »

Aslan Mustafanın Doğuşu

Yıl 2006.Günlerden Cumartesi, konfeksiyoncu Mustafa Çil yanımı geliyor, Selamünaleyküm Ahmet, Aleykümselam Mustafa abi hoşgeldin, hoş bulduk, abi bi heycan var sende hayırdır?

Ahmet radyo programı yapıcağım, hangi radyo abi, MaviKaradeniz, abi öyle bi radyomu var?

Tabi o güne kadar böyle bir radyonun oldugundan haberi olmayan ben sormak zorunda kaldım, Karadeniz fm i biliyordum, fakat MaviKaradeniz'in oldugunu o gün ögrendim.

Ahmet becere bilirmiyim sence? Abi aslanlar gibi becerirsin senden iyisi mi becerecek bu programı diye, konuşurken aslında programın ismi yavaş yavaş çıkmaya başlamış idi.

Pekala Ahmet sence programın adını ne koyalım, abi programın adını daha bulamadın mı?

Hayır abi adı belli biliyorsun, bizim BOZKIRIMIZIN Aslan Mustafa parçası var, hem senin isminde mustafa, bence programın adı ASLAN MUSTAFAM OLSUN.

Aslında benimde çok sevdigim Zeytinburnu belediyesinde ses düzen şefi ARİF ÜNAL ÖZİNCE abim ona her telefon açışımda, amanın gel gel gel aslan mustafam diyerek bana cevap verir o zaman ikinizi de kırmayıp programın ismini Aslan Mustafam koyacam diyerek ayrılmış idi.

Daha sonla MaviKaradenize giderek benim programın ismi Aslan Mustafam olsun, buyurun buda cıngılım diyerek bizim meşhur Aslan Mustafam Türküsünü dinletince, Mavi Karadeniz fm yöneticileri hayret ederek, adama bak cıngılı bile yaptırmış diyerek hayret etmişler.

Daha sonralar tabiki bizim Bozkırın türküsü oldugunu anlatmış onlara ASLAN MUSTAFAM,Mustafa Çil abim, İç Anadolumuzun sevilen parcalarını çalarak bizleri neşelendirdigi, gibi zaman zaman sıkca BOZKIRIN BOZKIRLILARIN Sesi olmaya devam etmekle, Bozkırın sorunlarını dile getirmekle beraber, Karadeniz ve İç Anadolu arasında da köprü bağıda kurmaktadır.

Bizlerde İç Anadolumuzun sesinin daha iyi duyurulmasını istiyorsak, bu güzel insana sponsor olarak, mesajlar göndererek, ona sahip çıkmamız gerekmektedir.

Aslan Mustafam yapmış oldugu proğramlarla İç Anadolu'da ve Türkiye'de tek degişik proğram yapan radyocu olma özelliğini de taşımaktadır.

Ahmet Uçar
Bozkirder Com
17 Nisan 2010

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #10 : 06 Mayıs 2010, 21:21:30 »

Bozkır ve İç Anadolu'dan esintilerle yayınına devam ediyor Aslan Mustafa.

Gönül artık son gişede
Ne Fatma'da ne Ayşe'de
Unutulmuş bir köşede
Yanlızım,yapa yanlız

Ne karşımda duran olur
Ne kapımı vuran olur
Kapım hasret vurulmaya
Yanlızım yapa yanlız

Mustafa Yıldızdoğan yorumuyla başlar her gün proğramı.

-Her Çarşamba ve Pazar günü,Küçükpazar Mevlana Lokantasında etli-bulgur pilavı,havaslılarını beklermiş.

Kamil Abalıoğlu

Namı diğer,iki dirsek bir boru,Kamil Abalıoğlu.Telefonu açarken ki ilk hitabı,her kim olursa olsun:

-Can cağızım nasılsın?

Sesimizi duyuruyorsunuz radyomuzun dinlendiği,ulşatığı yerlere,biz dinleyicilerimizin eseriyiz,onlar olmazsa bizler bir hiçiz.

Çok teşekkür ederim efendim,Estağfirullah,başarılar dilerim efendim.

İşte böyle şeker bir adam,Kamil Abalıoğlu.

Aslan Mustafa'nın proğramı ve mikrofonu özellikle Bozkır insanının,sivil toplum kuruluşlarının hizmetinde.

Ne diyorduk:

Sesiniz çıksın-Sesimiz çıksın/Hep desdek-Tam desdek

Seher yeli bizim ele uğrarsan
Bağrıma taş bastığımı söyleme
Söyleme,söyleme yara söyleme
Deli deli de estiğimi söyleme söyleme

Belki bir gün çıkar gelir diyorlar
Gönül muradını alır diyorlar
Seven sevdiğini bulur diyorlar
Umudumu kestiğimi söyleme söyleme

Aslan Mustafa Gitttttttttiiiiiiiiiiiiii

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2010, 11:41:39 »

Nar-ı Bülbül

Bedia Akartürk-Sami Çelik

Bu akşam canlı-canlı Flas TV deler.Saat:19.30-23.00

Süpriz B.Hisarlık Kaşık Ekibi ve Aslan Mustafam da olacak.

Bozkır havalisinde geleneksel hale gelen şenliklerimiz

Gurbetten Sılaya/Kültür Şenlik Piknik ve Festivalleri

11 Temmuz 2010

-Çağlayan (Sarıaot Yaylasında)

-Sorkun    (Sorkun Yaylası-Beşpınar)

18 Temmuz 2010

-Akçapınar (Çamlıkta)

-Hacılar

-Söğüt

24-25 Temmuz 2010

-Harmanpınar (Sorkunca)

-Ulupınar

-Sazlı

-Yalıhüyük(Yaylada)

-Kuşça

1 Ağustos 2010

-Aliçerçi

-Bağyurdu

-Baybağan

-K.Hisarlık (Muratlar mahallesinde Pilav)

8 Ağustos 2010

-K.Hisarlık(Erenler tepesi)

Güzel günler bizleri davet eder,ne dersiniz Bozkırlılar?

Kaynak: Aslan Mustafam
             Siristas com

Aslan Mustafam Gitttttttttttiiiiiiiiiiiiiii.

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #12 : 24 Ekim 2010, 09:48:04 »

Tempo Tv'de ki Bozkır Gecesi İzlenimleri

Aslan Mustafa olarak ta tanınan aslen Bozkır İlçesi Sazlı köyünden olan spiker Mustafa Çil ile Sanatçı Eda’nın birlikte sunduğu Bizim Oralar adlı televizyon programı Tempo Tv’de 21 Ekim 2010 Perşembe gecesi saat 23:15’de canlı olarak yayınlandı.

Programa İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, Araştırmacı Yazar ve İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Ülker ile 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen Bozkırlılar Pikniği’nde Bozkır Bey’i seçilen İstanbul’daki Kuşça Köyü Dernek Başkanı olan Çetin Öğütçüoğlu konuk olarak katıldılar.

Programa ayrıca, Hisarlık Dernek Başkanı Mustafa Aydın, Hisarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parlak, Çağlayan Dernek Başkanı Hasan Geyik, Akçapınar Dernek Başkanı Hasan Ciğerci, Ulupınar Dernek Başkanı Alican Karakuş, Bağyurdu Vakfı’nı temsilen Recep Dinç ve Ali Osman Özdemir, Aliçerçi Dernek Başkanı Abdullah Yüksel, Bademli Derneğini temsilen Bahadır Şahin, Harmanpınar Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ergüven ve çok sayıda misafir de katılmışlardır.

Aslan Mustafa ile Sanatçı Eda’nın birlikte Bozkır’da çekimlerini ve röportajlarını yaptıkları görüntülerin ara ara VTR olarak sunulmasından sonra, İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız;

Derneğin 2009 Ekim ayından 2010 ekim ayına kadar 1 yıllık süre içinde İstanbul Mehmet Akif Ersoy Ormanlarında bütün Bozkırlıların katıldığı bir pikniği gerçekleştirdiğini,

İstanbul’daki Bozkır köy ve kasaba dernekleri arasında bir futbol turnuvası yaptıklarını,

25 Eylül 2010 tarihinde Zeytinburnu’nda Yöresel Günler etkinliklerinde Zeytinburnu’nda faaliyetlerini sürdüren il ve ilçe dernekleri arasında en çok seyirciyi toplayarak çok önemli bir şölen gecesi yaptıklarını belirterek Bozkırlılar Derneği’nin bundan böyle faaliyetlerini gittikçe artıracağını belirtmiştir.

Daha sonra Araştırmacı Yazar ve İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Ülker konuşmasına

“Hoşgeldin Pazarı”

isimli meşhur Bozkır şiiri ile giriş yaparak başlamış,

19 yüzyıl Bozkır Halk Ozanı Aşık Mehmed’in “Bozkır Destan” adlı şiirini okuyarak devam etmiş, daha sonra Bozkır’ın tarihçesi hakkında bilgi verip, Bozkır adının kaynağını açıklamıştır.

Osmanlılar zamanında Osmanlı Ordusu’nun Viyana kapılarına dayandığı vakitlerde Bozkır’dan asker toplandığını ve bu savaşta Bozkırlıların çok büyük faydalar sağladığını söyleyen Ali Ulvi Ülker tarafından daha sonra Bozkır Şarkısı, Bozkır Türküleri’nin de tanıtımını yapılmıştır.

2010 yılında İstanbul’da düzenlenen Bozkırlılar Pikniği’nde Bozkır Bey’i seçilen İstanbul’daki Kuşça Köyü Dernek Başkanı Çetin Öğütçüoğlu’da kendisinin Bozkır Bey’i seçilmesinden son derece memnun olduğunu söylemiş ve önümüzdeki yıl da tekrar Bozkır Bey’i seçilmek için gereken mücadeleyi yapacağını belirtmiştir.

Programa katılan Hisarlık Dernek Başkanı Mustafa Aydın, Çağlayan Dernek Başkanı Hasan Geyik, Akçapınar Dernek Başkanı Hasan Ciğerci, Ulupınar Dernek Başkanı Alican Karakuş, Bağyurdu Vakfı’nı temsilen Recep Dinç, Aliçerçi Dernek Başkanı Abdullah Yüksel, Bademli Derneğini temsilen Bahadır Şahin’de kendilerini ve Derneklerine ait faaliyetleri tanıtıcı konuşmalar yapmışlardır.

Tempo Tv’de, Aslan Mustafa ve Eda’nın canlı yayında birlikte sunduğu 21 Ekim 2010 Perşembe gecesi 23:15’de başlayan Bizim Oralar adlı televizyon programı,

Ahmet Ayyıldız, Ali Ulvi Ülker ve Çetin Öğütçüoğlu’nun konuşmalarından Bozkır İlçesi’nden ve özellikle Cuma Pazarı’ndan çekilen görüntülerle,

Bozkır Kaymakamı, Bozkır Belediye Başkanı, İlçemizden bazı esnaf ve vatandaşlarımızın görüşlerinin de alındığı röportajlarla devam ederek, 22 Ekim 2010 Cuma günü saat 02.00’de bitirilmiştir.

Kaynak:Bozkır Gündem Gazetesi

Siristad com
Yakup Çetin/22 Ekim 2010

Not:Yakında Harmanpınar Kasabasında çekimler yapılacağı duyrulmuştur.

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2010, 13:22:21 »

Bizim Oralar / Bayram Hediyesi

"Bu bayram kurban kestiniz mi?

Kurbanınız Aslan Mustafam Olsun!.."

Hayatın temposu Tempo TV ‘den armağan bayram eğlencesi.

Bizim Oralar Ekibi bayram çoşkusuna,Bozkırlıca bir proğram armağan ettiler,stüdyoda ve ekranları başında,yurt içi,yurt dışında yaşayan Bozkırlılara

Teşekkürler,iyi ki varsınız ve bizlerlesiniz.

18 Kasım 2010 Perşembe Saat:22:30-01

Aslan Mustafam & Eda sunumu ile çoşkumuza çoşku katanlar:

Yapımcı Sami Aydın,Sanatcı Niyazi Coşkun,Kameraman Pervez Aliyev;

Stütyodaki Bozkırlılar,Yalıhüyük’den,Sopran’a,Hiraslık’dan,Kuşca’ya buram,buram Bozkır kokan güzel insanlarımız.

Eda ve Niyazi’mizle Bizim oralara gittik,geldik.Gurbetde yaşadık,Bozkırımızın hasretini,türkülerimizle,oyunlarımızla.

Canlı telefon bağlantıları,tellerden ses getirdi,döküldü içler,bayramlar kutlandı,mübareklendi.

Konya-Antalya-Giresun-Fransa-Avusturya ses verdi,sesimize.

VTR lerde İstanbul’daki Bozkırlı esnaflarımızın iş yeri ziyaretleri,tanıtımları,hoş sohbetleri keyfimize,keyf kattı bu bayram akşamında TV başında.

Gecenin ilerleyen,uykulu saatlerine inad,bitmedi eglencemiz,dinmedi hasretimiz.Bundan böyle “Bizim Oralar” proğramıyla alışmalıyız “uykusuz gecelere…”

Bozkır kasaba ve köylerinde yapılan çekimler bir bir ekranlara taşınıyor,Hacılar-Kuşca-Harmanpınar.

Maşaallah Bozkırlılar yurt tutmuş Tempo TV’yi.

Aslan Mustafam & Eda(her Perşembe 23.15-01-02)

Mehmet Ceylan her Pazar 12.30(bu hafta Konya Dernekleri proğramı var)

Bizim Oralar ekibine tebrik,başarı dileklerimle teşekkürler.

Bozkırlılara imkan tanıyan Tempo TV Yönetimine şükranlarımı sunuyorum.

Bayramınız Mübarek Olsun Bozkırımın Güzel İnsanları...

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2011, 12:05:35 »

Seyrantepe’den seyreyledik Sazlı’yı

Ömrünü Sazlı köyü ile haşır,neşir yaşamış,orada rahmeti-rahmana kavuşmuş,toprağının bağrında yatan Sofuların Eyşe  teyzem ve cümle geçmişlerimizin ruhlarına ithaf olunur…”

Bizim Oralar-Sazlı köyümüzün tanıtım proğramından,aklımın avlusunda kalanlar:

Uykusuz geceler Tempo TV de,Bizim Oralar ekibi Eda-Aslan Mustafam sunumu,Sami Aydın yapım ve yönetiminde,Seyrantepe’den seyreytirdiler Sazlı’yı.

Her Perşembe saat 23:15 de yerinizi almayı unutmayın Tempo TV de,çaylar Aslan Mustafam’dan.

Perviz Aliyev’in çekimleri,görüntülerle Sazlı’ya doğru yollara koyuluyoruz,koltuklarımıza kurulurcasına.

Orda bir köy var uzakda,
  O köy bizim köyümüzdür
  Gitmesek de görmesek de
  O köy bizim köyümüzdür
  Sazlı,Sazlı’mızdır…

Sazlı coğrafyası kardan,beyazdan gelinliklerine bürünmüş,beyaz atlısını bekler,gözü yollarda.

Konuşmacılar:

Sazlı Dernek Başkanımız Hasan Hüseyin Keser,
İş adamlarımız: Hayati Ata ve Mehmet Bey.
Türübünde yerlerini almış,konuşur olmuşlar,çocuk gönüller de.

Büyüyünce ne olacaksın sorusuna muhatab olan şirin çocuk:

Cumhurbaşkanı..!

Bu cevap yaşayacağımız yoğun proğramın işaret fişeği düşürmüştü içimize,sütüdyoya.

Sazlı’lıyım Allah
 Hasretim çok Allah
 Sazlı’mı TV de seyredersem
 Bir okka pekmez veririm Allah
…”

SAZLI A.Ş

39-40 Üyesi olan, tamamı başarıya inanmış Sazlı’lılardan oluşan bir şirkettir.Sazlı Fidancılık projesini hayata geçirmeyi gaye edinmişler.

Geniş bilgiler bir telefon kadar yakınınzda;Hasan Hüseyin Keser 0 532 317 12 34.Arayın ayrıntılı bilgiye ulaşınız.

Sazlı İmam Hatibi telefon bağlantısında,Köyüme cenaze yıkama aracı istiyorum dedi.

Hayati Ata ve Mehmet Bey
,Ağaca,yeşile ve fidana yapılan yatırım mükemmel getirileri olan bir proje.Burdan kazanağımız paralar,gönül-güç birliği ile pekişerek,yeni ticari,sosyal projelere temel,kaynak oluşturacaktır.

Mardin’li öğretmenimiz altı yıldır Sazlı’da görev yaptığını,tayini çıktığı için yakında ayrılayacağını,Sazlı’yı daima iç dünyasında yaşatacağını belirtti.

Hazır karı bulmuşken küçük,büyük kar topu aynamaya başlamış,kardan adam bile yapılmış,hazırlanan ata binilip çekimler yapılmıştır.

At süvarisini bulmuş mu Aslan Mustafam?

Hasan Hüseyin Keser,duygu yüklü,buğulu gözlerle;"bazı makamlara,bu dernek başkanlığı olsa da her türlü donanımlı,özgüven,bilgi ile gelinir.Ekonomi,yardımlaşma,dayanışma güçlendikçe kendimize olan özgüvenimiz artıyor."

Mesajların ulaşması için telefon numaralarının verilmesi gerekir.

Kurban bayramı bayramlaşmasında etli pilav yenecek,hazırlanan 5 er kiloluk kurban et paketleri ihtiyaç sahiblerine verilecek.

Sazlı’mızı ekranlara taşıyan Tempo TV yapımcı-yönetmen Sami Aydın,Bizim Oralar ekibi Eda-Aslan Mustafam,Perviz Aliyev,hayırsever iş adamlarımıza,ilgisini esirgemeyen halkımıza,mesajlarıyla desdek olan bütün Sazlı,Bozkırlılara teşekkür ediyorum.

Huzurlarınızda Aslan Mustafamın alnından öpüyorum,sizleri O’nu ayakta alkışlamaya davet ediyorum.

Aslan Mustafam ve hepimizin kulağınıza küpe olsun:

Büyüdükçe küçülün

Öyle diyor marka başkan Hasan Hüseyin Keser.

Bizim Oralar’da,Sazlı’lıca kalınız.

Ali Rıza Özaslan/14 Ocak 2011 Cuma,
www.Meyre.com

Sayfa: 1 2 »
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!