22 Nisan 2026, 02:03:50 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Söz, Yürekten Çıktığı Zaman ......  (Okunma Sayısı 2187 defa)
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« : 26 Mart 2009, 21:35:55 »

Söz, yürekten çıktığı zaman ancak yüreğe gider. Sen de sözlerini yürekten söyle. Sana söyleneni iyi dinle. Yürekten geleni al, keder vereni bırak. Güzele çağıranı al, boş olanı bırak. Rûhunun istediğini al, istemediğini bırak..

Hayat önemlidir. Neşelen ve gül. Hüzünlen ve ağla. Ne yaparsan yap, ama Allah rızası için olsun yaptığın. Gördüğün göreceğin Allah rızası için olsun...

Sana rahmet veren Rahmandır. Merhamet veren, şevk veren, ümit veren, sevinç veren, hüzün veren. Sana yoldaş olan Rahmandır. İyi bil ki, hiçbir yerde bir başına değildin. Bundan sonra da olmayacaksın. Her zaman yanında olan Rahmandır.

Asla üç şey olma. Ümitsiz olma. Şükürsüz olma. Sabırsız olma. Mevlâyı bilen ümidi bilmeli. Onu bilen şükretmeli. Ona inananın sabırlı olmalı her ameli.

O seni terk etsin, peşinden koş git. O yüz vermesin, sen ona yalvar. Sana, bilmen gereken ve öğrenebileceğin en değerli şeyi haber vereyim mi? Sahip olabileceğin en kıymetli şey, imanındır. Allaha inan, mutlu ol. Ona dayan, güçlü ol.

Kimsen yok mu? Sözünü dinleyen, acını paylaşan, sevgine sevgisini katacak, kimsen yok mu? Sen ister şu var de, ister bu, istersen yok işte, kimsem yok de; hakiki bir dostun kesinlikle var. Sözünü dinleyen, acını paylaşan, sevgine sevgisini katan ebedî dostunu, Rabbini unutma!

Ey Sözümü İşiten Dostum;

Sözlerim bitti. Işığım söndü. Kandilim tükendi. Sen bana kulak ver de, sözleri bitmeyene, ışığı sönmeyene, kandili tükenmeyene kulak ver. O'nu sev. O na kendini sevdir. Onun sevdikleriyle doldur yüreğini.

Rızkının çogalmasını ve ömrünün uzamasını isteyen,ana ve babasına ihsan ve ikramda bulunsun.

_İki nimet vardır ki, insanların çoğu onlarınkıymetini bilmiyor,aldanıyorlar .Bunlar sağlık ve boş vakittir.

_Ara bozmak için laf götürüp getiren kişi cennete giremez.

_Kulunun tövbesinden dolayı ALLAH'ın sevinmesi sizden birinizin ıssız çölde devesini kaybedip tekrar bulmasındaki sevincinden daha fazladır.

_insanların en fenası, birine ayrı , diğerine ayrı görünen iki yüzlü insanlardır.

DÜNYA TATLIDIR,YEŞİLDİR.ALLAH DÜNYALIKTAN SİZE DE NASİP EDECEK VE NASIL AMEL EDECEĞİNİZE BAKACAKTIR....

"Ehli Irfan Meclisine girdim
Eyledim Ilim Talep
Ilim geride buldum
Illa Edep Illa Edep..."

"Bizim terbiye yolumuz, nefeslere varana kadar her anını uyanık geçirme üzerine kurulmuştur. Uyanık sûfi, iki nefes arasını bile zikirle geçirir."
Şah-ı Naşibend (k.s)

"Sizler niyetinizi Allah için güzel yapın, her işiniz güzel olur, güzel sonuç verir. Kulun güzel niyetini Allah bilsin yeter."
Gavs-ı Sânî Abdülbâki el-Hüseynî (k.s)

Yol odur ki doğru vara, Göz odur ki Hakkı göre, Er odur ki alçakta dura, Yüceden bakan göz değil. (Yunus Emre)

Dostunun ayıbını gizlemeyen kendi ayıplarına mağlup olur !

Bir müridin kalbi ihlastan boş ve çıplak olursa,veyahut evliyaullah hakkında edebe aykırı hareketleri bulunursa, bu gibilere o velilerden ne feyz gelir,nede onların gönülleri onlara meyleder MEVLANA HALİD BAĞDADİ HZ.

"Bir kimse her kimle şakalaşırsa, onun gözünde küçülür ve heybetsiz olur."
Hz. Ömer (r.a.)

Veliler her gördüklerini Cenab-ı Hakk'ın kendilerine ikram ettiği feraset nuru ile görürler. Öyle ki bu nur ile baktıklarında uzak ile yakının bir farkı olmaz."
Şah-ı Nakşibend (k.s)

BENCİLLİK,DOSTLUĞUN ZEHİRİDİR. DOLAYSIYLA,BENCİL OLAN DOST BULAMAZ

alıntı

Güven tek kullanımlıktır
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!