Karalar
Aliçerçili
Sülale: karalar
|
 |
« : 25 Ocak 2007, 00:39:33 » |
|
BIZ BU HALLERE DÜSECEK ADAMMIYDIK . DUYMADIKLARIMIZI DUYDUK GÖRMEDIKLERIMIZI GÖRDÜK. IKI DIRHEM AKLIMIZ VARDI ONU DA YEDIK BITIRDIK. FRENI PATLAMIS KAMYON GIBIYIZ, ALLAH''A HAVALE GIDIYORUZ. BIZ BU HALLERE DÜSECEK ADAMMIYDIK.
DALINDAN KOPAN YAPRAK MISALI BIR RÜZGARA KAPILDIK KI SORMAYIN GITSIN KOS KOCA 5000 YILLIK ÇINAR BATININ HIZARINA DÜSTÜ. FELEGIN NAZARINA DÜSTÜ YIGIT DIYE NAMIM VARDI NAMERT PAZARINA DÜSTÜ. BIZ BU HALLERE DÜSECEK ADAMMIYDIK.
NE BATILI OLABILDIK NE DOGULU IKI CAMII ARASINDA KALMIS BEYNAMAZ GIBIYIZ. BIZI BIZ YAPAN,BIZE AIT NE VARSA HER SEYI ATTIK, TIPA TIP TAKLIT ETTIK, ASLINI YASATTIK. ÜRETMEDIK,TÜKETTIK,HAZIRA KONDUK HEP YATTIK HAZIRA DAG MI DAYANIR BEYLER, ILIMSIZ ÇAG YAKALANMAZ,ILIMSIZ KALDIK, SIG KALDIK,KALDIK BÖYLE KIRAÇ. CIGERI BES PARA ETMEYENLERE EL AÇTIK, VE KAHRETSIN YASIYORUZ, ONLARA MUHTAÇ BU SON LIMAN,BU SON GEMI BASKA YOL YOK ANLAYIN ARTIK ANLAYIN TÜRKÜN TÜRK''TEN BASKA DOSTU YOK..
YARDIM ALMAYA ALISANLAR,EMIR ALMAYA DA ALISIRLAR ALISTILAR BEYIM ALISTILAR ÜÇ BES KURUS IÇIN DALINIZ,KÖKÜNÜZ DEDILER ,AÇTILAR KIYINIZ, KÖSENIZ DEDILER,ORTALIGA SAÇTILAR GURURUMU KÖPRÜ ETTILER,GEÇTILER, ÖLÇTÜLER,BIÇTILER SAH DAMARIMI KESTILER BEYIM KESTILER SEREFE DIYEREK HAYSIYETIMI IÇTILER BIZLER GÖLGEMIZLE OYNASIRKEN ONLAR DAGLARIMIZDA POYRAZ OLUP ESTILER. BIZ BU HALLERE DÜSECEK ADAMMIYDIK
HÜRRIYETIN TARIFINI UNUTTUK, ÇANAKKALE''YI,SAKARYA''YI UNUTTUK UNUTTUK ECDADI,MAZIYI UNUTTUK, MUHTAÇ OLDUGUMUZ KUDRET, DAMARDAKI ASIL KANI UNUTTUK, UNUTTUKÇA MUSIBETLERE GARK OLDUK UNUTTUK BEYIM UNUTTUK SANKI BU VATANI BEDAVA BULDUK, BIZ BU HALLERE DÜSECEK ADAMMIYDIK.
HEY GIDI ASIRLAR HEY, SES VERSENIZ YÜREKLERI O GÜNLERE ÇEVIRSENIZ HEY GIDI ÜÇ KITA,YEDI DENIZ HEY GIDI UÇSUZ BUCAKSIZ VATAN VATAN IÇIN CAN VEREN SIMDI ELIN VATANINDA YATAN MEZARSIZLARIMIZ,SAHIPSIZLERIMIZ GARIPLERIMIZ, YANI AZIZ SEHITLERIMIZ ÖZÜR DILERIZ ÖZÜR DILERIZ,ÖZÜR DILERIZ VELHASIL BIZ BU HALE DÜSECEK ADAMMIYDIK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2007, 00:40:11 » |
|
Gayrı anlatılmaz bu savaş bence Dağ taş konuşmuştu kendi dilince Hücum diye bir ses duydum ilk önce Sonra allah allah dedi mehmedim
Ne ana ne sıla ne yar hayali Bir gör mehmetteki kükremiş hali Kırpmadı gözünü yağmur misali Mermi yedi havan yedi mehmedim Can askerim
Bu öyle bir iman öyle ihlaski Secde eder cümle canlı ve bitki Bir temmuz akşamı allah şahitki Şaha kalkmış vatan idi mehmedim
Bu akşpam yıldızlar sararmış gibi Tepeler titreşir hava kış gibi Bir dağın sırtında dağ varmış gibi Omuzlamış bir mehmedi mehmedim Can askerim MEHMEDIM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2007, 00:41:23 » |
|
SOL YANIM Merhaba anne, Yine ben geldim. Merak etme okuldan çıktım da geldim. Anneler de babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali, "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder." demişti de onun için söylüyorum. Geçen hafta öğretmen, sağ elimde sarımsak, sol elimde soğan dedirte dedirte öğretti sağımı solumu. Ben biliyorum artık anne, sağım neresi, solum neresi Ağrıyan yanımın neresi olduğunu. Şimdi iyi biliyorum anne. Hani geçen geldiğimde: Şuram acıyor işte, şuram demiştim de Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne Bak şimdi söylüyorum. Şuram işte, Sol yanım çok acıyor anne. Hem de her gün acıyor anne her gün.
Dün sabah annesi Ayşe'nin saçlarını örmüştü. Elinden tutup okula getirdi. Yakası da danteldi. Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi. Ben de ağladım, Ağladım hiç de utanmadım. Öğretmen ne oldu dedi? Düştüm, dizim çok acıyor dedim. Yalan söyledim anne. Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne.
Bugün ben de saçım örülsün istedim. Babam ördü ama onunki gibi olmadı. Dantel yaka istedim. Babam; "Ben bilmem ki kızım." dedi. Bari okula sen götür dedim. "Kızım, iş..." dedi. Ben de bana ne dedim, ağladım. "Kızım, ekmek" dedi babam. Sustum ama okula giderken yine ağladım anne. Ha, bi de sol yanım yine çok acıdı anne.
Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep, "Annem, beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş" dedi. Babam hepsini birlikte yıkıyor. Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne? Uffff, babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme. Üzülmesin diye söylemiyorum ama Arkadaşlarım her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor. Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne.
Hava kararıyor, ben gideyim anne. Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi. Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum. Kim bozuyor toprağını, Çiçeklerini kim koparıyor? İzin verme anne, Ne olur toprağına el sürdürme! Eve gidince aklıma geliyor bi de bunun için ağlıyorum anne. Bak, kavanoz yanımda, toprağından bir avuç daha alayım. Biliyor musun anne? Her gelişimde aldığım topraklarını Şu kavanozda biriktirdim. Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum.
Her sabah onu öpüyor kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne Bazen de konuşuyorum onunla. Ne yapayım seni çok özlüyorum anne. Ha unutmadan, Öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi. Ben babama yazdıracağım. Öğretmen anlarsa çok kızar ama bana ne kızarsa kızsın. Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasıl anlatacağım anne.
Senin adın geçince sol yanım acıyor anne. Hiç bir şey yutamıyorum. Bazen de dayanamayıp ağlıyorum. Kağıda da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne, Toprağını öpeyim, sen de rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince Sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne. Sol yanım acıyor anne. İşte tam şurası, Sol yanım çok acıyor anne. Seni çok özledim anne, çooook...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2007, 00:43:05 » |
|
İrtica ve Âkif Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem, Biri ecdadıma saldırdı mı hatta boğarım... "Boğamazsın ki!" ; "Hiç olmazsa yanımdan kovarım!" Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle,
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle. Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki,fakat çekmeye gelmez boynum. Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim,çifte yerim, Adam aldırma da geç git, diyemem, aldırırım. Çiğnerim,çiğnenirim,Hakk'ı tutar kaldırırım. Zalimin hasmıyım,amma seveim mazlumu. İrticanın şu sizin lehçede manası bu mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2007, 00:44:33 » |
|
Baş koymuşum Türkiyemin yoluna Düzlüğüne yokuşuna ölürüm Asırlardır kır atımı suladım Irmağının akışına ölürüm
Sevdalıyım yangın yeri bu sinem Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem Pınarlardan su doldurur Eminem Mavi boncuk takışına olurum
Düğünüm, derneğim, halayım, barım, Toprağım, ekmeğim, namusum, arım Kilimlerde çizgi çizgi efkarım, Heybelerin nakışına ölürüm TURKIYEM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2007, 00:45:06 » |
|
Bu vatan toprağın kara bağrında Sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda Kendini tarihe verenlerindir.
Tutuşup kül olan ocaklarından, Şahlanıp,köpüren ırmaklarından, Hudutlarda gaza bayraklarından, Alnına ışıklar vuranlarındır
İleri atılıp sellercesine, Göğsünden vurulup tam ercesine, Bir gül bahçesine girercesine, Şu kara toprağa girenlerindir.
BU VATAN KIMIN?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili