18 Nisan 2026, 23:46:39 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aliçerçi Köyünde Kış  (Okunma Sayısı 4709 defa)
Abdulkadir
Yönetici Yardımcısı

Sülale: köy imamı

« : 23 Ocak 2007, 23:03:03 »

ALİÇERÇİ KÖYÜNDE KIŞ

Sabah namazına gitmek için evden çıkıyorum. Daha kapıyı açar açmaz sert rüzgar kendini hissettiriyor. Gece sabaha kadar seslerini duyduğum köpekler ortada gözükmüyorlar. Yavaş yavaş cami’ye giderken Baki’nin Mehmet amcanın evinin önüne gelince köyün ortasında duran çeşmeden akan su sabahın sessizliğinde hoş bir seda oluyor.Caminin içine giriyorum , akşamdan hazırladığım kovayı yakarken bir yandan da saatime saatime bakıyorum. Vakit gelmiş. Sabah ezanını yavaş yavaş okuyorum. Ezandan sonra kapının önüne çıkıp görebildiğim evleri gözümle süzüyorum evlerin ışıklar tek tek yanmaya başladı. Sabah namazına Hüseyin ve Ahmet amcalar geliyor.Bazen Fevzi amca’nın da geldiği oluyor.
   Öğle namazından sonra köyü geziyorum. Evler ve sokaklar boş , adeta “ in cin top oynuyor.” Yazın gurbetten gelenlerle renklenen Aliçerçi köyü kışın manalı bir sessizliğe bürünüyor. Kulağıma rüzgarın derin fısıltısından başka bir ses gelmiyor. Yazın bu sokaklarda koşan top oynayan öğrencilerin sesleri kulağımı tırmalıyor.
   “ Hocam ne zaman pikniğe gideceğiz?”
   “ Hocam ben suremi ezberledim verebilirmiyim?”
   “ Hocam beraber CD seyredelim mi?”

Buralar da kış çetin geçiyor. Bazı evlerin suları dondu, saati patlayanlar oldu. Elektrikte bazen gelip gitse de Allah’a çok şükür ciddi bir sıkıntımız yok.
   Köyde kalan beş on kişi uzun kış gecelerinde birbirlerine gidip gelerek yalnızlıklarını bir parça olsun gidermeye çalışıyorlar. Ellili yıllarda televizyon yokken kış gecelerinde arabaşılar yapılıp, hoş sohbetler edilirmiş, şimdilerde ise bu hoş sohbetlerin yerini yerli ve yabancı diziler aldı.
İkindi namazından eve giderken köpekler etrafımı çeviriyorlar aç oldukları her hallerinden belli. Köye gelen ekmekçiden bir iki ekmek fazla alıyorum. Köpeklere ekmeği verirken Peygamberimizin Aleyhissalâtü Vesselam çok günahkar olmasına rağmen bir köpeğe su verdiği için Allah’ın Rahmetine nail olan kadını anlattığı hadis aklıma geliyor.Allahümme ecirna minannar diyerek cehennem ateşinden Allah’a sığınıyorum.
Bugün yatsı namazına gelen olmadı. Durmuş amca bazen gelsede yatsıları genelde kendim kılıyorum. Aliçerçi de hayat böyle geçiyor. Köye yazın gelenler Aliçerçi de kışı tahmin edebililer mi bilemiyorum.
                           Tüm Aliçerçi’lilere Kucak dolusu selamlar.
                                                   Aliçerçi Köyü İmamı

Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2007, 09:09:17 »

Cok guzel bir yazi olmus ellerinize saglik Abdulkadir hocam.
Hakan Boran
Aliçerçili
*

Sülale: tunçalp

« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2007, 17:59:11 »

hocam ellerinize sağlık.
gerçekten yazıyı tüylerim diken diken okudum .
selamlar!
Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2007, 23:42:52 »

Ama gercektende hocamizin anlattigi gibiydi gectigimiz pazar ve pazartesi koydeydik hocamiz ne anlattiysa gercekten oyle.yinede cok guzel bir yazi..Bu arada misafirhanemiz cok guzel olmus yapanin ve emegi gecen herkesin ellerine saglik.
Hüseyin Bahadır Tosun
Yönetici Yardımcısı

Sülale: İhtiyarlar

« Yanıtla #4 : 19 Mart 2008, 16:28:26 »

Elinize sağlık Hocam elleriniz dert görmesin.
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!