27 Temmuz 2026, 15:53:24 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: « 1 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir matematik sorusu  (Okunma Sayısı 13629 defa)
Sevil Ünal
Aliçerçili
*

« Yanıtla #15 : 26 Kasım 2008, 00:34:25 »

ayşe; yanılıyorsun. murat arkadaşın cevabı doğru. sayıların adlandırılmasında katrilyar, trilyar diye birşey yok. uydurmaca olmuş. şu linke bakarak öğrenebilirsin. http://www.matematiketkinliklerim.com/2007/11/ok-byk-saylar-nasl-adlandrlr.html   
Muharrem Özkaya
Aliçerçili
*

Sülale: Topasanlar&araphocalar&gatıran

« Yanıtla #16 : 26 Kasım 2008, 07:13:20 »

ilk defa gördüm septillion falan filan neler varmış ya, Allah herkese bu okunamayan sayı kadar para ve ömür versin

Aman amaaann,,, O kadar fazlası benden uzak dursun...
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #17 : 26 Kasım 2008, 17:31:21 »

ayşe; yanılıyorsun. murat arkadaşın cevabı doğru. sayıların adlandırılmasında katrilyar, trilyar diye birşey yok. uydurmaca olmuş. şu linke bakarak öğrenebilirsin. http://www.matematiketkinliklerim.com/2007/11/ok-byk-saylar-nasl-adlandrlr.html   

Hımmmm...

Girdiginiz sayinin yazi hali: beş septillion altı yüz yirmi altı katrilyar beş yüz kırk bir trilyar altı yüz seksen yedi katrilyon yüz altmış beş trilyon dört yüz yirmi dört milyar sekiz yüz doksan altı milyon beş yüz yetmiş dört bin beş yüz yetmiş dört

ilk defa gördüm septillion falan filan neler varmış ya, Allah herkese bu okunamayan sayı kadar para ve ömür versin

Ama,yaaaa;
Bu kadar tebeşir tozunu boşuna mı yuttuk,sevgili Öğretmenlerim?..

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
*

Sülale: Iskenderel

« Yanıtla #18 : 26 Kasım 2008, 22:55:58 »

Ben sizlere daha önceden de söylemiştim, bu kadar büyük bir sayı görmediğimi. Şimdiye kadar septillionlu bir sayı okumadım. Yalnızca int. gezerken böyle bir soruyla karşılaştım. Soruyuda size aynen taşıdım. Cevabını da yine oradan yazdım. Bu bir bilmecedir, lütfen bununla öğretmenliğimi kıyaslamayın. Nihayetinde ben bir matematik öğretmeni değilim. Lakin cevabı yanlış ise bundan da sorumlu olmak istemiyorum. Sorusu da cevabıda alıntıdır. Ben biraz espri katmak istedim o kadar.
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #19 : 27 Kasım 2008, 08:28:35 »

Biz de espiri yaptık sevgili Öğretmenim.

Bir espiride benden ama yaşanmış,içinden de bir  bilmece var,sual olsun sizlere...

"Meyre niresi,Aliçerçi burası"

Konusuna  kadar yolculuk,lütfen efendim!

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Sayfa: « 1 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!