Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
Sülale: Meyreli
|
 |
« : 15 Kasım 2008, 09:35:07 » |
|
Haydarpaşa'dan Pendik'e kalkan treni Bir oğlan çocuğu gördü Ve güldü Kendi oyuncağına benzetmişti
Oktay Rıfat
|
|
|
|
|
|
Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2008, 09:01:50 » |
|
Mutluluk Takvimi
7 Aralık 2008
* Bayram çocuklarını unutma...
* Hasta yakınını ziyaret et...
Bende gözlerin kaldı Bir sevdanın izleri İçimde uzun geceler Yaktım bütün denizleri
Öyle bir ayrıldık ki Kitaplara sığmıyor Saplandın gözlerime Artık güneş doğmuyor
Senden sonra sevmedim Resimlerin tanığım Yüreğim kum sıcağı Hala sana yanığım
Hakkı YALÇIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2008, 11:33:49 » |
|
Bayram sabahı
Güneş bir ağaç boyu,kubbelerde nur, Gökte huzur,yerde huzur,evde huzur.
Her camii bir şenlik havasıyla dolar, Fakirle zengin aynı saflarda durur.
İnsan bırakır insan yanını bugün; Döner iç alemine,sade kul olur...
M.Halistin Kukul
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2008, 19:51:23 » |
|
Çiftodalı bir evimiz Küçük idi penceremiz. Çömlektendi tenceremiz Ne zevkliydi köy hayatı. Mum bulunmaz,çıra yaktık Tenekeden musluk yaptık Kırık ayna bulup taktık Ne zevkliydi köy hayatı. Koyun,kuzu meleşirdi, Gölgelerde eğleşidi, Akşamları birleşirdi, Ne zevkliydi köy hayatı. Ahmet Gülmen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
Sülale: Iskenderel
|
 |
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2008, 22:56:28 » |
|
Köyüm
Baharda şenlenir,deresi çayı, Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama kederi gamı Havası başkadır benim köyümün
Akşam olur döner herkes evine Can kurban inan ki benim köyüme Aşıklar milleti derler soyuma Özü bambaşkadır benim köyümün
Yeşil yeşil çamları var dağında Göndelen dolanır her toprağında Bahçesinde bostanında bağında Yeşili başkadır benim köyümün
Köyümün ortasından akar ırmağı Kıvrım kıvrım dolanır sular toprağı Unuttum sanman size gelmeyi Dostluğu başkadır benim köyümün
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2008, 22:59:36 » |
|
Noruyon?
Yarim senden ayrı kaldı kalalı Yalnız mısın yorgun musun nörüyon? Senden uzağa düştüm düşeli Üzgün müsün kızgın mısın norüyon?
Hasret yüreğime düştü de yaktı Felek çomağını gözüme kaktı Gözümden yaş değil kızıl kan aktı Hasta mısın çökel misin nörüyon?
Kaldım buralarda bir garip aşık Değmen yarama kafam karışık Hayat kötü zaten ömür dolaşık Öldün mü sağ mısın acep nörüyon?
Günlerdir dağlar taşlar yoldaşım Ağaçlar çiçekler oldu gardaşım Vay benim bitecik yarim sırdaşım İyi misin kötü müsün nöruyon?
Malamat oldum uzak ellerde Savruldum durdum esen yerlerde Boğuldum öldüm akan sellerde Ağlıyon mu gülüyon mu nörüyon?
Gayri bu hasretlik canıma yetti Gözümün feri söndü ışığı gitti Tükendim ölüyom bak pilim bitti Oynuyon mu zıplıyon mu nörüyon?
Geleceğim yakında hazırlık eyle Olmuyor artık olmuyor böyle Bana yamuk yapmadın değil mi söyle? Bekliyon mu geliyom.Nörüyon?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2008, 23:01:46 » |
|
Varacağım Yer Köyümdür
Kuş olup ta uçup gitsem Kanatımı acıp gitsem Bu ülkeden göcüp gitsem Varacağım yer köyümdür
Bu yaş boşa dökülmez ki Kök salmışım sökülmez ki Bunca hasret çekilmez ki Varacağım yer köyümdür
Her şey başka her şey garip Hasret eyledi mustarip Bu gurbet’e bir son verip Varacağım yer köyümdür
Her günüm geçer meraklı Mikdat yazar okunaklı Bu gurbet çok dokunaklı Varacağım yer köyümdür
Mikdat BAL
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karalar
Aliçerçili
Sülale: karalar
|
 |
« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2008, 12:57:58 » |
|
Ayse hanim paylasimlar icin sukranlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2008, 20:51:21 » |
|
Koyun, kuzu meleşirdi, Gölgelerde eğleşirdi, Akşamları birleşirdi, Ne zevkliydi köy hayatı
Yol alırdık eşek ile Çoğu bulmaz onu bile, Tartımızdı, okka, kile, Ne zevkliydi köy hayatı. Söğütlerden sepet ördük, Döne döne düven sürdük, Kağnı, kızak, neler gördük Ne zevkliydi köy hayatı.
Çıkrık ile iplik büktük Kalıp yapıp kerpiç döktük Kazma ile kütük söktük Ne zevkliydi köy hayatı
Teyze,hala,bilki ana Amca,dayı,sanki baba, El öperdik bayramlarda, Ne zevkliydi köy hayatı. Ahmet Gülmen...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2008, 20:58:20 Gönderen: Ali Rıza Özaslan »
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2008, 13:39:24 » |
|
HİCRET
Mekke'yle Medine arası yollar; Çizik çizik, hasret arası yollar. Vardığı her nokta yine başlangıç; Gitgide Allah'a varası yollar. Mekke'yle Medine arası yollar.
Bu çıplak yollarda ne in, ne de cin, Yalnız iki çift nurdan güvercin. Bunlar iki dostun ayakları ki, Yolları göklere bağlayan perçin. Bu çıplak yollarda ne in, ne de cin.
Hicret, yurtdışında aranan destek Dâvâ sahibine öz yurdu köstek; Merkezi dışardan sarmaktır murad, Merkezi çevreden fethidir istek. Hicret, yurtdışında aranan destek.
İnsan kaçar, ufuk kaçar beraber, Ufukta, varılmaz gâyeden haber. O ki, eteğinde, ufuk ve gâye, O ki, Gaye -İnsan, Ufuk- Peygamber. İnsan koşar, ufuk kaçar beraber.
Ayakta, Medine Müslümanları, İslâm'ın "Yardımcısı" kahramanları... Rasûller Rasûlü uğruna fedâ Malları, canları, hânümanları... Ayakta, Medine Müslümanları
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2009, 21:21:02 » |
|
GÖZYAŞI
Ödünsüz bir sobanın yanında titreyen çocuğu görse yağmur gözyaşlarını odaya tavanarasındaki delikten usulca bırakır
ÇOCUK VE HÜZÜN
I
Ne zaman bir çocuk ölse gözü evlerinde annesinin kavurduğu helvada kalır
II
Yoksul bir çocuk görsem yağmur altında üşüyen köprü olmak geçer hiç değilse içimden
III
Her akşamüstü oyuncakçı camekanından çocuk ellerinin izlerini siler
Sunay Akın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #11 : 25 Ocak 2009, 16:10:20 » |
|
Köylü Gardaş!
Söyle derdin,söyle gardaş ... Ben de sensin,sen de bensin ! İkimizde can arkadaş Ben köylüyüm,sen de gardaş !
Köyümüzde düzen yoktur, Cehalet dert bizde çoktur, Yolu taş ,bayır yokuştur , Bilmem nerden gitsek gardaş ?
Bileğimi büken olmaz, Fabrika bizde kurulmaz Irgat gitsem ,iş bulunmaz, Nerden rızık ,bulsam gardaş !
Tarlam yok ki, eken olsun ! Eksende taş, ne bulursun ... Şehre doğru git diyorsun , Var mı evin, gidem gardaş ?
Çoğu bizim burdan gitti, Giden yurdunu terk etti, Çoban olsam koyun bitti, Sürün varsa,duram gardaş !
Açsa beden derin yara ... Yoktur cepte,kuruş para, Gelsem ani bir kazara, Nasıl ilaç sürsem gardaş ?
Yaşar Kılıç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #12 : 26 Mart 2009, 13:18:53 » |
|
Üşüyorum
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum..
Muhsin YAZICIOĞLU / 1984
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #13 : 14 Nisan 2009, 15:23:04 » |
|
AŞIKLAR ÖLMEZ
Ya rab bu ne derttir derman bulunmaz Benim garip gönlüm aşktan usanmaz Aşık ki cana kaldı aşık olmaz Canın terketmeyen, ma'şukun bulmaz
Aşk pazarıdır bu canlar satılır Satarım canımı kimseler almaz Aşık, bir kişidir, Bu dünya malın Ahiret korkusun bir pula saymaz
Bu dünya ol ahiretten içeri Aşıkın yeri var kimseler bilmez Yunus öldü diye sela verirler Ölen hayvan imiş, AŞIKLAR ÖLMEZ
Yunus Emre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
|
 |
« Yanıtla #14 : 23 Nisan 2009, 10:56:50 » |
|
Mezartaşlarında Şiir
Bu taş cebinime benzer ki ayni makberdir, Dışı sukut ile zahir,derunu mahşerdir
Zincirlikuyu:Şair A.Hamit Tarhan
Beni de alın ne olur Koynunuza hatıralar Dolanıp kalayım bir an Boynunuza hatıralar.
Zincirlikuyu:Besteci Selahattin Pınar
Ölüm asude bahar ülkesidir bir rinde, Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter, Ve serin serviler altında kalan kabrinde Her seher bir gül açar her gece bir bülbül öter.
Rumelihisarı:Şair Y.Kemal Beyatlı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|