18 Nisan 2026, 13:21:22 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: « 1 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Günlük...  (Okunma Sayısı 12749 defa)
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #15 : 01 Şubat 2010, 01:36:33 »

Uyumayan şehir

31 Ocak 2010 Pazar sabahı,Aksaray Tranvay durağındayım,nişan almışım Tophane'deki KILIÇ ALİ PAŞA CAMİİ'ni,göz kırparak geliyor özel bineğim,Tranvayım,beklettim,gusuruma bakma dercesine,karanlığı yaran sesiyle.

Laleli,Beyazıt geçilir,Hanedan-i Osman'lı yad edilerek,dualarla,şükranla.Sultan Ahmet anonsuyla irkiliyorum,Tophane'ye yol vermez,bana gel dercesine, MAVİ MABET,SULTAN AHMET CAMİİ...

Gözüm Fatih'leri,kulağım zafer nağmeleri çalan, Kös seslerini,Mehtarın marşlarını ararken,binekli,bineksiz Adanmış gönüller,arınmak için dizilir saflara.İki safa yakın Mü'min ve Mü'mine eller açılır,Sonsuzluğun Rab'bine,dua olur döküler dillerden.

Adeta yanlızları yaşıyorum,ararım,bakarım var mıdır,bir köylüm,Meyre'lim diye?

Emrullah Hoca efendi,baş İmamıdır,lakin yoktur aramızda.İmam efendi nazikçe söyler,sohbet yok,çünkü Emrullah Hocamız Umre'de...

Avluyu çıkıp,ilerliyorum AT MEYDANI'ında,Feth'in armağına AYASOFYA'ya.Fakat mahsun Ulu Mabet her zamankinden çok.Ezanlar buz tutmuş Minarelerinde,Kubbeleri ses verir,evladı Fatihan nerde?
Gülhane'ye doğru inerken,çıkıyorlardı Asya'nın,uzak doğunun çekik yüzlü simaları,İstanbul'lu uyurken,uyumayan İstanbul'u yaşamak için...
Galata köprüsünün her iki tarafı salkım,saçak,elleri oltalılarla doldurulmuş,nasip peşinde...
Veee, KILIÇ ALİ PAŞA CAMİİ...Çevresi özel araçlarla bezenmiş,sohbet var içeride.Gönül katılmak ister,lakin ne mümkün,mesai var Erenköy,Safa-Merve sitesinde..

Saat 08:30 gibi ulaşıyorum,nöbet yerime.Artık teşekkür etme zamanıdır,iki buçuk saattir ruhumu taşıyan bedenime,bir kase sıcak çorbayla da olsa!

Her şehir güzeldir,lakin İstanbul bir başka güzel ne demek,muhteşem,MUHTEŞEM...

Kalıbımı basarım,ya sizler,bir barmak basmayı esirger misiniz,ihtişamlı,MUHTEŞEM,KUTLU
BELDE;AZİZ İSTANBUL'A!...

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #16 : 01 Şubat 2010, 08:26:24 »

AliRıza  Kardeş  sizlerde olmasanız istanbulu unutacağız ya  ne ğüzel  bi günlükki içimiz açılıyor
bu güzel gezilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #17 : 25 Nisan 2010, 22:29:09 »

12 Eylül 1980 sabahı nerede, nasıl uyandınız?

İstanbul'a tutunmaya çabaladığım bekar odası yılları.Zeytinburnu-Gazlıçeşme-Yenidoğan Mahallesi ilk göz ağrım,akşamdan,akşama uğrayıp,konakladığım,şehrin yorgunluğundan kaçarcasına sığındığım,fasulye oda,nohut mutfak,tahtakurularının taarruzundan kurtulup,uyumaya çabaladığım iki katlı bir gecekondu,küçük dünyam.

Oda arkadaşlarım köylümüz,emmioğuları,İbrahim-Dursun Ali Demirbağ.Alt kat odada,yine köylümüz,Sarı Mehmet Ali dayımızın oğulları,Hasan Ali-Abdullah Özdemir.

Her zamanki gibi uyandım.Küçük Radyomu açtım,sessizliğime ses olsun diye.Lakin çalan müzik radyoda, pek de alışık olmadığım türden,kahramanlık türküleri,hem de Hasan Mutlucan'dan.

Allah,Allah pek hayra alemet değil ama,haydi hayırlısı deyip,sokağa çıktım.Sabahın ilk saatleri,tek,tük insan görüntüleri,mahallenin börekçisi her zamanki gibi müşterilerini ağırlamakda.

Gazlıçeşme tren istasyonuna giden yolu geçip,yukarı perona ulaştım ki,kahramanlık türküleri,tam teçhizat nöbetçi askerler olarak karşımdaydı.

Turnikiye hamle yaptım,asker:

-Nereye gidiyorsun?

-Gayri ihtiyari işe diyorum.

-Haberin yok galiba sokağa çıkma yasağı var,ihtilal oldu,ordu yönetime el koydu.

-Yaaaa öyle mi?

-Hemen evinize geri dönün.

Gerisin geri mahalleye doğru yol alırken,sabahın ileryen saatleri,her zamanki hareketliliği,sakinliğe,sessizliği bırakıyordu.Börekçi az öncekinin çok,çok fazlası müşteriyle doluydu,lakin satacak bir şeyi kalmamıştı.

O ruh haliyle eve döndüğümde bizim köylülerde haberdar olmuşlardı,ihtilalden.En temel ihtiyaç yiyecek,bekarız,günü birlik yaşıyoruz.Bir an şöyle kıyı,köşeye baktım,biraz bulgur gözüme çarptı.Yemek işi tamam,ekmek de askeri araçla gelecek diye söylediler,lakin bize düşecek miydi,düşmedi de?
Bulgurdan çıkla pilav pişirdik,beş köylü paylaşıp yedik.Anılarımıza böyle bir günü yolcu eyledik.

Devamlı radyodan yapılan duyuruları dinleyerek evde oturduk.

Her şey yaşanılan zamana göre değerlendirilse sağlıklı olur.1970-80 li yıllar,12 Eylül 1980 İhtilalide öyle.
Ülkemizin bir ateş çemberinden geçti,sonu darbeyle biten.Ne ateş çemberini,ne de darbeleri hak etmiyor Türkiyemiz.

Herkesin sorumluluğunun bilincinde olduğu bir Türkiye, özlemimiz değil,gerçek olması dileğiyle...

Ali Rıza Özaslan/24 Nisan 2010

Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #18 : 25 Nisan 2010, 23:25:45 »

Bir  12 eylül yaşantısıda benden pek beceremem ama bişeyler karalıyalım .Anlata bildiğim kadar, ben o yıllar beyaz eşya yani ev gereçleri buz dolabı tv  o zaman siyah beyaz  bi televizyon sattınmı yanındaa  7  /  8  tanede bağlantı elemanı  yani anten reglülatör anten direğine kadar ne varsa,  ayın  20  /  25   günü anadolu turlayıp duruyorum, şirkette o yıllar  bir bedfortd araba, bi de fiat araba ,  şimdiki gibi kılimalı ve konforlu araba nerde,
   iyisi fiat kötüsü bedford , şirkette arabalara isim koyduk. Berdforta
 af buyrun  ağır ve güçlü olduğu için katır,  der  fiatada  seri  ve nazik olduğu için at derdik, bi ay fiatla  diğer ay bedfordla tura çıkardım  yine bedford bende  çıktım yola. 
İzmit, adapazarı,  bolu , sata sata gidiyok, araba da mutfak gereçleri var ağaç altı ,çeşme başı,  çay molası ,yemek molası derken zonguldaktayız  satışımızı yaptık yani mağazalara ,
veriyoruz pazar değil  müşterilerle diyolok iyi, akşam oldumu,  yemek  faslı sohbet  derken saat 11 olmuş.  Otelde yerde ayırtmadık  sohbet ederken   unuttuk  cıktık yola  güzergahta bartın kastamonu sinop  biz bartına vardık saat oldu gecenin  biri.  Bartında bizim bozkırın çayı gibi kenarından akan  bi çayı var.

Çektik bedfordumuzu  çayın kenarına, mevsim yazya arabada karpuz var kestik  saat gece 2  yedik yattık  sabah uyandık saat  9  incin top oynuyor o saatte insan kaynayan çay kenarı kimse yok biraz şaşkın çarşıya gidiyom yollar bomboş fırına gidip ekmek alacam ki bi kalabalık fırında asker var  mğerse ihtilal olmuş

tabi derdimizi askere anlattıkbize yardımcı oldular sağolsun nevaleyi aldım çay kenarında  zorunlu piknik böyle bir12 eylül  darbesi de ben yaşadım.
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #19 : 13 Kasım 2010, 17:39:49 »

Bugün ayaklarım aldı götürdü,Metrobüsle merhabalaştırdı,Söğütlüçeşme-Avcılar’a seyri-sefer eyletti,henüz doğmamış güneşden kıskanarak temaşa eyletti bu güzargahda yaşayan İstanbul’u, bi vesile bu fakire.

İstanbul güzeldir,hele hafta sonu(Cumartesi-Pazar),erkenden davranır,çıkarsanız huzuruna dünya şehrinin,sessizliğine ses olursanız.

Bütün yoğunluğundan arınmış,dingin,sakin,duru bir hava,adeta yeni günün başlangıcına hazırlanır,hiç sızlanmaz hovardaca harcanışına,her şeyiyle işgal edilmesine rağmen.

Hücumuna uğradı yabancı patentli türlü,türlü reklamlara,iş yeri isimlerine,dünya şehri olmak adına katlanır,bizler gibi sonradan olma İstanbul’lura atıfda bulunurcasına.

"Yazmak eylemdir."

"Kurban satış ve kesim yeri."

"Tarih ve Kültür Şehri Üsküdar."

Boğazın incileri köprüler,kuş uçmaz,kervan geçmez,avare,avare salınır dururlar.

"Futbol sen bizim her şeyimizsin."

"Kurban ibadet,paylaşmak berekettir."

Bir sesle irkilirsiniz,gelen yeni bir duraktır veya bir ilan:Metrobüsde para kullanımı 15 Kasım 2010’dan itibaren son buluyor,lütfen akbilli seçeneklere sahip olunuz.

Aşırı hız yaparak:

"Bu bayram kurban siz olmayın."

"Kanlı eyleme katılmayın."

Üst geçitleri süsleyen tarihi İstanbul resimleri,uçuşan martılar.

"Kültürün hayatla buluşması."

Eyüp sırtlarından Haliç'e doğru duaya açılmış eller gibi minareleri ve bütün ruhaniyetiyle Eyyüp Sultan Camiii selamlar uzaktan.

"Kurban bayramınızı tebrik eder,Türk,İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenabu Allah’dan niyaz ederiz."

Türkiye İş Kurumu (İş-kur):

"İşsiz gençlere ücretsiz iş garantili meslek eğitim ve kursları."

"Sevdiklerinizle birlikde mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı yaşamanızı dileriz."

E-5 Güzargahında envayi çeşit yazılar duvar cephelerinde,üst geçitlerde yerlerini almışlar,adeta otoban basını gibi.
Günlük olup,sizlerin okumasına sunulur,paylaşmak adına.

Her gününüz güzel olsun,İstanbul gibi…

Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #20 : 13 Kasım 2010, 19:42:56 »

ne güzel bir paylaşım abim...yüregine kalemine saglık......HER GÜNÜNÜZ  GÜZEL OLSUN İSTANBUL GİBİ..

Güven tek kullanımlıktır
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #21 : 17 Aralık 2010, 11:28:00 »

Düğmeye Çökelez Bastı!

"Çökelez,Çarşamba konuştu kendi dilince,

"Aktılar,coştular,taştılar delice,”Boduç” rengince;

"Adeta haykırıp,çağladılar,dağladılar dertlerince;

"Görüldü Ankara’dan dalgalar devleştikce…"

Bozkırda Ayışığı sorardı köşesinden;

-“Düğmeye kim basacak?”

-“Ne düşünüyorsunuz?"

El cevap bir iki yorum,isimli,isimsiz.Dişe dokunur bir şey yoktu Bozkır adına!

Bozkırlıların duyarsızlığına isyan edercesine kabardı öfkesi Çökelez deresinin,engel olamadı,olmadı,Çarşamba’da kabardı kendi derdince.

“Düğmeye Çökelez bastı,Çarşamba taştı;

Ankara Çarşamba’ya baktı,Bozkır’a aktı…”

Gün yaraları sarma günüdür.

Gün  senlik,benlik değil,bizlik olmak günüdür Bozkır’da.

Unutmayalım ki Ankara’dan esecek rüzgar,Bozkır’da oluşacak havaya göre olacaktır.

Allah,Devletimize-Milletimize,Bozkırımıza zeval vermesin.

Gelmiş,geçmiş olsun,bir daha gelmesin...

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #22 : 15 Mart 2011, 23:16:38 »

HER ŞEY FACEBOOK’DA ARKADAŞ OLMAKLA BAŞLADI

Şubat-Mart 2011

"Yerinde,amacına uygun kullanmak,faydalanmak,bilgiye ulaşmak,iletişim kurmak.Çağımızın nimetlerinden,nimetlenmek,paylaşmak,dostça ve Bozkır'lıca..."

Aykın Özer,Ali Rıza Özaslan’la arkadaş olmak ister.

Arkadaşlık kabul edilmiştir,ilk mesaj yazılmştır.

Ali Rıza Özaslan
Merhabalar.”

Aykın Özer;”ali rıza bey ben trabzonluyum ve 1981 1983 yılları arasında bozkırda çalıştım o günleri ve bozkırın çok uzun süren ve olağanüstü güzel ilkbaharını ve elma çiçeklerini hiç unutmuyorum merhaba

Ali Rıza Özaslan;”Yaa,ne güzel.
Bu fani de 1972-73 yazında Trabzon'a geldi,bir gece-gündüz kaldı.Boztepe'den Trabzon'a bakışı,o yıllarda küçük bir meydan,bu meydana açılan dükkanlar.Ben de kalanlar Trabzon'dan.Ticari amaçlı bir geziydi,amcama yol arkadaşlığım
...”

Aykın Özer;"hakim olarak çalıştım hala çalışıyorum şimdi zonguldakta yaşıyorum"

Ali Rıza Özaslan;”Anlaşıldı,çalışma hayatınızda başarılar dilerim.O zaman bir şey daha sormama müsade eder misiniz,benimle arkadaş olmak nerden aklınıza geldi?Bozkır’dan başka bir sebeb var mı?
 Selamlar.”

Aykın Özer;"hayır sadece en sağlıklı yıllarımdan birkaçı bozkırda geçti özlemle doluyum tanıdığım kisileri bulamadım karşıma siz çıktınız bir gün bozkıra gidermiyim diye düşünüyorum iyi geceler başka hiç bir nedeni yok ne düşündün ....."

Ali Rıza Özaslan;”Benim düşündüğüklerimi yazmışsınız.Bozkır'lı yıllarınız,duygularınız,bir Bozkır'lı olarak beni fazlasıyla duygulandırdı.Tanıdık,aşina olduğunuz Bozkır'lılarla sizleri buluşturmamı ister misiniz?İsimlerini belirtirseniz yardımcı olmaya gönüllüyüm.
..”

Aykın Özer;”kiminin sadece adın anımsıyorum kiminin ünvanını kimi hala sağmıdır kimi göçüp gitmiş teşekkürler ali rıza bey belki bir gün geçerim oralardan......
kamu kurumu'da MemurIstanbul Universitesi hukuk'da okuduZonguldak merkez'da yaşıyor EvliMemleketi Trabzon23 Nisan 1949 tarihinde doğdu.Selamlar..."

Ali Rıza Özaslan;”Ben teşekkür ederim,Hoşca,Bozkır'lıca kalınız.
Baki selamlar,Zonguldak'lı yıllarınız ve hayatınız boyunca.

Aykın Özer;yaş günün kutlu olsun ali rıza bey benim için bu günün önemi göçmen kuşların ülkemize dönüşlerinin başlangıç günü oluşu ...selamlar

Ali Rıza Özaslan;”Teşekkürler,Selamlar.
Göçmen kuşları,aslında bizlerde birer göçmen kuşuyuz
..”

Aykın Özer, "evet kendi adıma bende öyle düşünüyorum ama bozkırın soğuk şubatında açlıktan saldıran ve şehrin karartılı sıcak damlarında nasıl sığındıklarını anımsıyorum"

Ali Rıza Özaslan;Bir insan bu kadar Bozkır gönüllü olabilir.Size katılmamak ne mümkün.İstanbul'a yolunuz düşerse görüşelim,veya benim Zonguldağ'a.
0 536 867 06 18
Bozkı'lıca kalınız,selamlar
.”

Aykın Özer;”istanbulda evim var oğlum kalıyor öğrenci ist. hukukta okuyor bende arada geliyorum kimbilir görüşürüz belki”

Ali Rıza Özaslan;”Yaa...Bu kadar olur yani.İst.hukuk,hangi semte?Belki de görüşürüz,neden olmasın?
Bozkır gönüllüye,gönülden selamlar.”

Aykın Özer; “evim millet caddesi haseki hast. civarı . ist. hukuk bayazıt te”

Ali Rıza Özaslan;”Anlaşıldı,gelirseniz görüşmek,tanışmak isterim.Alo derseniz sevinirim.”

Ali Rıza Özaslan
15 Mart 2011 Salı
www  meyre com

Sayfa: « 1 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!