13 Haziran 2026, 18:12:37
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular
:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Takvim
Bağlantılar
Giriş Yap
Kayıt
>
Genel Konular
>
Sohbet
>
Çocuk yüreğinden & Şehitlerimize
Sayfa:
1
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Çocuk yüreğinden & Şehitlerimize (Okunma Sayısı 2796 defa)
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
Offline
Sülale: Meyreli
Mesaj Sayısı: 1044
Çocuk yüreğinden & Şehitlerimize
«
:
05 Ekim 2008, 15:53:34 »
MİNİK BİR YÜREKTEN BABAYA MEKTUP
Yine seni özledim.Yine aklım karıştı baba..Özlem aklı karıştırır mı? Bunu öğretmemiştin bana.
Bugün benim doğum günüm.Şimdi sekiz yaşımdayım.büyüdüm erkek oldum ama hala anlamıyorum sen neden yoksun baba.Önlük bana çok yakıştı. Senin hep görmek istediğin gibi pırıl pırıl bir öğrenci oldum ama sen göremedin üzgünüm çok üzgünüm baba...Karlı bir kış günüydü.seni bir tabutun içine koymuşlardı.Yine çok yakışıklıydın. Derin bir uykuya dalmıştın.Çağırdım defalarca seslendim sana,cevap vermedin küstüm sonra.Hani söz vermiştin. Kartopu oynayacaktık ilk kar yağdığında. Hava çok soğuktu ama babannem ağlarken ''oooyyy ciğerim yanıyor'' diyordu.
İnsanın ciğeri nasıl yanar baba?
Çok büyük bir kalabalık vardı.Herkes ama herkes ağlıyordu.Hep bir ağızdan ''ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ'' diyorlardı.Sen şehitsen ölmüş olamazsın.
Ölmediysen nerdesin baba?
Kocaman bir Türk bayrağına sarmışlardı tabutunu.Sen onu hep göklerde görmek isterdin.''Kutsal sevdam bayrağım'' derdin ya hani. Nedense biraz da kıskandım o zaman seni. Affet baba.Peki neden anlamıyorum hala.
Şimdi sen öldün mü? O zaman vatan bölündü mü?
Çok karıştı aklım baba.Vatanı kim bölmek ister ki.Bu büyük günah değil mi? Dedem anlatırdı ya hep ''benim dedem Çanakkale’de şehit oldu vatanı kurtarmak için'' derdi ya...O zaman büyük büyük dedem yok yere mi öldü? neden tekrar vatanı bölmek istiyorlar baba? Hani okula gidince her şeyi öğrenecektim.Bunları neden öğretmiyorlar baba? Bildiğim tek şey var.
O da sen yoksun yanımda.
Annem çok özlüyor seni biliyorum. Babanla gurur duyuyorum diyor. İnsan gurur duyunca ağlar mı? Özleme alışır mı baba?
Peki gurur senin yerine kardeşimi koklar mı? Beni maça götürür mü acaba?
Biliyor musun baba,benim ciğerim yanmıyor elledim sıcak değildi fazla. Hem duman da çıkmıyor. Ama içimde bir yer var. Seni her düşündüğümde orası çok acıyor,sızlıyor,sanki kopacakmış gibi oluyor.Sanki birileri devamlı kalbimi sıkıyor.Galiba sen yokken hep hasta oluyorum baba.
Bu acı nasıl diner? Ellerin ellerimi nerde bekler? Koşabilmek için seninle yollar bizi nasıl özler? Vatanı hangi canavar böler? Onlara senden başka kim dur der?
Gel de anlat bana.Anlat, öğret ki bende şehit olayım baba..
Menşure Şahin
13 / 06 / 2007
Logged
Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
Offline
Sülale: Iskenderel
Mesaj Sayısı: 365
Ynt: Çocuk yüreğinden & Şehitlerimize
«
Yanıtla #1 :
25 Ekim 2008, 00:11:04 »
1.بسم الله الرحمن الرحيمBismillāhirrahmānirrahīmRahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.
2.الحمد لله رب العلمينElhamdü lillâhi rabbil'alemin.Hamd âlemlerin Rabbi,olan Allah'-a/-için dır.
3.الرحمن الرحيمErrahmânir'rahim.o Rahmân ve Rahimdir,
4.ملك يوم الدينMâliki yevmiddin.Din gününün maliki(sahibi).
5.اياك نعبد واياك نستعينİyyâke na'budü ve iyyâke neste'în,Ancak sana kulluk ederiz ve ancak senden yardım dileriz.
6.اهدنا الصرط المستقيمİhdinessırâtel müstakîm.Bizi müstakim/doğru/doğruluğu isteyenin yol(un)a hidayet eyle.
7.صرط الذين انعمت عليهم غير المغضوب عليهم ولا الضالينSırâtallezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.Kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.
(Amin)
ZİNCİRE HALKA OLMAYA NE DERSİN...Şehitlerimiz için fatiha zinciri oluşturuyoruz. Bu mesajı alan, Şehitlerimize 3 Fatiha okusun ve mesajı 5 kişiye göndersin. Milyonlarca Fatiha ile onurlandıralım onları ...
Logged
Sayfa:
1
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Duyurular
-----------------------------
=> Genel Duyurular
=> Düğün Duyuruları
=> Doğum Duyuruları
=> Hasta Duyuruları
=> Ölüm Duyuruları
=> Kutlama Mesajları
=> İlan Panosu
-----------------------------
Genel Konular
-----------------------------
=> Dernek
=> Köyümüz ile ilgili
=> Tanıtma
=> Sohbet
===> Videolar
===> Güzel Sözler ve Hikayeler
===> Fıkralar
===> İlan Panosu
===> Bilmeceler
===> Slaytlar
===> Faydalı Bilgileler
===> Hanımlara Özel
=> Site ile ilgili
-----------------------------
İçerik
-----------------------------
=> Dini Bilgiler
=> Öyküler
=> Kişiler
===> Memiş Efendi
===> Doktor
===> Öğretmen
===> Yazar-Şair-Sanatçı
===> Profesör
===> Çanakkale , 1.Dünya Savaşına katılanlar
=> Şiirler
=> Online Hizmetler
Yükleniyor...