26 Mayıs 2026, 02:45:35 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: ALİÇERÇİ SİZE NE HATIRLATIR !!!  (Okunma Sayısı 4429 defa)
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« : 11 Ağustos 2015, 10:50:42 »

ALİÇERÇİ SİZE NE HATIRLATIR !!!

ALİÇERÇİ KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (2005)

https://www.facebook.com/groups/554465387956704/

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2015, 10:57:57 »

ALİÇERÇİ SİZE NE HATIRLATIR !!!

Hüseyin Demir "Aliçerçi deyince aklıma 1965 " li yıllarının aliçerçi köyü ve o zamanın şartlarında köydeki çocukları eğitim yapmaya yönlendiren , köyü ağaçlandıran , köyün tavuk ırkını değiştiren , köyün hijyen şartlarını değiştiren sağlarmı bilmiyorum o dönemin öğretmeni Sayın Osman AKDAĞ ve eşi Durdu Hanımla köyün ebesi Esma hanım gelir köyümüze katkılarından dolayı kendilerini saygı ile anıyorum "

Hamza Oğuz "Herseyin saf doğallığı paylaşmak.imece usulü yardımlaşmak..ahbaplık..dostluklar..birlik beraberlikler.80..ve 90.yıllar arası.birtek evde olan telefona ko§uşturma..evinde televizyon olana misafirlikler..herşeyin paylaşılarak Keşiklerin yapılması.GÜZEL KÖYÜM GÜZEL İNSANLARI SAYMAKLA BİTMEZKİ...HAVASI SUYU..BAĞI BAHÇESİ.."

Selma Gül "Ekim Rahmetli ibrahim amcamla,kiraz bahçesinde elimizde boş yağ tenekelerine vura vura kargaları kovaladığımız zamanlar benim için unutulmaz anlardı.ama şuda var ki.;kira toplamak çok zor ve gıcık bi işti...."

Münevver Çelebi "Koyumuz bi başka bizim koyumuz bütün köyler içinde en iyisi havasıyla suyuyla insanlariyla misafir perverlikleriyle her yönü bi başka guzel koyumuzun..Tabiki ahmet abiyide yayınladığı resimlerle bize koyumuzu gitmeden de anıları orda gibi tekrar yaşattığı için onada çok tesekkur ederiz.."

Cenk Oğuz "Anlatilmaz yasanir yillardir koye gelmeyenlere soylesiniz ne olacak gelsinler gorsunler hersene gelmeyi iple cekerler bizim gibi insanin koyden ayrilasi gelmiyor.."

Ferdane Koçak "Köyümde nohut yolmayı harman kaldırmayı suğlanın nohutunu,kavununu ve karbuzlarını özledim havası bile bir başka köyümüzün.."

ALİÇERÇİ KÖYÜ DERNEĞİ FACEBOOK SAYFASI /https://www.facebook.com/groups/554465387956704/

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2015, 11:04:42 »

Ümran Korkmaz "Orda doğduk büyüdük kışları süper geçerdi raşit abi ayşe bayram ümmü Erol senra ben toplanıp pişti papaz kimde oynardık hergün bir başka evin bir başka sobanın başında toplanırdık yazı iple çeker şehirde olan arkadaşları dört gözle beklerdik onlar gelince yakar top saklanbac oynar fatmatce nin pelitine Salıncak kurardık köyü turlar susada gezer ihsan dayının tahtası buluşma yerimizdi muhteşem bi yaz geçirir onları susadan ugurlamak üzücü olurdu met oynamak hergele davar beklemek kışın sizin kapının önündeki yokuştan kaymak memet abi ve raşit abi ayşe Semra yengen ile birlikte Ahmet Ucar abi daha neler neler yaz yaz bitmez ki cocuklumuz kavruk gecnimiz savruk gecti bizim köyümüz bir başka güzel..."

Ümran Korkmaz "Yanlız bir şey belirtmek istiyorum bü yaz üzücü birşey yaşadım annem hasta ve yürüyemiyor ona pilav katılmak için gitmiştim aklıma hiç gelmedi bi tepsiyi kıskanıp pilav katmıycakları caminin dediler ve vermediler yerden bir poşet alıp ona katkılar bizde o köyde yaşadık çaminin tepkisini pilsvla beraber yemiycektikya nasıl üzüldüm ve sinirden ağladım tepsisi kıskanır yerden bi poşet kalmaları çok yazık yani .."

Ahmet Ucar "Ümran Korkmaz belki harman yerindeki misafirlere yetmez diye düşündüklerinden belkide kaybolmasından Endişe duyduklarından dolayı öyle söylemiş olabilirler bu tür şeyler herzaman yaşana bilen şeylerdir bunları veya bu cahilce davranan kişileri dernegimize mal edibp küskünlük olmasın köyümüze ve derneğimize sahip çıkalım. Birdahaki piknige gelirseniz ben hanım yengeme ellerimlen götürecem pilavı üzerimizde hakkı çok yengemizin."

Merve Sağlam Cansever "Köyümüz iyi hoşta misafir evine hayırsever biri tutmuş tabure almis hayrina yada bi baskasi aldi tam bilmiyorum ama benim düğünüm olacagi zaman musafirhaneye gittik misafirler için tabureleri istemeye alt üst 1 gün kullanip geri goturecektik bizden para istenilince çok sasirmistim kirilan dökülen olursa zaten aliriz yenisini mecbur olmasak zaten gidip istemezdik parasi önemli değil ama düğün yapacak olan birinden para talep edilmesi çok yanlis sonuçta o köyünn bir vatandasiyiz köyün mallariyla ticaret yapmak gibi birşey oldu bu.."

Cenk Oğuz "Arkadaslar haklisiniz ama Ahmet Ucar size alicerci denince akliniza ne geliyor diye sordu sikayetlerinizi degil bizde son 3 yildir ozellikte senlikte o kadar gencler varken taburleri tasimaya kaldirmaya yardima kimse gelmiyor baskan olmasa kusura bakmayin boyle bir senlik olmaz sikayetlerinizi degil anilarinizi yazin buraya rica ediyorum senliktede bize kimse yardim etmiyor ama hersey alicercililer icin Allaha emanet olun seneye insaallah senlikte gorusmek dilegiyle"

Ahmet Ucar " Başka bir paylaşımda Sorunlar ve talebleri dile getirmeyi düşünüyordum bu bölümde yanlız anıları nızı paylaşırsanız sevinirim Gerek ümran korkmaz kardeşimizin gerekse merve saglam kardeşimizin konusuyla alakalı derneğimizin bir alakası olmadıgı şahısların kendi düşüncelerini ortaya koydukları kanaatindeyim Köye misafir odasına hayırsever bir vatandaşımızın tabera almış olması bu tabera köy namına her yer de kullanılır demişse onu vermeyen kişinin kim oldugunu bilmiyorum fakat yanlış yapmıştır. hayır sever vatandaş sadece bu taberalar misafir odasında kullansın demişse onu vermeye bilir fakat ne olusa olsun para talep etmesi yanlıştır neye dayanarak para istedigini belirtmesi vede makbuz kesmesi gerekmektedir. Bu tür konuları Köyümüzün mülki amiri olan muhtarımız dan talep edilmesi en uygunudur."

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2015, 11:07:27 »

Merve Sağlam Cansever "Haklisin Ahmet abi sonraki actigin baslikta tekrar konuşulur bunlar. Ben sadece dile getirdim köyde düğün mevlit vs herseyde koyun tabureleri kullaniliyor bizde benim düğünde istedik Almanci mehmet gül taleb etti parayi sorun para değil ama düğün sonrasi sizden para almayalim camiyi temizleyiverin onun yerine demesi çok tuhafti para için değil hayir için temizlerim ben camiyi ve gittim temizledim de babamin hayrina olsun simdi lazim olsun yine temizlerim... Onun dişinda köyümüz çok güzel çokta özledim Allahin izniyle bir hafta sonra ordayim.."

Ümmü Kul "Aliçerçi deyince aklıma rahmetli Emine Hala geliyor, harman yolunda inekleri beklediğimiz, hafız dayının öküzlerle sap çekişi ,garaların evinin önündeki pelite kurulan ve bizi havalara uçurdukları salıncak...... Cevizin dibindeki Fatma halanın Ahırlı yoluna koyduğu su testisi... Neler neler"

Ibrahim Celik "Annem in masallarını hatırlarım .Komşuların çocukları gelir Havva Hala bize bir masal anlat derlerdi. Annem de bıkmadan anlatırdı.. Keyifle dinlerdik. Birde lamba etrafında yatarak ders çalışırdık. Nuri Dayımın çocuklarıyla kardeş gibi gelir giderdik. Birlikte lamba etrafında ders çalışırdık"

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2015, 11:09:41 »

Ali Rıza Özaslan
"Aliçerçi...Baba dostu rahmetli Manaviyli Osman dayım,Zeynep ve Anagız halam...Bir akşam Şose'de yayan Aliçerçi'ye giderken,mezarların orda köyün bütün köpekleri tarafından kuşatılışım,ve tecrübeye dayanık,bu kuşatmayı yarıp,elimi,kolumu sallayarak Osman dayımın evine varışım.O gece Osman dayımın evinde konaklayışım...Aliçerçi nire,Meyre bura.Kardeş iki köyümüz..."

Ibrahim Celik "Annem in masallarını hatırlarım .Komşuların çocukları gelir Havva Hala bize bir masal anlat derlerdi. Annem de bıkmadan anlatırdı.. Keyifle dinlerdik. Birde lamba etrafında yatarak ders çalışırdık. Nuri Dayımın çocuklarıyla kardeş gibi gelir giderdik. Birlikte lamba etrafında ders çalışırdık.."

ALİÇERÇİ DERNEĞİ FACEBOOK SAYFASINI ZİYARET EDİP,GÜZELLİKLERİ YAŞARSINIZ KÖYÜMÜZ ADINA !!!

« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2015, 11:38:44 Gönderen: Ali Rıza Özaslan » Logged

Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2015, 13:38:49 »

Ahmet Ucar    / 11 Ağustos 12:22

Aliçerçi Denince Ecirin Hüseyin emminin Ezan okuması Gelir

Rahmetlik Babamın Ramazanda Davul Çalması
At arabamızlan Güney bağımıza varması gelir aklıma

Aliçerçi Denince Annemin ekmek pişirip Köylü komşu kadınlarlan Keşik Gütmesi Keşli ekmek Eglemesi Gelir aklıma

Aliçerçi denince Türüdü Dayının Meşhur pilavı
Kara durmuşun Balkondan Silah atması gelir aklıma

Aliçerçi Denince Yörük Hasan ın Patoz atması
Paşa dayının sapan atması gelir aklıma

Aliçerçi Denince Tapılı Halanın Turşusu
ihsan çetinin Elma bahçesi Gelir aklıma

Aliçerçi Denince Gopuğun Yaşarın Balkon Sohbeti
Kütük Halanın Dutu Gelir Aklıma

Aliçerçi Denince Manav Mehmedin Hikayeleri
Gavut Ahmedin Yastık Diye çeşmenin önünden Bağırması Gelir Aklıma

Aliçerçi Denince okulun bahçesinde her gün Arkadaşlarımızlan Top oynayıp Hergele önünü beklememiz gelir aklıma

Aliçerçi Denince Keşci Mehmet Ali Dayının Zafer zafer Diye bağırarak oğlunuçagırması Gelir Aklıma

Aliçerçi Denince Hafız dayının Öküzleri Karaların Mustafanın At ları Gelir aklıma

Aliçerçi Denince Nuri beğin Gurt Ramazan ın Gece Gezmeleri
Hacı efendinin Mustafa nın eski Fıat Tıraktörünün Çalışması Gelir aklıma.

Aliçerçi Denince Manavilin Osmanın Muhtarlık Yapması Babam ın Köyümüzün Bekcisi Olup Mavzer Atması Gelir Aklıma

Aliçerçi Denince Devrişilin Adı Güzelin Bozkırda oto Tamircilik Yapması
Kadir Gür amcanın köyümüzde ilk damına Naylon Çadır atması gelir aklıma

Aliçerçi Denince Hikmet zengin amcanın evinin balkonundaki geyik Boynuzu
Fakıların Mustafa nın ağaçtan köprülü evi gelir aklıma

Aliçerçi Denince ilk okul Ögertmenim Sadettin sayğı Şükran saygı Gelir aklıma

Aliçerçi Denince Derneğimizin Pikniği Büyük buluşmamız gelir aklıma

Aliçerçi Denince Durmuş çavuşun Yaşar emminın motoruylan sogla akmeye gitmemiz harmanda imece etmemiz gelir aklıma

Aliçerçi Denince Hülüğün memedin Taksicilik yapması Arabasının Düdügünün Dudu gelin dudu gelin diye çalması gelir aklıma

Aliçerçi Deyince imamilin osman,adıgüzelin mehmet,devrişilin Ahmet Abdullah Yıldız,Dudunun Hasan,iskenderin Hasan Tapılının, çerizin Ahmet, sarının Mehmet,Adile hala Sağır ebe Ayşe ebe Bıddık Durmuş Gelir aklıma

Aliçerçi Denince Çayda balık tutmamız Güney baglarında Bag bozmamız, Pınarda Bostan Ekmemiz Eriklere At larımızı Çakmamız, Koruda, Yumluyerde,Bolçayırlıkta inekleri hergele gütmemiz Gelir aklımda

Aliçerçi Denince Aklıma Daha çok şeyler geliyor fakat sizleri uzun yazımlan sıkmak istemediğimden Burada Kesmek istiyorum.

Yazımızda isimleri geçen Ölenlerimize Başta Kendi babam Ahmet Uçar a ve bütün ölenlerimize ALLAH tan rahmet Geride sag olanlara saglık afiyet diliyorum.

Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!