18 Nisan 2026, 23:40:59 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gelenek  (Okunma Sayısı 3560 defa)
Ramazan Oğuz
Yönetici

Sülale: Karalar

« : 10 Eylül 2006, 00:25:27 »

GELENEK
[/b]

Annem Meyrelidir. Annemin Babası ( Hüseyin Karaarslan) anneme aktarmış olduğu küçük bir yaşanmış olayı anlatıyor.
   Annemin dedesi Topalel’in Mustafa Çavuş Asker den izinli olarak Meyre köyüne geliyor. Gelince de kızının hatim dua’sını yapmaya karar vermiş. Köyler de gelenek olduğundan pilavlar verilip diğer köyler davet edilip yarışmalar düzenlenirmiş. O zaman köyler de daha çok cirit ve güreş yarışmaları düzenlenirmiş. Bu hatim duasına Aliçerçi’lilerde davet edilmiş. Bizim köyün tanınmış pehlivanların dan Melek Dedemiz de davete katılmış.Kendisi iyi pehlivanlardanmış.
   O zamanlar güreşler Meyre’nin orta harmanlarında düzenlenirmiş. İlk başta annemin dedesi Topalel’in Mustafa Çavuşla , Melek Dedemizle  güreşe tutuşmuşlar. Melek dedemiz Mustafa Çavuş dedemizi yeniyor. Topalelin Mustafa Çavuş dede bu sefer kayını Topçuel’in İbrahim Dayıya gel ben yenildim sen güreşte Melek dayıyı yen demiş. Ama nafile Topçuelin İbrahim Dayı çok inatmış , teklifi kabul etmemiş. Bunun üzerine bacanağı Çerekbaşının  Hüseyin Ağa dayı ya teklif etmiş. O da kabul etmiş. Güreş’te  Çerekbaşının  Hüseyin Ağa dayı Melek Dedemizi yenmiş.
   Şimdi insan o eski günleri , gelenekleri , ananeleri  düşünmeden edemiyor
Hüseyin Bahadır Tosun
Yönetici Yardımcısı

Sülale: İhtiyarlar

« Yanıtla #1 : 19 Mart 2008, 16:29:52 »

Çok güzel bir yazı.Elinize sağlık.
Oktay Demirtaş
Aliçerçili
*

Sülale: Hafızoğlu(meyre)

« Yanıtla #2 : 20 Mart 2008, 10:36:17 »

Ramazan ağabey,yazı için teşekkürler.

Aşk davaya benzer,acı çekmek de şahide,şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki.
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!