18 Nisan 2026, 18:48:59 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: burası türkiye  (Okunma Sayısı 1946 defa)
Ayşe Gürarslan
Aliçerçili
*

Sülale: Iskenderel

« : 09 Temmuz 2008, 12:06:05 »

Alfabe

Ben de bu yıl okula başlayan torunum için kuvvetli bir moral alkışı  istiyorum. Daha ikinci gün: 'Örrrtmenim, taa evden buraya tel çizmeye mi  geldik, hep yumarlak mı yapcaz, harf felan öretmicen mi?' deme cesaretini  gösterdiği için.

Annem!
 'Bu taraf bitti.' diye CD'yi arkasına çeviren ve sonra da 'CD çalar  çalışmıyor!' diye feryat eden anneme alkış az geliyor!

Yaz Okulu
 Bir alkış da annesine yaz okulunu kazandığı müjdesini veren üniversite  öğrencisine gelsin. Bu yaratıcılığa şapka çıkartılır.

Beyin göçü
 Tikky olduğu her halinden belli olan kızımız Beşiktaş-Taksim midibüsünde  yanındaki arkadaşına dert yanmaktadır. ''Şekerim dördüncü kez girdim  ÖSS'ye, ama yine kazanamadım, gidicem sonunda Amerika'ya o olucak. Böyle  böyle beyin göçü oluyor işteeaa!'' Sen git, masrafları ben karşılıyorum.

Alman yazar
 Bir alkış da lisede edebiyat dersinde okuduğu şiir bitince sınıfa dönüp  'Bu şiiri ünlü Alman yazar Goethe yazmıştır' diyen hocaya, 'Niye, kağıt  bulamamış mı?' cevabını veren arkadaşa gönderelim.

Düz mantık
 Eğer bir sokakta yürüyorsanız ve camında ''Bu ev kiralıktır'' yazılı bir  evin yanından geçip birkaç adım sonra önüne geldiğiniz bir başka evin  camında ''Bu da'' yazısını görürseniz bilin ki Trabzon'dasınız.

İngilizce yazılısı
 Bir alkış da ingilizce sınavında 'Nice ........' şeklindeki boşluğu 'Nice  mutlu yıllara!' şeklinde dolduran, dahi mi aptal mı olduğunu henüz  anlayamadığımız öğrencime istiyorum.

Hügo'lar Beşledi
 Bir alkış da lisede edebiyat kitabından bir metni tüm sınıfa sesli olarak  okurken V. Hugo'ya 'Beşinci Hugo' diyen arkadaşımıza gelsin.

Ne zaman?
 Kardeşim karne almıştı. Fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni  kenara çekip uyarıları sıralıyordu; 'Sakın çocuğun moralini bozmayın,  sakın kötü bir şey söylemeyin.' Uyarılar özellikle babama yönelikti; 'Hele  de sen, sakın çocuğun gururunu kırma.' Babam daha fazla dayanamadı ve  sordu; 'Karne için ne zaman özür dileyeceğiz?'

Havale
 Bankada gişenin önünde işlemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gişede  işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan kadın soruyor: 'Parayı kim  alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?' Teyzem cevap veriyor: 'Bu paranın  hayrını görme İnşallah yazalım.'

Lamba
 Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta  geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: 'Bacım o  geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.'

Hacim nedir?
 Öğretmen bir arkadaşımdan naklen; 5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2. sorusu: 'Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız.' Öğrencimizden gelen cevap: 'Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?'

Asabi Polis
 Hareketli bir Bağdat Caddesi akşamında, polis abilerimiz rutin olduğu  üzere devriye gezmektedir. Işıklarda müşteri bekleyen taksiye yaklaşılır  ve; ''Ticari, bekleme yapma, devam et.'' anonsu yapılır. Camdan eliyle '1  saniye' işareti yapan taksiciye, ikinci ve çok manidar anons gelir  ardından; ''Ticari, benne pölümüye girme! Devam et dedik!''   
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!