19 Nisan 2026, 00:20:45 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nasrettin Hoca  (Okunma Sayısı 2666 defa)
Öksüz
Aliçerçili
*

Sülale: Bozkırlı

« : 10 Şubat 2008, 12:34:22 »

Baş Ağrısı
Nasrettin Hoca evinin önüne
oturmuş çocukları izlerken komşusu gelmiş. Komşusu:
-Hocam,demiş. Başım çok ağrıyor,acaba sende hap var mı?
-Hapa ne gerek var benim de geçenlerde dişim ağrıyordu çekdirdim sende başını çekdirsene, demiş.

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür...
Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...
Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür...
Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür...

Gandhi
Oktay Demirtaş
Aliçerçili
*

Sülale: Hafızoğlu(meyre)

« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2008, 10:27:58 »

KONUŞMASINI BİLMEK
 Nasrettin hoca çarşıda dolaşırken,bir dükkan sahibi Hoca’yı içeriye davet eder.Daveti kabul eden Hoca içeri girer.İçeride Kadı efendi de bulunmaktadır.Bir süre sohbet ettikten sonra kadı,Hoca’ya dönerek,
 -Hoca çok konuşan çok yanılır derler,sen de çok konuşan birisin,hiç yanıldığın olmaz mı?
  Kadının niyetini anlayan Hoca cevap vermekte gecikmez:
 -Evet Kadı efendi der.Bir gün vaaz ederken öyle coşmuşum ki,’’kadıyani finnar’’(rüşvet alan kadılar cehennemliktir) diyeceğim yerde,’’küllü kadın finnar’’(bütün kadılar cehennemliktir) deyivermişim der.
 Hoca’nın bu sözlerine kadı çok bozulur.Dükkan sahibi araya girerek kadıyı savunacak olur.Bir ders de dükkan sahibine vermek isteyen hoca konuşmasına devam eder.
 -Hatta bir keresinde de yanlışlıkla ‘’innel füccare leficehim’’(kötüler cehennemliktir) diyeceğime,yanlışlıkla ‘’innettüccare leficehim’’(tüccarlar cehennemliktir) deyivermişim.
 Hoca’nın bu sözleri Kadı ve tüccarın çok ağrına gider.Hoca’dan intikam almka isteyen Kadı:
 -Hoca efendi,bazen müzevire dönüyorsun,böyle anlarda seninle hiç kimse baş edemez.Bazen de yaban öküzüne dönüyorsun,böyle anlarda da yanına hiç yaklaşılmaz,der.
 Bu sözler üzerine Hoca oturduğu yerden kalkarak,Kadı ile tüccarın arasına oturur.Kadı’ya dönerek,
 -Evet,bazen müzevire döndüğüm olur.Ama ben ne müzevirim ne de yaban öküzü,ikisinin arasında idare edip duruyorum işte…

''Sizinle İleteşebilir miyiz?'' kitabından alınmıştır.

Aşk davaya benzer,acı çekmek de şahide,şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki.
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!