25 Mayıs 2026, 20:52:25 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Bağlantılar Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ve Elveda ALİÇERÇİLİLER  (Okunma Sayısı 8565 defa)
Abdulkadir
Yönetici Yardımcısı

Sülale: köy imamı

« : 22 Ekim 2009, 20:21:03 »

VE ELVEDA ALİÇERÇİLİLER ….

Yıllar önce annem ve babam karayoluyla 3 ay hacca gitmişlerdi. Ben henüz 15 yaşlarındaydım. Abim birlikte Bolu’nun Seben ilçesinin Kesenöz köyüne gittim. Abim burada İmam Hatiplik görevini yapıyordu. Bu kutsal görevin manevi güzelliklerini görünce orada karar verdim imam olmaya ve Allah yıllar sonra nasib etti.

İmam olmak o kadar güzel bir  görev ki kıymetini bilene. İnsanlar en mutlu ve en hüzünlü günlerini sizinle paylaşırlar ve aralarında olmanızdan büyük bir mutluluk duyarlar.Çocuk doğar kulağına ezan okursun , hasta olur ziyarete gidersiniz, cenaza olur taziye de bulunursunuz. Kısaca tüm gününüz sosyal faaliyetler içinde geçer. Tüm bu koşturmacalar.zahmet değil Rahmet olur. Allah’u Teala kadri kıymet bilmek nasip etsin.(AMİN)

Konya da vekil olarak görev görev yaparken 15 Haziran 2005 yılında Aliçerçi Köyüne kadrom çıktı. Dile kolay tam 4 yıl bu güzel köyde, güzel insanlarla birlikte beraber oldum. Ümit ederim ki yıllar geçsede bu köyde yaşadığım güzel anılar tazeliğini korumaya devam edecektir.Yine ümit ederim ki yaşlı cicelerin amcaların hayır duasını almaya başlamışızdır. Benim için önemli olan bu, yani GÖNÜLLERİ FETHETMEK.

Zaman zaman  namazlardan sonra ev ziyaretleri yapıp 80 yaşına 90 yaşına gelmiş bu nezih  insanların hayat hikayelerini dinledim. 4 sene içinde  güzel dostlar edinmeyi Allah bize nasip etti. Yazın dışarıdan gelen gençlerle gece 2-3 lere kadar oturup dini ve sosyal konularda muhabbet ettiğimiz oldu. Gün geldi cenazelerde beraber göz yaşı döktük, gün geldi düğünlerde beraber güldük. Zaman geldi mevlidler de buluştuk zaman geldi mübarek geceleri beraber ihya ettik. Evet tam 4 sene sevinci, hüznü, muhabbeti kısaca hayatı paylaştık.  Her şeyin bir sonu olduğu gibi bizim de Aliçerçi’den gitme vaktimiz gelip çattı… Tayinimiz çıkınca köylüler evimize gelerek, gurbette olanlar telefonla ve internet yoluyla sevgilerini gösterdiler. Allah bu sevgiye layık eylesin bizi. Siz Allah için bizi sevdiniz Allah’ta sizi sevsin. Bu vesileyle 4 sene boyunca bize yapmış  olduğumuz çalışmalarda sözlü ve fiili destek veren  herkese çok teşekkür ederim. Aliçerçi sitesinde binlere gıyabi destek veren Menzilli hanımefendinin şahsında tüm hanım kardeşlerime, Ahmed Uçar beyefendinin şahsında tüm erkek kardeşlerime sonsuz şükranlarımı bildiririm.

Camiye gelen gelmeyen, benimle bir kere karşılaşıp elimden kitap tüm çocuklarımızın gözlerinden öperim. Her halde bu hikayenin en acı sonu bu olsa gerek. Çocuklardan ayrılmak işin en zor tarafıydı. Köye gelip bizim çocuklarla yaptıklarımızı görenler  bu konuda bana hak vereceklerdir.
   Ayrılıklar, vedalar özlemi ve gözyaşını beraberinde getirirler. Bütün elvedalar bana şu geçici dünya hayatına ait olmadığımızı gerçek yurdumuzun Ahiret olduğunu hatırlatıyor.
 Haklarınızı helal edin, benden yana helal olsun. Allah için sizleri seviyorum.
Yarın köyden ayrılıyorum.

ELVEDA ALİÇERÇİLİLER
                               ALLAHA EMANET OLUN

Abdülkadir Temizcan
Ayşe Gür Teke
Yönetici Yardımcısı

Sülale: Dervişler..

« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2009, 21:07:07 »

ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN ABİM.

okadar duygulandım ki agladım desem yalan olmaz..Sizi  hiç görmemişken hakkınızda öyle olumlu güzel şeyler duyardım ki...Merak ederdim bu insan sıradan bir imam olamaz derdim...Bu yıl köyde görüşmek tanışmak nasip oldu..Sizin gibi kaç imam vardır bilmiyorum ülkemde...böylesi edepli hayalı takvalı....sosyal içerikleriyle insanların gönüllerini feteden..Görev yaptıgı köyde kendisini bu denli yediden yetmişe bu kadar sevdiren...kaç imam vardır?Ney?
siz  eminimki gittiginiz yerde yine  kendinizi insanlara sevdirmeyi başarırsınız..Çünki ne yapıyorsanız Allah(c.c.)için yapanlardansınız....Allah yolunuzu mutlaka açık edecektir...
Köyümüzde öyle güzel şeyler bırakıyorsunuz ki....demişsinizya.....en çok çocuklardan ayrılmak zor oldu diye...Kızım bile taaaa burdan üzüldü.....kim bilir köydeki üç beş çocugun abisi babası gibiyken onları yetim bırakır gibi gidişiniz nasıl etkilemiştir hem sizi hem onları...

Madem menzillinin şahsında tüm hanım kardeşlerinize teşekkürler gönderdiniz..Menzillide size tüm hanım kardeşlerinizin adına selamlarını saygılarını sunuyor..geride gerçekten sizleri özleyecek bir avuç insan bırakıyorsunuz..Ama bıraktıgınız filizler mutlaka fidan olacaktır...
Dilerim aynı istikametle aynı teslimiyet aynı takva ve verayla ahirette arşın gölgesinde olanlardan Rasullahın(a.s) şefaat ettigi kullardan cennette cemali gören müjdelenmişlerden olasınız...

Hep hocalar dua etmez ya..Sizi dualarla yapmış oldugunuz hizmetlerle sevgiyle her daim anacagız..Rabbim razı olsun....Sizden gelecek neslide sizler gibi hizmet ehli insanlardan etsin ...Çünki bu ülkenin daha çokkkk Abdulkadirlere ihtiyacı var..

YOLUNUZ AÇIK OLSUN HOCAM...SEVGİLERLE..ALLAH'A EMANET OLUNUZ
.....

Güven tek kullanımlıktır
Ali İhsan Çiçek
Aliçerçili
*

« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2009, 23:28:51 »

hocam aliçerçili doğumlu olmasamda, aliçerçi  org sitesinde sizlerle tanışıp güzel payalaşımlarınızdan yararlandık.
 Hakkınızı helal edin, bizimde varsa helalı hoş olsun.
Aliçerçiden gittiğiniz yeni görev yerinde'de gönülleri kazanacağınızı,, ordaki dostlarlada güzel ilişkiler içinde olacağınızı ve aliçerçi org  dada bizlere güzel paylaşımlarınızla iştirak edeceğinizi biliyok.
 Mevlam yeni görev yerinde'de ,sıhhat ve afiyetle göreviniz ifa etmek nasp etsin inşallah.
Ahmet Uçar
Aliçerçili
*

Sülale: Hatiblar ..hatibel.davulcu Ahmet,in Son Oğlu.

« Yanıtla #3 : 23 Ekim 2009, 11:36:31 »

YAZLARI KÖYÜME GİDERKEN 3 ŞEYİN SEVİNC HEYCANI BENİ TUTARDI BİRİNCİSİ ANNECİGİME VE BABACIGIMA KAVUŞMANIN 2 CİSİ KÖYÜME KAVUŞARAK SILAHİ RAHİM YAPMANIN 3 CÜSÜ İSE ABDULKADİR HOCAMA KAVUŞACAGIMIN HEYCANIYLA YOLA ÇIKARDIM.

GERÇEKTEN ABDULKADİR HOCAM BİR GÖREV ADAMI DEGİLDİ ÇÜNKÜ GÖREV ADAMLARI GÖREVİNİ YAPAR VESAYİSİNİ DOLDURUR KİMSENİN ETLİSİNE KARIŞMAZ SÜTLÜSÜNE KARIŞMAZ GELSİN MAAŞ NE OLURSA OLSUN DERLER.

ABDUL KADİR HOCAM BULUNDUGU BU YÜCE MAKAMIN DEGERİNİ BİLEN HAKKINI VEREN BİR HİZMET ADAMIDIR ÇÜNKÜ BİR HOCANIN SADECE NAMAZ KILDIRMAKLA İŞİ BİTMEZ HOCALARIMIZ KENDİLERİNİ GELİŞTİREREK ÖGRENEREK ÖGRENDİKLERİ DOGRU KAYNAKLARI
NESİLDEN NESİLE AKTARMAKLADA MESÜLDÜRDER ABDULKADİR HOCAM ALİÇERÇİ KÖYÜNDE
OLDUGU SÜRE İÇERİSİNDE HEP ARAŞTIRMALAR YAPMIŞ SAYİH HADİSLERLE KİTABLARLA,
KUR,AN DAN AYETLERLE KENDİ BİLGİSİNİ GELİŞTİRMİŞ VE BU GELİŞMELERDEN BİZLERİDE HABERDAR ETMİŞTİR.

KÜÇÜKLE KÜÇÜK, BÜYÜKLE BÜYÜK, DERTLİLERLE DERTLİ, SEVİNÇLİLERLE SEVİNÇLİ,
SORUMLULUGUNUN BİLİNCİNDE. ALLAH IMIZIN RIZASINI KAZANMAK İÇİN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATAN KENDİ İŞİNDEN EŞİNDEN FEDAKARLIKLAR YAPAN Bİ DAVA ADAMIDIR.

ONUN OKADAR GÖZLE GÖRÜLMEYEN HİZMETLERİ VARDIRKİ ALİÇERÇİMİZ ALİÇERÇİLİLERİMİZ ÜZERİNDE BURDAN BUNLARI YAZARAK HOCAMI UTANDIRMAK İSTEMEM
ÇÜNKÜ BİR İNSANI ÜVMEK O İNSANI OTANDIRMAKMIŞ ONUN İÇİN VAZLA Bİ ÖVGÜ YAPMIYORUM SADECE BURDAN ONUN DEGERİNİN DAHA İYİ ANLAŞILMASI İÇİN YAPTIKLARINI YAZIYORUM.
BELKİDE HOCAM BANA BUNLARI YAZDIGIM İÇİN KIZACAK ANCAK HOCAM SEN HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKSIN.

BİZ SENDEN RAZIYIZ C.B ALLAH DA SENDEN VEDE SENİN GİBİ HOCALARIMIZDAN RAZI OLSUN  SENİNGİBİ HOCALARIMIZIN SAYISINI ÇOGALTSIN AMİN..
 BU VESİLEYLE SANA YENİ GÖREV YERİNDE CB. MEVLADAN BAŞARILAR DİLER
TÜM KÖYLÜLERİMİZ ADINA.
vede ((ALİÇERÇİ KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ))YÖNETİM KURULU ADINADA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM..

BİZLERİ SİTEMİZDEDE YALNIZ BIRAKMAYACAGINA EMİNİM.

BİR GÜN GÜZELBİ YERDE CENNETİNDE MEVLAM BİZLERİ KAVUŞTURUR İNŞA ALLAH.
ALLAH, a emanet ol hocam. benden yanada sanmıyorum amma hakkım OLSUN sana  varsa . (((HELAL OLSUN.)))hocam.

« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2011, 15:56:50 Gönderen: Ahmet Uçar » Logged

BİRGÜN GELECEK BİZDE BU DÜNYADAN GÖÇ EYLEYECEGİZ ELBET SANA GERİ DÖNECEGİZ YARAB...
Ali Rıza Özaslan
Aliçerçili
*

Sülale: Meyreli

« Yanıtla #4 : 23 Ekim 2009, 15:06:20 »

VE ELVEDA ALİÇERÇİLİLER ….

Yıllar önce annem ve babam karayoluyla 3 ay hacca gitmişlerdi. Ben henüz 15 yaşlarındaydım. Abim birlikte Bolu’nun Seben ilçesinin Kesenöz köyüne gittim. Abim burada İmam Hatiplik görevini yapıyordu. Bu kutsal görevin manevi güzelliklerini görünce orada karar verdim imam olmaya ve Allah yıllar sonra nasib etti.

İmam olmak o kadar güzel bir  görev ki kıymetini bilene. İnsanlar en mutlu ve en hüzünlü günlerini sizinle paylaşırlar ve aralarında olmanızdan büyük bir mutluluk duyarlar.Çocuk doğar kulağına ezan okursun , hasta olur ziyarete gidersiniz, cenaza olur taziye de bulunursunuz. Kısaca tüm gününüz sosyal faaliyetler içinde geçer. Tüm bu koşturmacalar.zahmet değil Rahmet olur. Allah’u Teala kadri kıymet bilmek nasip etsin.(AMİN)

Konya da vekil olarak görev görev yaparken 15 Haziran 2005 yılında Aliçerçi Köyüne kadrom çıktı. Dile kolay tam 4 yıl bu güzel köyde, güzel insanlarla birlikte beraber oldum. Ümit ederim ki yıllar geçsede bu köyde yaşadığım güzel anılar tazeliğini korumaya devam edecektir.Yine ümit ederim ki yaşlı cicelerin amcaların hayır duasını almaya başlamışızdır. Benim için önemli olan bu, yani GÖNÜLLERİ FETHETMEK.

Zaman zaman  namazlardan sonra ev ziyaretleri yapıp 80 yaşına 90 yaşına gelmiş bu nezih  insanların hayat hikayelerini dinledim. 4 sene içinde  güzel dostlar edinmeyi Allah bize nasip etti. Yazın dışarıdan gelen gençlerle gece 2-3 lere kadar oturup dini ve sosyal konularda muhabbet ettiğimiz oldu. Gün geldi cenazelerde beraber göz yaşı döktük, gün geldi düğünlerde beraber güldük. Zaman geldi mevlidler de buluştuk zaman geldi mübarek geceleri beraber ihya ettik. Evet tam 4 sene sevinci, hüznü, muhabbeti kısaca hayatı paylaştık.  Her şeyin bir sonu olduğu gibi bizim de Aliçerçi’den gitme vaktimiz gelip çattı… Tayinimiz çıkınca köylüler evimize gelerek, gurbette olanlar telefonla ve internet yoluyla sevgilerini gösterdiler. Allah bu sevgiye layık eylesin bizi. Siz Allah için bizi sevdiniz Allah’ta sizi sevsin. Bu vesileyle 4 sene boyunca bize yapmış  olduğumuz çalışmalarda sözlü ve fiili destek veren  herkese çok teşekkür ederim. Aliçerçi sitesinde binlere gıyabi destek veren Menzilli hanımefendinin şahsında tüm hanım kardeşlerime, Ahmed Uçar beyefendinin şahsında tüm erkek kardeşlerime sonsuz şükranlarımı bildiririm.

Camiye gelen gelmeyen, benimle bir kere karşılaşıp elimden kitap tüm çocuklarımızın gözlerinden öperim. Her halde bu hikayenin en acı sonu bu olsa gerek. Çocuklardan ayrılmak işin en zor tarafıydı. Köye gelip bizim çocuklarla yaptıklarımızı görenler  bu konuda bana hak vereceklerdir.
   Ayrılıklar, vedalar özlemi ve gözyaşını beraberinde getirirler. Bütün elvedalar bana şu geçici dünya hayatına ait olmadığımızı gerçek yurdumuzun Ahiret olduğunu hatırlatıyor.
 Haklarınızı helal edin, benden yana helal olsun. Allah için sizleri seviyorum.
Yarın köyden ayrılıyorum.

ELVEDA ALİÇERÇİLİLER
                               ALLAHA EMANET OLUN

Abdülkadir Temizcan
Güle,güle hocam.Öyle güzel anlatmışsınız,daha ne yazılabilir ki.
Yeni dostlar,gönüller feth etme yolunda başarılar dilerim.
Baki selamlar...

Kulluğun İdrakinde / Kul Olmadık Mevlaya
Hasan Dursun
Aliçerçili
*

Sülale: Ben Soğucaklıyım.bize Paşalar Derler.

Ölüm ve ötesi

« Yanıtla #5 : 23 Ekim 2009, 17:52:55 »

Abdulkadir hocam Allah razı olsun. Rabbim hizmetlerinizin devamını nasip etsin. Dualarınızda bizleride unutmayın inşallah.
Selam ve dua ile...

Farzetki öldün ve kabrinin ilk gecesi..
Esmahan Oğuz Erdal
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #6 : 23 Ekim 2009, 21:32:16 »

Size gülegüle demycez inşallah sitemize herzaman beklerz,

annecğimn bi sözü vardı RABBİM yeraltına götürmesn die dua ederherzaman

yolunz ALLAH sevgisiile dolu insanlarla dolsn ışığınız daimolsun...

selamlar sizeve eşinze.

ALLAHa emanet olun

‎- Okuyarak anlayamazsın hiçbir zaman "Hayat" denen o defteri.. Kaybedince anlar insanoğlu elinde tuttuğu o Kıymeti..!
Ahmet Gül
Aliçerçili
*

Sülale: Gül

« Yanıtla #7 : 24 Ekim 2009, 16:29:17 »

hocam hayırlı günler.
tayininiz çıkmış hayırlı uğurlu olsun.
her gelişin bir gidişi oluyor mukadderat böyle....
köyümüzden iyi hatıralarla ayrılmanız sevindirici....
yeni görev yerinizde vebundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim.
                                                                                                                                                                                             Dr.İbrahim GÜL
Seher Demir
Aliçerçili
*

Sülale: Dervişler

« Yanıtla #8 : 24 Ekim 2009, 20:12:11 »

Rabbim yolunuzu açık etsin hocam herkez gibi bende çok üzüldüm.Sizin ve eşiniz gibi değerli insanlar tekrar gelirmi köyümüze bilemem.....Rabbim her zaman yar ve yardımcınız olsun selam ve dua ile.........
Ömer Gül
Aliçerçili
*

Sülale: Gül (haci Mehmet Sulalesi)

« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2009, 22:10:27 »

Hocam
Size bundan sonraki görev yerinizde ve hayatinizda basarilar dilerim.

Dünya kücüldü. Gurbet, eskiden yüklendigi, hüzünlü anlamini yitirdi.
Artik insan oglu evinden dünyayi gözetleyebiliyor.
Insallah bu site vasitasi ile iliskiler kesilmez, yine görüsürüz.

1970 yillarinda köyümüzde  bir Ali hocamiz var idi.
Ben 7 yaslarinda idim. Ama Sabah Ezanindan önce söyledigi ilahiler hala kulagimda cinliyor.
Ali Hoca 2009 Augustos ayinda köy piknigine gelmis. Görünce sanki hazine bulmuscasina sevindim.
Önemli olan ayriliklar degil insanlarin tekrar karsilastiklarinda sevinebilmeleri.
Allaha amanet olun
Ömer Gül
Mehmet Bütün
Aliçerçili
*

Sülale: hacı efendi

« Yanıtla #10 : 31 Ekim 2009, 00:41:52 »

ALLAH RAZI OLSUN HOCAM YAPMIŞ OLDUĞUNUZ TÜM İŞLER İÇİN HAKKIM HELAL OLSUN VE YOLUNUZ AÇIK OLSUN GİTTİĞİNİZ YERDEDE İNŞALLAH BİZİ SEVDİĞİNİZ GİBİ VE BİZDE SİZİ SEVDİĞİMİZ GİBİ İNSANLAR ÇIKARSIN KARŞINIZA RABBİM ALLAHA EMANET OLUN

dostluk denizin dibindeki inci tanesine benzer ikiside zor bulunur!!
Karalar
Aliçerçili
*

Sülale: karalar

« Yanıtla #11 : 13 Ağustos 2010, 21:40:10 »

Abdulkadir hocam gerçi sizin ile telefondada konuşmuştuk ama burada sitede gezinirken veda yazınızı gördüm . Ne mutluki sizin gibi değerli bir şahsiyetle tanıştım , Allah razı olsun eşimin müslüman olmasındaki  yardımlarınızdan , katkılarınızdan dolayı. yaşça sizden büyüğüm ama bize abilik yapan siz oldunuz. Allah yeni görev yerinizde yardımcınız olsun. Aliçerçi sizi çok arayacak ama umarım siz Aliçerçiyi aramazssınız. Allahım yolunuzu açık etsin görüşmek dileği ile kardeşiniz Soner.
Furkan Kavalci
Aliçerçili
*

Sülale: Karalar

« Yanıtla #12 : 13 Ağustos 2010, 23:38:21 »

Sizi çok özleyeceğiz hocam , Allah razı olsun sizden.
Sayfa: 1
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!