Ömer Gül
Aliçerçili
Sülale: Gül (haci Mehmet Sulalesi)
|
 |
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2009, 14:28:37 » |
|
Böyle bir Uygulamayi bende kiniyorum 86 yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi bugüne kadar yönetenlerin böyle bir sorun'u ortaya çıkarıp hala çözemedikleri çok acıklı. Bu bizi yugüne kadar yönetenlerin beceriksizliginin sonucudur. Rahmetli T.Özal bu sorunu bir şekilde çözmüş idi. Dinimiz ziynetlerinizi kapatın diyor. Bu kuran ı kerimin kesin emri. Nasıl örtünülmesi gerektiginide Peygamberimizin eşlerinin hayatından ve hadisler den alıyoruz. Bütün semavi dinler gibi, islam dini de toplum huzurunu ön planda tutar. Zaten Islam dininin emrettigi Örtünmenin (kadın ve erkek için) amaclarından en önemli biriside toplum huzurunun tesisi icin. Yaşadıgımız Zaman biriminde ve özellik le de ülkemizde bazı realiteler var. Ülkemizdeki bu var olan durumu (var olan durumun dogrulugu veya yanlışlıgı kişiye göre degişik algılanır ve tartışma konusudur) görmezlikten gelerek, bu bana daha şık, benim canım böyle istiyor, ben özgür bir kişiyim….. deyip, ortami germek de bir müslümanin amacı olmasa gerek. Müslüman inatçı degil, yumuşak başlıdır, hoşgörülüdür. Amaç Örtünmek, başkalarını ve kendimizi haram dan korumak ise ve bazı örtünme şekillerinden toplumun bir kesimi (Haklı veya haksız) rahatsızlık duyuyor ise, Kimsenin rahatsız olmayacagı şekilde örtünmek kanaatimce islam hoşgörüşüne daha uygun olur. Islam alimleri herkez için gecerli olacak bir kiyafet şekli belirlememişler dir. Amaç erkegin ve kadının vucut hatları belli olmayacak şekilde ziynetlerini örtmeleridir. Bazi şeylere takılıp kalmamak gerekli. Böyle konular üzerinde insanlarin hala tartışma ortamı yaratmasını gerçekten anlamak ta zorluk çekiyorum. Yazımı lütfen yanlış algılamayın. Kimseye cevap amacı taşımıyor ve bir tartışma ortamı yaratmak istemiyorum. Yalnız benim acizane kendi görüşlerim. Dogru olabilir, yanliş da olabilir. (Hoşgörü, müsamaha, tahammül, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir)
Ömer Gül Stuttgart/Almanya
|