Genel Konular => Dernek => Konuyu başlatan: Ahmet Uçar üzerinde 06 Temmuz 2013, 15:51:57



Konu Başlığı: (A.T.K) ALİÇERÇİ TARIM KOOPERATİFİ KURULUYOR!
Gönderen: Ahmet Uçar üzerinde 06 Temmuz 2013, 15:51:57
                                     Değerli Aliçerçililer;

Köyümüze giden insanlar, orada yaşayan insanların çoğunun yaşlı olduğunu bilir. Vefat nedeniyle  kapanan evler ve bu yüzden evlerin harabeye dönmesi ,  sahipsiz kalan tarlalar, meralar , bakıma muhtaç  bağlar , bahçeler her  Aliçerçili’yi olduğu gibi bizleri de hüzünlendirmektedir.

Çocukluğunu gençliğini köyümüzde geçirenler bağ ve kelek bozumunu , kağnıları at arabalarını , zırk oynamayı, tezek ve odun yanan sobaları ve daha birçok anıyı hüzünle hatırlamaktadır.

Böyle zamanlarda insanların aklına eskisi gibi olabilir mi sorusu geliyor. Eskisi gibi olmayacaktır  ama tamamen de yok olmasının engellenebileceğini düşündük. Bu sorulara yanıt bulabilmek için 3 mayısta 9 kişinin katılımıyla ilk toplantıyı yaptık. Neler yapılabileceğini araştırıp daha kapsamlı bilgi edinmeye karar verdik.

 27 mayıs tarihinde 7 kişinin katılımıyla bir toplantı daha yaptık. Bu toplantı da Mart 2014 tarihinde yürürlüğe girecek  olan büyükşehir yasasıyla, şu anda köy tüzel kişiliğine ait 24 adet taşınmazın (ekte belirtilen yerler)  Ahırlı ve/veya Konya Belediyesine geçeceği anlaşılmıştır. Bu yerlerin köyümüzde kalmasını nasıl sağlarız araştırmasına başladık.  Ahırlı Kaymakamından bu konuda aldığımız bilgilerle beraber  22 Haziran da köyde, köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kooperatif kurulması yönün de fikir birliğine varıldı.

 Bu konuda başka fikri önerisi olan varsa ve fikirlerini bizlerle paylaşıp çözüme katkıları olursa çok seviniriz

Kurulması planlanan bu kooperatif için

-          Kooperatifin nasıl kurulması gerektiği, dikkat edilmesi gereken hususlar

-          Neler yapılabileceği

-          Kooperatifin nelerle ilgileneceği hangi işleri nasıl yapabileceği

-          Amatör ve profesyonel olarak görev almak isteyenler

Gibi önerilerinizi en kısa zamanda (12/temmuz/2013) bekliyoruz




Konu Başlığı: Ynt: (A.T.K) ALİÇERÇİ TARIM KOPORATİFİ KURULUYOR!
Gönderen: Yasin Koçak üzerinde 08 Temmuz 2013, 08:55:02
Kooperatif işini istekli ve tecrübeli ,zamanıda uygun birinin yapması lazım.İşleri takip etmesi gerekli.Kooperatif kurulursa bazı sülaleler kendi topraklarını çevre köylerin sahtekar insanlarına değilde en azından değerlensin diye belki kar elde edene kadar ücretsiz kar elde ettikten sonra da her sene maddi kazanç sağlayacak şekilde kooperatife verebilir.
Sigorta ile çalıştırılacak 2-3 işçi ile köyün tüm toprakları değerlenebilir. Torku firması gibi büyümek isteyen firmalarında büyük destek vereceğini düşünüyorum.


Konu Başlığı: Ynt: (A.T.K) ALİÇERÇİ TARIM KOPORATİFİ KURULUYOR!
Gönderen: Ahmet Uçar üzerinde 08 Temmuz 2013, 10:25:59
Bu konuda canla başla çalışacak sürekli köyde kalabilecek birisi kooperatifin başkanı olmalı bütün köylülerimize kooperatifin amacı getirisi ve götürüsü geniş bir toplantı yapılarak anlatılmalı bu toplantı için bayram sonunda yapılacak piknik bir fırsattır bence., Köyün bütün arazisi 3   Aşamalı olarak kullanılmalı. köydeki arazilerin toprakların analizi yaptırılarak.

1. Aşama Tarımcılık yönünde kullanılmak üzere bir bölüm ayrılmalı.

2.Aşama  Hayvancılık ta kulanılmak üzere bölüm ayrılmalı.

3. Aşama olarak ta Meyvecilik bağ, bahçe, ve sebzecilik üzerinde kulanılacak yerler ayrılmalı bu 3 bölüme ayrılan araziden edilecek karın tamamı kooperatife katılan arazi sahiplerine dekar başına veya köyde dölüm denen ölçüm birimine göre karlar tahsis edilmeli.
İleriki dönemlerde yetişen bağ bahçelerin ürünlerine ğörede küçük bir fabrika  kurulması düşünüle bilir..

Bildiğim  kadarıyla Aliçerçi köyümüze ait   24 adet taşınmaz arazilerin çogunlugunu tarımda ve bahçe çilikte kullanılmasına müsayid olmayan araziler, bu yerlerden çok köylümüzün boş yatan arazileri değerlendirilmesinin  ön planda tutulduğunu ilğili yazıdan anladım bu konunun özellikle arazi sahiblerine vurğulanması ve ikna edilmesi gerekiyor.
Köyümüzde arazisi olanlar tarlalarının ellerinden gideceğini düşüne bilirler bu konunun kooperatif kurmuş bir uzman çağrılarak köylülerimize anlatmasında fevkalede yararı olacagını düşünüyorum...

ALLAH bu konuyu gündeme getirenlerin yolunu açık etsin ALİÇERÇİ lilerimize şimdiden hayırlı olsun.


Kurulacak olan kooperatifin kısa isminin A.T.K olmasını öneririm A.T.K Aliçerçinin atağa geçtiginin ve ALİÇERÇİ TARIM KOOPERATİFİNİN Sembolü olsun inşa ALLAH.

Aliçerçi
Tarım
Kooperatifi .


Konu Başlığı: Ynt: (A.T.K) ALİÇERÇİ TARIM KOOPERATİFİ KURULUYOR!
Gönderen: Ahmet Uçar üzerinde 15 Temmuz 2013, 10:56:51
DEGERLİ ALİÇERÇİ Lİ KÖYLÜLERİMİZ KURULACAK OLAN KOOPERATİF İÇİN LÜTFEN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ BELİRTİNİZ SİZİN ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR..


Konu Başlığı: Ynt: (A.T.K) ALİÇERÇİ TARIM KOOPERATİFİ KURULUYOR!
Gönderen: Hasan Zengin üzerinde 16 Temmuz 2013, 16:00:56
Kooperatif bir an önce kurulsun bence.Kooperatif binası her zaman hizmete acık olmalı...